Bilgisayarda GPU %0 yükteyken GPU FAN 4000 RPM de çalışıyor Yardım

Valla şu an PC'yi geri açtım takıp parçaları fan eski haline geri döndü tahmin ettiğim gibi portlardaki temassızlık bu sorunu çıkartıyor gibi görünüyor çünkü portlara biraz bastırdım dişi uçları.

Yine nüksetme gibi bir durum olduğunda iletişime geçip değişim talep edeceğim yüksek ihtimalle.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Motherboard'un da GPU'nun da biosuna dokunmadım biraz korkutuyor o işler beni elektrik kesintisi vs. söz konusu olunca.
Evet, düzelmesi güzel olmuş. En azından şimdi sebebini bulduk, bunu da bence gaming gene atacağınız yazıya eklerseniz, daha temiz süreç olur.

Ben de sizin dediğiniz gibi fan controller da sorun olmasından korkuyordum 👍🏻

Normalde böyle şeyler olmamalı sonuçta kusurlu ürün denilebilir hocam. Gerçi bunu 1 ay içinde daha erken belli olmalıydı😂

Gigabyte control center varsa o bozuyor olabilir benim ekran kartımdada aynı sorun vardı
Yok sadece MSI Afterburner ve XTreme Tuner Plus var.

Gigabyte kartlarındaki kronik fan sorunlarını gördüm redditte baya yabancı forumlarda var hatta ordaki fan grafiğini kullandım ama control center'ını indirmedim.

Evet, düzelmesi güzel olmuş. En azından şimdi sebebini bulduk, bunu da bence gaming gene atacağınız yazıya eklerseniz, daha temiz süreç olur.

Ben de sizin dediğiniz gibi fan controller da sorun olmasından korkuyordum 👍🏻
Ekleyeceğim ya sorunun buradan kaynaklı olduğunu düşünüyorum diye umarım sadece küçük bir temassızlıktır da yerinden çıktığından olduğu için düzelmiştir ama küçük bir umut ve zannetmiyorum.

2 hafta daha bilgisayarı kullanmam gerektiğinden 2 hafta sonra gaming gen ile iletişime geçeceğim zaten sorun nüksedecekse nüksetmiş olur herhalde.

Özellikle PCI-e Express portunun yanındaki fan girişlerine bakmalarını isteyeceğim.

Normalde böyle şeyler olmamalı sonuçta kusurlu ürün denilebilir hocam. Gerçi bunu 1 ay içinde daha erken belli olmalıydı😂
Sormayın harbiden daha erken belli olsaydı uğraşmazdım şimdi üniversite zamanıma denk getirmek mecburiyetinde kaldım bilgisayar kullanımını azalttığım aralık olduğundan ama yine de belli bir aralık bilgisayardan mahrum kalmak zorunda olacağım.

Kesinlikle fabrika tarafında bir sorun bu kullanıcı kaynaklı olmasının imkanı yok kullanıcıya zaten bu portlar kendiliğinden takılı geliyor.

Umarım uğraştırmaya çalışmazlar beni de sorunu anlayıp seri bir değişim sürecine sokarlar.

Nihayetinde kusurlu bir ürün yani ama kritik bir kusur değil fakat ileride 2. el durumunda sorun çıkartabilecek nitelikte bir durum olduğundan büyük ihtimalle el atmam gerekecek her ne kadar uğraşmak istemesem de.

Son düzenleme:

Gigabyte kartlarındaki kronik fan sorunlarını gördüm redditte baya yabancı forumlarda var hatta ordaki fan grafiğini kullandım ama control center'ını indirmedim.

Ekleyeceğim ya sorunun buradan kaynaklı olduğunu düşünüyorum diye umarım sadece küçük bir temassızlıktır da yerinden çıktığından olduğu için düzelmiştir ama küçük bir umut ve zannetmiyorum.

2 hafta daha bilgisayarı kullanmam gerektiğinden 2 hafta sonra gaming gen ile iletişime geçeceğim zaten sorun nüksedecekse nüksetmiş olur herhalde.

Özellikle PCI-e Express portunun yanındaki fan girişlerine bakmalarını isteyeceğim.
Başka gpu port girişi yok hocam. Başka işlem yapmadığımız için hocam ya orayı sıktığınız için düzeldi ya da çıkartıp taktığınız için düzeldi bu da anakart ayarı ile fln olabilir. Tekrar olursa sadece çıkartıp takarsanız ve anakart bios sıfırlarsanız (pili ve rami çıkartarak) güzel olur. Taktıktan sonra düzelmez ise geriye kablo olur, yine aynı gün içinde ne olur olmaz 10 dk fln bekledikten sonra kabloyu yine içeri doğru itip, yeniden taktığınız da düzelirse, evet kablodur. Biz de pek alet edavat olmadığı için ancak böyle deneme yanılma ile bulabiliriz. Başkası olsa herhalde voltajlara bakarak temassızlık varmı diye bakabilirdi... Böyle diyince hw monitör de fanların altında da voltaj değerleri vardı sanırım, değer aralıklarını bilmiyorum belki onu bulursanız öyle de anlaşılabilir? Gerçi sanırım kontrol olmadığı için direk max rpm de çalışıyor? Orası da karışık. 3800 rpmli fanı olmamalı, benimki %100 3100 fln, bir fanlarına tekrar bakayım. Üstüne %40 da 3800 rpm mi gösteriyordu? Bu daha da imkansız bir şey... Ya da acaba gereğinden fazla voltaj verip olmaması gereken hızda mı dönüyor? Bu mümkün mü? Bilemedim😂😂 daha o kadar tecrübem yok. Ben gösterdiği değerlerin yanlış olduğu kanısındayım. Çünkü kasa fanların da bunun olması baya muhtemel bir şey.

