Çözüldü✓ 7500F Phantom Spirit ile çok ısınıyor

GUSE

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
333
7500F üstünde Phantom Spirit var ama pc çok ısınıyor. Fitgirl repackten oyun kuruyorum şuan ve sistem 80 dereceyi görüyor. Normal mi? Yoksa montajında bir hata mı yaptım. Macun olarak MX6 sürülü. Soğutucuyu montajladıktan sonra oturmuş mu diye vidaları söküp kontrol edip tekrar montajlamıştım bu ısınmaya yol açıyor mudur? Macunu tekrar mı sürmeliyim? Ortaya nokta kadar koyup üstüne soğutucuyu yapıştırdım kaldırdığımda tam yayılmıştı.
1756896043212.webp

sen bi uzay montaj denesen iş cozulecek aslinda da

Hava şuan böyle ve odada klima vantilatör hiçbir şey yok pcnin yan camı da açık. PBOda -100 mhz co -30 var daha az ısınsın diye.
1756896154067.webp

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

sen bi uzay montaj denesen iş cozulecek aslinda da
Koyayacak yer yok yer anakarttan büyük ekran kartı. Macunu ilk sürdüğümde böyle değildi. Expo açınca çıldırıyor makina anlayamıyorum. Voltaj falan kısmama yardım edecek birisi lazım. Stres testinde 90w 105w falan çekiyor işlemci 80i de geçiyor.

pc ye güneş felan geliyor mu? termal macunu fazla sıkmadınız değil mi? ve tam olarak sabitlediğinizden emin misiniz bakır boruları çünkü 77 gerçekten bu kadar iyi bir soğutucu için fazla bir değer

pc ye güneş felan geliyor mu? termal macunu fazla sıkmadınız değil mi? ve tam olarak sabitlediğinizden emin misiniz bakır boruları çünkü 77 gerçekten bu kadar iyi bir soğutucu için fazla bir değer
PCye güneş gelmiyor. Macunu tam ortasına nohut tanesi kadar sıktım soğutucuyu üstüne koyup taşıp taşmadığına baktım taşmadı. Tam olarak sabitlediğimden eminim vidalar dönmüyordu. Bu sorun en başından beri var bende expo açıkken sistem saçmalıyor %100' yüke girince sapıtıyor işlemci.

Koyayacak yer yok yer anakarttan büyük ekran kartı. Macunu ilk sürdüğümde böyle değildi. Expo açınca çıldırıyor makina anlayamıyorum. Voltaj falan kısmama yardım edecek birisi lazım. Stres testinde 90w 105w falan çekiyor işlemci 80i de geçiyor.
benim işlemci 120watt çekerken benim 13400f 70 derecelerde takılıyor senin kasa da sıkıntı var sanki bilemedim ekran kartı da çok anormaldi

fanlar max rpm e çıkıyor mu %100 kullanımda
Evet. QFan ayarları defaultta anında fan açıyor.

benim işlemci 120watt çekerken benim 13400f 70 derecelerde takılıyor senin kasa da sıkıntı var sanki bilemedim ekran kartı da çok anormaldi
Senin kasada çok fan var. Kasa bu arada corsair 480t

yanlış yapacağınızı düşünmüyorum ama fanları doğru yöne doğru taktınız değil mi ortaya ve öne olacak şekilde?

yanlış yapacağınızı düşünmüyorum ama fanları doğru yöne doğru taktınız değil mi ortaya ve öne olacak şekilde?
Ön fanlardan aldığı fanı ön ve orta fandan çekip bloğu soğutuyor. Logolar ön fana bakıyor ve arkada da kasanın egzoz fanı var.
1756896544484.webp

120watt 70 derece dediğim eski kasadaydı msi mag forge m100r
Sistemde bir mallık varda çözemedim çevrede bilgisayarcıda yok adam akıllı götürüp göstereyim. Zaten ramlerden sisteme bela okuyorum.

Geri