Oled Televizyon Alınır mı?

Farkı nedir onu çözemedim. Mesela S85 yerine S90 almak neleri değiştiriyor?
Samsung genelde qd oled, lg woled kullanıyor. Ama Samsung bazı modellerinde woled de kullanıyor. Bir de panel nesli var. LG g serisinde en yeni panelini kullanırken b ve c serisinde eski panelini kullanıyor. B ise parlaklığı düşük, c ise daha parlak. Ayrıca işlemci, yenileme hızı, ses vs farklar olabiliyor. LG g serisinde ayrıca daha iyi kaplama var yansımayı daha az yapıyor hem de glossy. C serisine bile koymuyor bunu yine glossy ama yansıma daha çok.

Ülkemizdeki tüm boyuttaki s95f modelleri qd oled kullanıyor.
S90f modellerinde ise 65 inchte qd oled diğer boyutlarda woled kullanılıyor.
S85f modellerinin hepsinde de woled kullanılıyor.

Samsung genelde qd oled, lg woled kullanıyor. Ama Samsung bazı modellerinde woled de kullanıyor. Bir de panel nesli var. LG g serisinde en yeni panelini kullanırken b ve c serisinde eski panelini kullanıyor. B ise parlaklığı düşük, c ise daha parlak. Ayrıca işlemci, yenileme hızı, ses vs farklar olabiliyor.

Samsung genelde qd oled, lg woled kullanıyor. Ama Samsung bazı modellerinde woled de kullanıyor. Bir de panel nesli var. LG g serisinde en yeni panelini kullanırken b ve c serisinde eski panelini kullanıyor. B ise parlaklığı düşük, c ise daha parlak. Ayrıca işlemci, yenileme hızı, ses vs farklar olabiliyor.
Doğru hatırlıyorsam S95 de QD var kalanlar çoğu modelde LG paneldi TR deki serilerde, ABD de çoğunda QD vardı.

Farkı nedir onu çözemedim. Mesela S85 yerine S90 almak neleri değiştiriyor?
Burda konuşması biraz vakit alabiliyor. Dilerseniz aşağıdaki sitede televizyonları inceleuebilirsiniz. Puanları vb görmek için üye girişi yapmanız gerekiyor.

Burda konuşması biraz vakit alabiliyor. Dilerseniz aşağıdaki sitede televizyonları inceleuebilirsiniz. Puanları vb görmek için üye girişi yapmanız gerekiyor.

Üye girişi değil Rtıngs artık ücretli para ödemen lazım yoksa hiç bir veri gözükmüyor.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Doğru hatırlıyorsam S95 de QD var kalanlar çoğu modelde LG paneldi TR deki serilerde, ABD de çoğunda QD vardı.
Takip etmedim bilmiyorum karma kullanabiliyor ona göre hangisini beğeniyorsanız onu alırsınız. Ama giriş seviye oledler parlaklık açısından zayıf bence orta segment alın.

Panelin Qd oled mi yoksa woled mi olduğu Samsungun sitesinden anlaşılabiliyor.
Tv nin boyutu seçildiğinde model numarasında FAT var ise qd oled
FAE var ise Woled olduğu anlaşılıyor.

Üye girişi değil Rtıngs artık ücretli para ödemen lazım yoksa hiç bir veri gözükmüyor.

Takip etmedim bilmiyorum karma kullanabiliyor ona göre hangisini beğeniyorsanız onu alırsınız. Ama giriş seviye oledler parlaklık açısından zayıf bence orta segment alın.
ayda 10 dolar istiyor çok saçma iş.

Yani Oled almak istiyorsan hakkını vermek için sağlam para vermen şart 80K olanlar kötü diyorsanız 60-70K bandı MiniLed de alabilirim aslında.

Başka bir forumdan bahsetmek bu forum kurallarına uygun mu bilmiyorum ama rengi turuncu olan diğer büyük forumda baya büyük bir oled tv başlığı var. Sayfalarca sohbet muhabbet var. Detaylı bilgi için oraya da bakabilirsin.

Yani Oled almak istiyorsan hakkını vermek için sağlam para vermen şart 80K olanlar kötü diyorsanız 60-70K bandı MiniLed de alabilirim aslında.
Evet giriş seviyesi tavsiye etmiyoruz fakat. Samsung Swallet kampanyasını araştırıp, mağazalarla görüşüp s90f sormadan miniled almanızı pek önermiyorum en azından biraz araştırıp şansınızı deneyebilirsiniz uygun fiyata bulma konusunda.

Miniled aldığınız için daha sonra biraz daha ekleyip de oled mi alsaydım kuşkusu kalacaktır. Biliyorsunuz ülkemizde ne alsanız kar fiyatına bakmadan. Daha sonra alma şansı giderek azalıyor aynı ürünü :D

Son düzenleme:

Kötü değilde farklarını ve kriterlerini öğrenmek lazım. Parlaklık açısından üzmesin ve panel nesli çok eski olmasın yeter. Mesela ben de c5 48'' var bunda MLA+ yok bu yüzden sdr biraz loş. Hdr ise oled monitörlere göre çok daha iyi ama daha iyisi olsa daha güzel olur. Sen şimdi büyük boyutlu ve biraz daha premium modellere baktığından parlaklık açısından benimkinden yüksek olur. Yani kötü olacağını sanmam. Ben alırken rakibi yoktu 41k civarına Oled TV başka yok çünkü. Senin bütçede alternatifler var iyi kıyasla ve qd mi yoksa woled mi tercih edeceğini iyi karar ver demek istiyorum.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,210,976
Üyeler
195,484
Son üye
asikyazgan
Geri