Yardım Ekran kartı macun değişimi sonrası VGA ışığı yanıyor.

Halojey

80+
Reaksiyon skoru
92
Merhaba, bugün macun değişimi yaptım hem işlemci hem ekran kartı daha önce işlemci yapmıştım ancak ekran kartı ilk oldu. Detaylı bakarak ve dikkatli yaptım ancak biraz macun taştı %70 izopropil alkol ile temizledim. Ancak vga ışığı yanıyor görüntü gelmiyor. Ne yapabilirim?

Ekler

• 1000038726.webp
    1000038726.webp
    1.1 MB · Hit: 38
  • 1000038732.webp
    1000038732.webp
    1.5 MB · Hit: 38
IPA %99.8 olsa dahi iletkendir ve sizin kullandığınızın alkol oranı çok düşük. Eğer IPA sızıp devrelere aktıysa ve kurumadan montaj yaptıysanız, kart kısa devre yapmış olabilir. Onun haricinde önereceğim CMOS yapın ve düzelip düzelmediğine bakın.

IPA %99.8 olsa dahi iletkendir ve sizin kullandığınızın alkol oranı çok düşük. Eğer IPA sızıp devrelere aktıysa ve kurumadan montaj yaptıysanız, kart kısa devre yapmış olabilir. Onun haricinde önereceğim CMOS yapın ve düzelip düzelmediğine bakın.
Kartı kurtarma ihtimali var mıdır eğer öyle bir durum var ise

Kartı kurtarma ihtimali var mıdır eğer öyle bir durum var ise
Arızanın neyden kaynaklandığını bilmediğim için bir şey diyemem. Eğer devreler kısa devre yaptıysa kolay. Fakat die zarar gördüyse geçmiş olsun. Siz CMOS atın ekran geliyor mu gelmiyor mu kontrol edin.

Arızanın neyden kaynaklandığını bilmediğim için bir şey diyemem. Eğer devreler kısa devre yaptıysa kolay. Fakat die zarar gördüyse geçmiş olsun. Siz CMOS atın ekran geliyor mu gelmiyor mu kontrol edin.
Düzelmedi Cmos reset yaptım pinlerden ama olmadı

Bios ekranına atıyor klavye veya mausa basınca. Ancak biostan çıkınca tekrar vga yanıyor. Bios ekranında vga ışığı yanmıyor
Vga soketine hava üfleyip Ekran kartının sokete giren kısmını Yumuşak silgi Ile silmeyi denediniz mi? Dicem de biosta görüntü alabiliyorsak sorun olmaması gerekiyor.

Vga soketine hava üfleyip Ekran kartının sokete giren kısmını Yumuşak silgi Ile silmeyi denediniz mi? Dicem de biosta görüntü alabiliyorsak sorun olmaması gerekiyor.
Ekran kartının içine bile soğuk hava tuttum kurutup öyle sürdüm elimden gelen en iyi şekilde dikkat ederek yaptım. Bu gidişle narin davranmak iyi gelmiyor diyeceğim artık

Bios ekranına atıyor klavye veya mausa basınca. Ancak biostan çıkınca tekrar vga yanıyor. Bios ekranında vga ışığı yanmıyor
Boot sorunu başka sebepli olabilir. Arızalı kart bios girmez ya da boot sonrası masaüstünde çöker.

Ekran kartının içine bile soğuk hava tuttum kurutup öyle sürdüm elimden gelen en iyi şekilde dikkat ederek yaptım. Bu gidişle narin davranmak iyi gelmiyor diyeceğim ar
Ekran kartının içine bile soğuk hava tuttum kurutup öyle sürdüm elimden gelen en iyi şekilde dikkat ederek yaptım. Bu gidişle narin davranmak iyi gelmiyor diyeceğim artık
Statik olmasın diye ahşap üzerinde yaptım bütün işlemi. Bende anlayamadım ilk defa oluyor daha öncede ekran gelmediği oldu ama vga ışığı ile değildi sorun bios sıfırlama ve Statik elektrikli bu sefer ikiside değil

Geri