Sormayın harbiden daha erken belli olsaydı uğraşmazdım şimdi üniversite zamanıma denk getirmek mecburiyetinde kaldım bilgisayar kullanımını azalttığım aralık olduğundan ama yine de belli bir aralık bilgisayardan mahrum kalmak zorunda olacağım.

Kesinlikle fabrika tarafında bir sorun bu kullanıcı kaynaklı olmasının imkanı yok kullanıcıya zaten bu portlar kendiliğinden takılı geliyor.

Umarım uğraştırmaya çalışmazlar beni de sorunu anlayıp seri bir değişim sürecine sokarlar.

Nihayetinde kusurlu bir ürün yani ama kritik bir kusur değil fakat ileride 2. el durumunda sorun çıkartabilecek nitelikte bir durum olduğundan büyük ihtimalle el atmam gerekecek her ne kadar uğraşmak istemesem de.
Üretim kaynaklı olduğundan bende eminim sadece sağlam ... "Lehimlenmemiş"? Olabilir. Daha kötüsü de olabilirdi taşınırken direk soğutucunun yamuk olması gibi, yine üretim kusurlu olup soğutucunun tam oturmaması fln deficiency. Ama yine de fanın böyle olması komforunuzu etkiler, bu da hiç hoş değil.

Yani ben gpu alırken kartın kozmetiğine ve sıcaklık perfonmansına bakarım. Ama çoğu insan fanın sesine göre de karae veriyor evet orada bir anda %100 rpm ile başlarsa 😂

Son düzenleme:
Başka gpu port girişi yok hocam. Başka işlem yapmadığımız için hocam ya orayı sıktığınız için düzeldi ya da çıkartıp taktığınız için düzeldi bu da anakart ayarı ile fln olabilir. Tekrar olursa sadece çıkartıp takarsanız ve anakart bios sıfırlarsanız (pili ve rami çıkartarak) güzel olur. Taktıktan sonra düzelmez ise geriye kablo olur, yine aynı gün içinde ne olur olmaz 10 dk fln bekledikten sonra kabloyu yine içeri doğru itip, yeniden taktığınız da düzelirse, evet kablodur. Biz de pek alet edavat olmadığı için ancak böyle deneme yanılma ile bulabiliriz. Başkası olsa herhalde voltajlara bakarak temassızlık varmı diye bakabilirdi... Böyle diyince hw monitör de fanların altında da voltaj değerleri vardı sanırım, değer aralıklarını bilmiyorum belki onu bulursanız öyle de anlaşılabilir? Gerçi sanırım kontrol olmadığı için direk max rpm de çalışıyor? Orası da karışık. 3800 rpmli fanı olmamalı, benimki %100 3100 fln, bir fanlarına tekrar bakayım. Üstüne %40 da fln mın 3800 gösteriyordu? Bu daha da imkansız bir şey... Ya da acaba gereğinden fazla voltaj verip olmaması gereken hızda mı dönüyor? Bu mümkün mü? Bilemedim😂😂 daha o kadar tecrübem yok. Ben gösterdiği değerlerin yanlış olduğu kanısındayım. Çünkü kasa fanların da bunun olması baya muhtemel bir şey.

Üretim kaynaklı olduğundan bende eminim sadece sağlam ... "Lehimlenmemiş"? Olabilir. Daha kötüsü de olabilirdi taşınırken direk soğutucunun yamuk olması gibi, yine üretim kusurlu olup soğutucunun tam oturmaması fln deficiency. Ama yine de fanın böyle olması komforunuzu etkiler, bu da hiç hoş değil.

Yani ben gpu alırken kartın kozmetiğine ve sıcaklık perfonmansına bakarım. Ama çoğu insan fanın sesine göre de karae veriyor evet orada bir anda %100 rpm ile başlarsa 😂
Haklısınız hocam şu an sadece konforu etkileyen bir problem da dediğiniz gibi voltaj sıkıntıları varsa fanın motoru yana da bilir o da sıkıntı teşkil ediyo ne de olsa.

3800 Rpm ya ekstrem değer ya da sahte değer zaten kart normal çalışırken değeri hesapladım.

3000 civarları bi max rpmi var değerler temassızlıktan dolayı yanlış okuyor yüksek olasılıkla

ve fan da kendi eline alıp oto max fan açıyor acil durum düşünerek.

Bu sefer PCI-e Express portuna adam gibi oturtmaya dikkat ettim de kartın herhangi bir güç çekme problemi gibi bi sıkıntısı olmadı bence yüksek olasılık o kablodan kaynaklı bir sıkıntı.

BIOS’u resetlemeden kastınız Mobo üzerinde bir tuşla falan mı oluyor yoksa güncelleme ile mi?

CMOS bataryasını çıkarmam zorunlu mu?

Geri