pcmeraklisi34
80+ Silver
- Reaksiyon skoru
- 1,313
Yapay zekay sorduğumda Oled TV ler ortalama 5 sene yanmadan kalır sonra sıkıntılar başlar çok uzun süre kullanacaksan Qled al diyor doğru mudur?
yanma olayı aynı renk aynı yerde 5 6 saat kalırsa o renk oraya kazınır bence aynı piksel aynı renkte uzun süre kalmadığı sürece bir şey olmazYapay zekay sorduğumda Oled TV ler ortalama 5 sene yanmadan kalır sonra sıkıntılar başlar çok uzun süre kullanacaksan Qled al diyor doğru mudur?
5 6 biraz az oldudayanma olayı aynı renk aynı yerde 5 6 saat kalırsa o renk oraya kazınır bence aynı piksel aynı renkte uzun süre kalmadığı sürece bir şey olmaz
Onu nasıl takip edeceğiz ki diyelim ki açık unuttuk 10 saat kaldı öyle ekran yanacak mı?yanma olayı aynı renk aynı yerde 5 6 saat kalırsa o renk oraya kazınır bence aynı piksel aynı renkte uzun süre kalmadığı sürece bir şey olmaz
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
5 6 biraz az olduda
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
uzun süre açık kalmaması lazım işte
Kendini kapatıp bakım yapıyor kardeşim al herkes bilgisiz bilgisiz konuşuyorOnu nasıl takip edeceğiz ki diyelim ki açık unuttuk 10 saat kaldı öyle ekran yanacak mı?
hocam pikselin değişip değişmemesi önemli aynı fotoraf 10 saat kalırsa yanarOnu nasıl takip edeceğiz ki diyelim ki açık unuttuk 10 saat kaldı öyle ekran yanacak mı?
O riski alamam ben ya Qled alayım en iyisi.hocam pikselin değişip değişmemesi önemli aynı fotoraf 10 saat kalırsa yanar
arkadaşın dediği gibi bakım yapıyorsa alıcağın model sıkıntı olmaz bende lg48c14lb var oda bir şey yapmazsan uyku moduna alıyorO riski alamam ben ya Qled alayım en iyisi.
Monitörde sorun olmaz zaten ama TV bazen sabahtan akşama kadar çalışıyor ve tek ben kullanmıyorum kullanan biri açık bıraksa yanar anladığım kadarıyla.monitör olsaydı kendince önlem alırdın fakat televizyonlarda kanal logoları falan hep sabit olarak kalıyor bir şey yapamazsın ona. uzun vadede oled televizyon riskli. QLED al geç.
Detay lazımsa MiniLed panelli Qled cihaz diğer seçenek. Neo Qled diye satıyor Samsung.qled bir panel turu degil. oled ise bir panel turu. qled, ips ve va tvlerde kullanilan bir teknolojidir.
ayrica evet, su an yanmaz diyebilecegimiz bir oled yok
Kalite demiyelimde renk gamutu olarak üstün diyelim her panelin farklı iyi özeliği varOled kanal logoları sıkıntı yapıyor sürekli sabitler bu yüzden ilk oralarda belli oluyor
Ama ips alcam qled diyorsanda onda öyle sorunlar olmaz ama oled gibi kaliteli olmaz
Oled teknolojisi için çok erken bence hala
MiniLed + Qled + 8K çözünürlük olması aradaki farkı kapatır mı yoksa yine 4K QD-OLED görüntüde fark atar mı dersiniz?Oled kanal logoları sıkıntı yapıyor sürekli sabitler bu yüzden ilk oralarda belli oluyor
Ama ips alcam qled diyorsanda onda öyle sorunlar olmaz ama oled gibi kaliteli olmaz
Oled teknolojisi için çok erken bence hala