Yardım Dahili ve Harici Ekran Kartı Çakışması

Goktwo06

80+
Reaksiyon skoru
0
Sorunum dahili ekran kartı yüzünden bazı oyunlarda sorunlar yaşıyorum. BIOS'dan sadece harici ekran kartına ayarlamama rağmen dahili ekran kartı açılıyor. Sanırım gigabyte anakartlarında bu sorun varmış. Aygıt yöneticisinden devre dışı bıraksam herhangi bir sorun yaşatır mı? Cs2, Rust gibi oyunlarda sorun yaşamadım harici ekran

Anakartım: GIGABYTE B850M GAMING X WIFI6E
İşlemci: AMD Ryzen 5 7600 altı çekirdek 3.80 ghz
Ekran kartı: Intel Arc B580 12GB Gddr6
Bellek RAM: Patriot viper venom rgb 32gb (2x16gb) ddr5 7200mhz cl34

hdmi veya display port kablonu ekran kartına taktığına emin misin

Sorunum dahili ekran kartı yüzünden bazı oyunlarda sorunlar yaşıyorum. BIOS'dan sadece harici ekran kartına ayarlamama rağmen dahili ekran kartı açılıyor. Sanırım gigabyte anakartlarında bu sorun varmış. Aygıt yöneticisinden devre dışı bıraksam herhangi bir sorun yaşatır mı? Cs2, Rust gibi oyunlarda sorun yaşamadım harici ekran

Anakartım: GIGABYTE B850M GAMING X WIFI6E
İşlemci: AMD Ryzen 5 7600 altı çekirdek 3.80 ghz
Ekran kartı: Intel Arc B580 12GB Gddr6
Bellek RAM: Patriot viper venom rgb 32gb (2x16gb) ddr5 7200mhz cl34

Bir şey yaşatmaz.Oyuna bağlı.Bazıları dahiliyi seçiyor.Onu görmemesi lazım.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Benim 2009dan kalma kasamda her açılışta aygıttan siliyordum

oyuna girdiğinde görev yoneticisinden bak eğer igpu kullanımı artmiyosa kalsın öyle ellemene gerek yok

oyuna girdiğinde görev yoneticisinden bak eğer igpu kullanımı artmiyosa kalsın öyle ellemene gerek yok
sadece pubg ye girdiğimde dahili ekran kartı çalışıyor ve aşırı kasmalar oluyor bilgisayarda. Oyuna girmeden Aygıt yöneticisinden kapatsam sorun yaşatır mı?

Aygıt yöneticisinden kapatıp denedim ve oldu. Bu sefer harici ekran kartı çalıştı. Ama yinede BIOS dan kapatabilsem güzel olurdu.
Bios da ayar var bunla ilgili. Her biosda farklı. Bende hybridgpu açık mesela. İkiside çalışıyor. Seçtiğim uygulamalar ise düşük güç için igpudan çalışıyor.

Geri