Yardım 2K 27 inç monitör tavsiyesi

G65b de çok sorunsuz ama 12k alınabilicek bir monitör değil indirimde 10k ya alınır g65b kontrasttan dolayı bir çok monitörden güzel görüntü veriyor orası da sizin tercihiniz ips e alıştım ben ve işle uğraşacağım bu yüzden Tuf gaming aldım

Monitör kullanımına gelirsek hayet güzel bir monitör ben manzara modunda kullanıyorum kendime göre küçük ayarlar yaptım renklerde on numara gözüküyor 12.5k bandına bulursanız direkt çekin
Lg ultragear 240hz 2k 27inç olanda güzel hatta lg daha sorunsuz diye biliyorum bu 1K ucuz diye bunu almıştım sizede önerim bu 2 monitörden birini almanız
Aslında G65B fiyat olarak 9599 TL baya uygun ama 6 kez denedim hatırlarsınız size 2. denemeden sonra sormuştum boşa denemeyin demiştiniz, 6 denemenin sonucu ölü piksel ve iade.

9599 TL cazip bakıldığında ama işte 1 tane ölü piksel olmayan gelse, bir de hepsini samsung'un kendi sitesinden sipariş verdim :)

KS için de eğer bu monitörü alacaksa bilgisi olması açısından yazıyorum.

Aslında G65B fiyat olarak 9599 TL baya uygun ama 6 kez denedim hatırlarsınız size 2. denemeden sonra sormuştum boşa denemeyin demiştiniz, 6 denemenin sonucu ölü piksel ve iade.

9599 TL cazip bakıldığında ama işte 1 tane ölü piksel olmayan gelse, bir de hepsini samsung'un kendi sitesinden sipariş verdim :)

Evet şimdi hatırladım hocam yazmıştınız bazen şanssızlık oluyor mesela bu Tuftada çok ölü piksel vs bahseden vardı benimkinde olmadı mesela şans meselesi birazcıkta

Peki hocam, bu monitörü tavsiye eder misiniz? Kavis oranı çok mu yüksek, yani rahatsız eder mi ve video düznleme gibi işler için nasıldır oneririr misiniz
Ben açıkçası sadece oyun kısmında kullanıyorum. Normalde araştırdığımda mesela fps türü oyunlar için(özellikle belli bir seviye rekabetçi oynamayı planlıyorsan) ıps panel ve düz ekran öneriyorlardı. Benim oyun envanterim biraz geniş olduğu için farklı türde oyunlar oynuyorum. Bu yüzden benim için kötü bir monitör değil, hatta CS2 falan oynarken de pek problem hissetmedim(yine de düz bir ıps daha iyi olabilir). Fakat sizin sorduğunuz konuda pek bir şey diyemeyeceğim.

Yukarıda belirttiğim sitede ayrıntılı incelemesi(32" için fakat birbirlerine yakın deniyor) var. Ben iade edip 32" geçmeyi planlıyordum fakat bana o boyutlarda piksel oranı düşük olduğu için video veya resim düzenleme işlerinde sıkıntı olur diye belirtmişlerdi, bunu söylüyorum çünkü o sitede bulunan inceleme 32" için ve eğer içerisinde editleme işleri için biraz sıkıntı olabilir gibi bir ifade görürsen şaşırma. Bunun dışında oradaki veriler 27" ile neredeyse birebir aynı olduğu için ve g65b'nin "renk değerleri" iyi olduğu için !sanıyorum! editleme işleri için kullanılabilir. Pivot olması sayesinde istediğin gibi de hareket ettirebiliyorsun monitörü.

Not:
Bazı arkadaşlar Asus VG27AQML1A öneriyor, bunu bana Odyssey G65B'ı öneren kişi de söylemişti, eğer g65b kavisli diye almak istemiyorsan Asus'un o modelini alabilirsin diye. Kavis konusunda birçok forumda "kişinin kendi beğenisine kalmış durum" minvalinde yorumlar gördüm. Sanırım ben de bu şekilde diyebilirim. Sorun olarak(bu bir sorun mu ondan da emin değilim) Steam'ın fps sayacını açmıştım ve sol alt köşede(ekranın bitişine yakın) sayaca biraz daha sağda oturarak baktığımda en soldaki rakam gözükmüyordu. Ama bu acayip küçük bir olay ve tam karşısında -ya da çok olmayacak şekilde- biraz açılı oturduğunda olmayan sadece iyice açılı oturduğunda fark ettiğin bir şey.

Edit:
Tabi benim önceki yorumda belirttiğim gibi -benim biraz şansızlığım diyelim- bazı sorunlar yaşadım fakat teknik servis ilk seferinde direkt değişimi onayladı. Tabi bilgi verme kısmında çuvalladılar demek yanlış olmaz. Fakat be yetkili servis/bayii üzerinden işlem yapmıştım, yani senin bölgende bulunan teknik servis - yetkili teknik servis daha iyi ya da kötü olabilir. Şu hdmi 2.1 kablosunu aldıktan sonra problemim çözülecek mi ona bakacağım. Hala hangi kabloyu alacağıma karar vermedim.

Merhaba,
Genellikle video düzenleme (Premiere Pro, After Effects vs.) ve yapay zekâ ile görsel işlerde kullanacağım, zaman zaman da oyun oynayacağım 27 inç 2K çözünürlüklü bir monitör arıyorum.
Bütçem 10.000 TL, ancak fark yaratacaksa 15.000 TL'ye kadar çıkabilirim.
Uzun ömürlü, kaliteli ve fiyat/performans dengesi iyi bir monitör tavsiyesi alabilir miyim?
Teşekkürler.
Asus TUF Gaming VG27AQ3A kendim kullanıyorum ve memnunum.

Merhaba,
Genellikle video düzenleme (Premiere Pro, After Effects vs.) ve yapay zekâ ile görsel işlerde kullanacağım, zaman zaman da oyun oynayacağım 27 inç 2K çözünürlüklü bir monitör arıyorum.
Uzun ömürlü, kaliteli ve fiyat/performans dengesi iyi bir monitör tavsiyesi alabilir miyim?
Teşekkürler.
Hocam merhaba iyi günler,
benzer özelliklerde bende monitör arıyorum. Bakındım ama hangi modeli aldığınızı göremedim. Baktığınız monitörlerden tavsiye verebilir misiniz rica etsem?

Merhaba,
Teşekkürler.
reis hiç o fiyatlara çıkmana gerek yok gamepower vivid t80 kullandım ve çok iyi ıps panel renkleri çok iyi 2k 27" 180hz bi bakmanı öneririm

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,377
Üyeler
183,108
Son üye
bbbbirr
Geri