Çözüldü✓ Thermalright Helios V2 RX 6800 XT referance faz değişimlı termal ped uygulaması

pompakeş

80+
Reaksiyon skoru
11
Selam arkadaşlar, önceden konu açmıştım ekran kartıma termal macun uygulaması yapmıştım ancak ne kadar ince ve düzgün sürsemde pump out olayı ile karşılaşmıştım bunun sonunda faz değişimli özelliği olduğu söylenen ürünler aramaya başladım. İlk başta herkesin bileceği Honeywell PTM 7950 ürünü ile karşılaştım, tek makul satıcı AliExpress olarak gördüm ancak AliExpress'e güvenemedim. Bundan dolayı Temu üzerinden birebir satıcı Thermalright isimli markayı tercih ettim.

Termal pad olarak da 1.00mm 2.00M olanları tercih ettim. Kullandığım ürünlerin resimlerini bırakıyorum.

Ekran kartı iskeletindeki 10 adet parça halindeki termal padlari 1.mm kullandım geriye kalanları 2.mm olarak kullandım. Termal Pad'de Helios'ta kaliteli ürünlerdi elinize aldığınızda belli oluyor evet. Uygulama öncesi ve sonrası sıcaklık değerlerini de bırakıyorum iyi Sosyaller.

Güncelleme: Dün yapmış olduğum 2 saat furmak testindeki son sonuçlar şu şekildedir.
Sıcaklık: 73C(sabit)
Hotspot: 88C(sabit)
GPU kullanımı: 97(sabit)
Fan: 2133RPM (sabit)
Yaptığım işlem nihayetinde başarılı olmuş gibi

Uygulama sonra geçen zaman içerisindeki (15 gün)sonuçlar test süresi:1 saat
Sıcaklık:70c(Sabit)
Hotspot:93c(Sabit)
Gpu kullanımı: 97c (Sabit)
Fan:2133 %70(Sabit) Kendim bu şekilde ayarladım ve sürekli %70’te kullanıyorum fanı

Ekler

• IMG_1472-min.webp
    IMG_1472-min.webp
    2.3 MB · Hit: 68
  • IMG_1468-min.webp
    IMG_1468-min.webp
    820.1 KB · Hit: 67
  • IMG_1467-min.webp
    IMG_1467-min.webp
    1.1 MB · Hit: 58
  • IMG_1469-min.webp
    IMG_1469-min.webp
    47.1 KB · Hit: 56
  • IMG_1471-min.webp
    IMG_1471-min.webp
    49.5 KB · Hit: 55
  • IMG_1439-min.webp
    IMG_1439-min.webp
    1.4 MB · Hit: 66
Son düzenleme:
Sonuçlar güzel 100 derece üstüne çıkmamış

Sonuçlar güzel 100 derece üstüne çıkmamış
Evet açıkçası ne kadar yabancı formlar dahil hepsinden bilgi almış olsamda yinede şüphede kalmıştım. Belki sonuç farklı olur diye ama neyseki başarılı şekilde işten sıyrıldım 3 yıl idare etsin yeter. Elli tane vidası var şu kartın referance modelin diğerlerinde bu kadar çok vida olduğunu sanmıyorum çok uğraştırdı neyseki bir daha açma gibi derdim olmadı şükür aynı modele sahip arkadaşlarada konu referans olsun diye açtım özellikle umarım yardımcı olmuşumdur

Merhaba helious 0.25mm olanı cpu da kullandınız mı hiç laptop için kullanmayı düşünüyorum. Faydası olur mu

Merhaba helious 0.25mm olanı cpu da kullandınız mı hiç laptop için kullanmayı düşünüyorum. Faydası olur mu
Benim kullandığım V2’idi normal helios kullanmadım fayda eder mi? bilemiyorum ama v2 benim tecrübelerime göre sıcaklığı ciddi anlamda düşüren faz değişimli bir ped cpu’nuzda fark yaratmaması imkansız. Ama illaki şartmı derseniz bence elinizde kalite macun varsa şart değil.

