LegendaryCrazy
80+ Bronze
- Reaksiyon skoru
- 528
Etiketlemesen görmezdimKendi uygulamasını da indirdim ve onda da advanced fan curve seçtim ama dinlemiyor 1. ve 3. fanın kontrolcüsü kendi kafasına göre çalıştırıyor fanları.
Tak çıkar yapmayı deneyeceğim ama herhalde kötü kart piyangosunu tutturdum mecbur gaming genden iade/değişimle uğraşacağım.
Ayarlarla oynamama rağmen GPU FAN 1 girdi yüzdesini iplemeden devam ediyor ve sorun da şu ki hani overlayde sadece farklı bir değer yazıyor
O da 2450 rpm ve oyuna girdiğimde 2800lere çıkıyor. Yani tamamen maksimumda da değil valla hiç bir şey anlamadım ben bu işten ve iade süreciyle ilgili hiç bi deneyimim yok ne yapacağımı da bilmiyorum açıkçası.
@LegendaryCrazy
Of ya baya sesli valla hocam piyangoyu tutturmuşsun resmen, kırık/bozuk fanla gelme ihtimalleri var gpuların bu yüzden herkes açılışta fanları çevirir. Uygulamadan da olmuyorsa, en temizi iade/değişim olur hocam.
Bütün bioslar; https://www.techpowerup.com/vgabios/?model=Rtx+5070+Ti
Bu da sizinki sanırım; https://www.techpowerup.com/vgabios/274626/274626
Hocam bios işi şöyle, markalar güç limiti fln koyduğu için ekran kartınla uyumlu bir biosu kendi kartına yüklüyorsun, böylece güç limitini artırıyorsun. Bu da eski serilerde güç=fps gibi işlediği için faydalı oluyordu. Bende eğer kartın biosu sıkıntılı ise kendi biosunu bulup flashlarsan belki çözülür diye düşündüm.
Şimdi videoyu izledim, msi afterburneri açınca direk "power limit" ve "temp limit" yazan altında fan speed var orayla direk uğraş. "A" ya bas Auto'dan çıksın, %40 fln yap bakayım dinliyorlar mı.
Birde fan kablolarını çıkartıp takmayı deneyebilirsin, yandan gözükmeleri lazım. (Kartı asla açma üstündeki vida da olan etikete de dokunma)
O da olmazsa biosu da boşver. Galax kartlarını 2 yıl değişim garantili adı altında satmıyorlar mı? İade süren devam ediyorsa, direk iade et (tabi fiyat fln arttıysa geri alman pahalı fln olabilir ama en temizi bu olur) İade süresi bittiyse, değişim talep et, sebebini açıkla, onlar büyük ihtimalle bakmak isteyeceklerdi kod fln verirler yollarsın. Tabii yine bu süreçte, atıyorum, en az 20 iş günü boyunca ekran kartsız olursun (bekletmek isterlerse). Ama evet bios işine girme zaten fan kontrolcüsü bozuksa o da çözmez. Gaming gen'i özellikle bilmiyorum, yanlış bilmiyorsam diğer ismi beta plus teknoloji bir iki mağdur olduğum durumlar olduğu için ister istemez bir iğreltim var onlara, veba gibi kaçarım
Son düzenleme: