Samsung genelde qd oled, lg woled kullanıyor. Ama Samsung bazı modellerinde woled de kullanıyor. Bir de panel nesli var. LG g serisinde en yeni panelini kullanırken b ve c serisinde eski panelini kullanıyor. B ise parlaklığı düşük, c ise daha parlak. Ayrıca işlemci, yenileme hızı, ses vs farklar olabiliyor. LG g serisinde ayrıca daha iyi kaplama var yansımayı daha az yapıyor hem de glossy. C serisine bile koymuyor bunu yine glossy ama yansıma daha çok.
Samsung genelde qd oled, lg woled kullanıyor. Ama Samsung bazı modellerinde woled de kullanıyor. Bir de panel nesli var. LG g serisinde en yeni panelini kullanırken b ve c serisinde eski panelini kullanıyor. B ise parlaklığı düşük, c ise daha parlak. Ayrıca işlemci, yenileme hızı, ses vs farklar olabiliyor.
Samsung genelde qd oled, lg woled kullanıyor. Ama Samsung bazı modellerinde woled de kullanıyor. Bir de panel nesli var. LG g serisinde en yeni panelini kullanırken b ve c serisinde eski panelini kullanıyor. B ise parlaklığı düşük, c ise daha parlak. Ayrıca işlemci, yenileme hızı, ses vs farklar olabiliyor.
Burda konuşması biraz vakit alabiliyor. Dilerseniz aşağıdaki sitede televizyonları inceleuebilirsiniz. Puanları vb görmek için üye girişi yapmanız gerekiyor.
If you're looking for a TV that does it all, the Samsung S95F OLED is the best TV currently available. It offers a complete package of top-tier image quality, gaming features, and versatility.
Burda konuşması biraz vakit alabiliyor. Dilerseniz aşağıdaki sitede televizyonları inceleuebilirsiniz. Puanları vb görmek için üye girişi yapmanız gerekiyor.
If you're looking for a TV that does it all, the Samsung S95F OLED is the best TV currently available. It offers a complete package of top-tier image quality, gaming features, and versatility.
Takip etmedim bilmiyorum karma kullanabiliyor ona göre hangisini beğeniyorsanız onu alırsınız. Ama giriş seviye oledler parlaklık açısından zayıf bence orta segment alın.
Panelin Qd oled mi yoksa woled mi olduğu Samsungun sitesinden anlaşılabiliyor.
Tv nin boyutu seçildiğinde model numarasında FAT var ise qd oled
FAE var ise Woled olduğu anlaşılıyor.
Panelin Qd oled mi yoksa woled mi olduğu Samsungun sitesinden anlaşılabiliyor.
Tv nin boyutu seçildiğinde model numarasında FAT var ise qd oled
FAE var ise Woled olduğu anlaşılıyor.
Üye girişi değil Rtıngs artık ücretli para ödemen lazım yoksa hiç bir veri gözükmüyor.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Takip etmedim bilmiyorum karma kullanabiliyor ona göre hangisini beğeniyorsanız onu alırsınız. Ama giriş seviye oledler parlaklık açısından zayıf bence orta segment alın.
Başka bir forumdan bahsetmek bu forum kurallarına uygun mu bilmiyorum ama rengi turuncu olan diğer büyük forumda baya büyük bir oled tv başlığı var. Sayfalarca sohbet muhabbet var. Detaylı bilgi için oraya da bakabilirsin.
Evet giriş seviyesi tavsiye etmiyoruz fakat. Samsung Swallet kampanyasını araştırıp, mağazalarla görüşüp s90f sormadan miniled almanızı pek önermiyorum en azından biraz araştırıp şansınızı deneyebilirsiniz uygun fiyata bulma konusunda.
Miniled aldığınız için daha sonra biraz daha ekleyip de oled mi alsaydım kuşkusu kalacaktır. Biliyorsunuz ülkemizde ne alsanız kar fiyatına bakmadan. Daha sonra alma şansı giderek azalıyor aynı ürünü
Kötü değilde farklarını ve kriterlerini öğrenmek lazım. Parlaklık açısından üzmesin ve panel nesli çok eski olmasın yeter. Mesela ben de c5 48'' var bunda MLA+ yok bu yüzden sdr biraz loş. Hdr ise oled monitörlere göre çok daha iyi ama daha iyisi olsa daha güzel olur. Sen şimdi büyük boyutlu ve biraz daha premium modellere baktığından parlaklık açısından benimkinden yüksek olur. Yani kötü olacağını sanmam. Ben alırken rakibi yoktu 41k civarına Oled TV başka yok çünkü. Senin bütçede alternatifler var iyi kıyasla ve qd mi yoksa woled mi tercih edeceğini iyi karar ver demek istiyorum.
Başka bir forumdan bahsetmek bu forum kurallarına uygun mu bilmiyorum ama rengi turuncu olan diğer büyük forumda baya büyük bir oled tv başlığı var. Sayfalarca sohbet muhabbet var. Detaylı bilgi için oraya da bakabilirsin.
Evet giriş seviyesi tavsiye etmiyoruz fakat. Samsung Swallet kampanyasını araştırıp, mağazalarla görüşüp s90f sormadan miniled almanızı pek önermiyorum en azından biraz araştırıp şansınızı deneyebilirsiniz uygun fiyata bulma konusunda.
Miniled aldığınız için daha sonra biraz daha ekleyip de oled mi alsaydım kuşkusu kalacaktır. Biliyorsunuz ülkemizde ne alsanız kar fiyatına bakmadan. Daha sonra alma şansı giderek azalıyor aynı ürünü
Tüm modellere genel bir baktım, S85i mağazalarda göremedim pek satışı yok sanırım S90 ve 95 vardı standlarda, LG nın B-C-G serisinin üçü de vardı.
Orada baktığımda HDR olduğunu tahmin ettiğim test görüntüleri açıkken hepsi çok parlak ve güzeldi ama normal SDR yayındaki görüntüleri açınca B5 cidden beyaz ağırlıklı tonlardaki sahnelerde falan baya sönük kaldı, C5 ise fark edilir şekilde daha parlak, çerçeveleri bariz olarak daha ince ve hoş bir tasarıma sahip ama parlaklık hariç benzer görüntü kalitesi veriyordu. S90F ise hem C5 den bile daha parlaktı hem de renkleri sanki daha canlı veriyor gibi geldi, yanında S95F de vardı onu zaten alamam fiyatı uçuk ama S90F ye yan yana bakınca çok da fark göremedim tersine mat kaplama görüntüyü hafif kumlu yapmış gibi geldi S95 için.
Biraz kafam karıştı açıkçası, bir yandan mağazalarda dev lambalar oluyor ona rağmen B5 aşırı sönük değildi fiyatı iyiyken onu al geç diyorum diğer yandan bir şekilde 20-25K daha ver S90 al adamlar yapmış diyorum, C5 kafamda elendi şuan çünkü onun fiyatına 5K koyup S90F alınıyor. Bir de TLC MiniLed TV lerin görüntü kalitesi de bildiğimiz Oled gibi çok iyiydi nasıl yapmışlar anlamadım, ama fiyatı da Oledden pahalı işte nasıl becerdilerse
Ek olarak G5 modelini de gördüm o baya başarılı ama zaten bütçeme uygun değil o yüzden seçeneklere bile almıyorum.