Benim kullandığım V2’idi normal helios kullanmadım fayda eder mi? bilemiyorum ama v2 benim tecrübelerime göre sıcaklığı ciddi anlamda düşüren faz değişimli bir ped cpu’nuzda fark yaratmaması imkansız. Ama illaki şartmı derseniz bence elinizde kalite macun varsa şart değil.
Ben temu dan aldım 13620h işlemcim çok ısınıyor. Mx6 mı kullansam bunu mu kullansam bilmiyorum

Ekler

• Screenshot_2025-09-08-09-23-37-213_com.einnovation.temu.webp
    Screenshot_2025-09-08-09-23-37-213_com.einnovation.temu.webp
    122.5 KB · Hit: 18
thermal putty kullanayım diyorum
6800xt xfx merch black edition var ellemessem 100 dereceyi görüyor hotspot 225-230w kullanımda biraz güç sınırlandırırsam 170-180 derece civarında kullanınca 80-85 arasına düsüyor lazım olabilir konu faydalı .

Ben temu dan aldım 13620h işlemcim çok ısınıyor. Mx6 mı kullansam bunu mu kullansam bilmiyorum
Ekran kartına pad uygulaması yaptıktan sonra cpu macununu’da yenilemek istedim elimde mx-4 vardı ancak mx6’yada bir şans vermek istemiştim mx6 benim için tamamen hayal kırıklığı oldu macun resmen taş gibiydi sürülmüyordu bile oysaki mx4 çok çok daha iyi jelimsi kıvamda rahatca sürülüyordu umarım bana gelen ürün kötüdür. Laptopun orta-üst seviye ise faz değişimli padı,orta seviye bir laptop ise mx-4’ü tavsiye ederim

Ekler

• IMG_1485.webp
    IMG_1485.webp
    12.1 KB · Hit: 13
Ekran kartına pad uygulaması yaptıktan sonra cpu macununu’da yenilemek istedim elimde mx-4 vardı ancak mx6’yada bir şans vermek istemiştim mx6 benim için tamamen hayal kırıklığı oldu macun resmen taş gibiydi sürülmüyordu bile oysaki mx4 çok çok daha iyi jelimsi kıvamda rahatca sürülüyordu umarım bana gelen ürün kötüdür. Laptopun orta-üst seviye ise faz değişimli padı,orta seviye bir laptop ise mx-4’ü tavsiye ederim
Siz laptopa ped uyguladiniz mı hocam. Uyguladiysaniz ne kadar etki etti

Siz laptopa ped uyguladiniz mı hocam. Uyguladiysaniz ne kadar etki etti
Ben laptop’a uygulamadım hocam ancak uygulasanda illa fark eder ama şöyle bir şey var örnek,diyelimki benim laptopum var macununu yeni değiştirdim ve yükte sıcaklığı max 75 derece şimdi ben buna faz değişimli uygulasam max 2-3 derece fark eder çünkü her şeyin bir ortalaması var sistemin soğutma kabiliyetinide hesaba katmak gerekir faz değişimli pad’ın artısı pump out olayı olmaması ve bir işlemci veya gpu’nun soğutma desteği esnasında maksimum iletkenliği sağlamak.

Ben laptop’a uygulamadım hocam ancak uygulasanda illa fark eder ama şöyle bir şey var örnek,diyelimki benim laptopum var macununu yeni değiştirdim ve yükte sıcaklığı max 75 derece şimdi ben buna faz değişimli uygulasam max 2-3 derece fark eder çünkü her şeyin bir ortalaması var sistemin soğutma kabiliyetinide hesaba katmak gerekir faz değişimli pad’ın artısı pump out olayı olmaması ve bir işlemci veya gpu’nun soğutma desteği esnasında maksimum iletkenliği sağlamak.
Teşekkürler hocam işlemcim turbo kapalı limitli 70 derecelerde. Turbo açık 90 95 lerde çok kararsız kaldım

Teşekkürler hocam işlemcim turbo kapalı limitli 70 derecelerde. Turbo açık 90 95 lerde çok kararsız kaldım
Laptopta deli gibi farkeidyor, özellikle çıplak chip olduğu için laptopta çok daha iyi ptm/heilos gibi ürünler. Arkadaş masaüstü cpusunda bile mx6ya göre 2-3c fark yaşadı.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,151,367
Üyeler
183,106
Son üye
78alihan78
Geri