R7 9800x3d ve 5080 PC toplamak istiyorum.

Kuaanos

80+
Reaksiyon skoru
14
Bütçe
130000
Arkadaşlar PC toplamak istiyorum ancak bu konuda pek bilgim yok ve yardiminiza ihtiyacim var. Maksimum 130K bütçem var. İşlemcinin sabit kalacağı kesin ve diğer parçaların da kaliteli olmasını istiyorum. Dolayısıyla duruma göre ekran kartı 5070 Ti' a düşürülebilir. 2TB SSD ve minimum 32GB Ram ihtiyacım var. Ayrıca anakartin gömülü wifi'a sahip olması lazım. Şimdiden teşekkürler.

Arkadaşlar PC toplamak istiyorum ancak bu konuda pek bilgim yok ve yardiminiza ihtiyacim var. Maksimum 130K bütçem var. İşlemcinin sabit kalacağı kesin ve diğer parçaların da kaliteli olmasını istiyorum. Dolayısıyla duruma göre ekran kartı 5070 Ti' a düşürülebilir. 2TB SSD ve minimum 32GB Ram ihtiyacım var. Ayrıca anakartin gömülü wifi'a sahip olması lazım. Şimdiden teşekkürler.
Ekran kartı olarak 9070 xt tercih etmez misin bütçeni daha da hafifletir 5000 serisine göre daha iyi olur tabi sana kalmış ona göre bakabilirim

Ekran kartı olarak 9070 xt tercih etmez misin bütçeni daha da hafifletir 5000 serisine göre daha iyi olur tabi sana kalmış ona göre bakabilirim
Düşünmüyorum, epey kötü deneyim yaşayan kişiye denk geldim.

Düşünmüyorum, epey kötü deneyim yaşayan kişiye denk geldim.
9070 xt ile epey kötü deneyim yaşayan kişiler garip hiç görmedim elbet vardır da epey denilecek kadar mı onu bilmiyorum yani ama o zaman 5000 serisine göre yardımcı olam ama amacın ne olacak bilgisayar da

5080 li pc toplanır ama sadece kasa mı yoksa ekipmanlar da dahil mi ?
Sadece kasa hocam.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

9070 xt ile epey kötü deneyim yaşayan kişiler garip hiç görmedim elbet vardır da epey denilecek kadar mı onu bilmiyorum yani ama o zaman 5000 serisine göre yardımcı olam ama amacın ne olacak bilgisayar da
Hem oyun oynayacagim hem de işim gereği adobe'un uygulamalarını kullanacağım.

Sadece kasa hocam.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hem oyun oynayacagim hem de işim gereği adobe'un uygulamalarını kullanacağım.
sadece beyaz gibi istekleriniz var mı veya akvaryum kasa nasıl bişey istiyorsunuz çok argb olsun mu sade mi olsun.

sadece beyaz gibi istekleriniz var mı veya akvaryum kasa nasıl bişey istiyorsunuz çok argb olsun mu sade mi olsun.
Hocam argb fanı değilim, olsa beni rahatsız etmez ama sırf argb için daha iyi parçaları reddetmem. Akvaryum tercihimdir ama olmuyorsa da rahatsız etmez.

9800x3d-5080
Kasa zevkine bıraktım

Ekler

• Ekran görüntüsü_20250902-224358_1.webp
    Ekran görüntüsü_20250902-224358_1.webp
    47.5 KB · Hit: 59
ekran kartı

işlemci

anakart

ram

ssd

kasa

alternatif kasa

pahalı ama güzel kasa

psu

sıvı soğutma

güç kaynağı siyah ama gözükmeyecek anakart ı monte edince sıvı soğutmada lcd ekranda var kasada iki tane egzoz fan çirkin geldiyse alternatif kasa da ekledim

edit: hyte y70 olan kasa ile alırsan hocam tam 130 civarı yapıyor sanırım net hesaplamadım ama eğer bu şekilde alırsan ve strimer argb kablolar alırsan kasa müthiş gözükür dışardan

Hocam kasayı parçalara uyumlu nasıl sececegim bilmiyorum. Tavsiyenize açığım.
Anakart ATX olduğu için ATX kasa almanız lazım. 7 fanlı akvaryum kasa alabilirsiniz, bitfenix güç kaynaksız kasalara bakabilirsiniz. Fan masrafı olmaması için

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,465
Üyeler
183,122
Son üye
nlc1
Geri