Sistem Bileşenleri ve Anakart Seçimi

hocam uzun süredir sistem araştırıyorum, tek tek toplayınca şu an 66-68k bandında oluyor ya da ben bir şey kaçırıyorum yardımcı olursanız sevinirim.
14600K(F)+RGB RAM+9070XT+360mm sıvı soğutma+Güzel görünümlü kasa istiyorum ve bu sistem de hepsini karşılıyor, diğer parçaları da kalitesiz değil zaten tek tek toplasam alacağım parçalar
14600k ile 9700x aynı performansı vermiyor, kim o mavalı okuyorsa dinleme.

14600k ile 9700x aynı performansı vermiyor, kim o mavalı okuyorsa dinleme.
fiyat farkına göre aradaki fark çok iyi ama.Sistemin güzel durmasını istediğim için 14600kya yöneldim.9700x+ güzel sistem olmuyor malesef

fiyat farkına göre aradaki fark çok iyi ama.Sistemin güzel durmasını istediğim için 14600kya yöneldim.9700x+ güzel sistem olmuyor malesef
fiyat konusunda haklısın, şu anda fiyatı güzel. 9600x'e de bakabilirsin, aklında bulunsun. Olur da amd almak istersen diye diyorum, oyun benchmarkları gamersnexus'un son videosunda 14600k'dan iyi.

Son düzenleme:
am5 al sonra pişman olursun zaten intelin ilerisi işlemciler hem çok ısınıyor hem sıkıntısıda çok amd al işlemci

güzel görünümlü istiyorsan tek tek toplaman daha sağlıklı olur güzel görünen hazır sistemler bir tık kazık fiyatta.
Ben de görsele önem veriyorum senin gibi ondan bayağı pahalı tuttu yeni sistemim, bence güzel aklına yatıyosa alabilirsin nasıl olsa 2k da oynayacaksın, peşin fiyatına taksit olması da güzel bir avantaj. Ama Incehesap gaming gecelerinde de görseli güzel kasa seçenekleri olan daha hesaplı 9700x / 7800x3d li sistemler düşebiliyor orda tabi sadece 2 karta vadesiz taksit oluyor o da 3 taksit. Takip ettin mi son gaming gecelerini?

Bir de tek tek toplamayı düşünür müsün? Bu parçaları bi tek tek akakçe tarzı sitelerden topla kaça geliyo bi karşılaştır fiyat avantajı nasıl falan bi değerlendir bence almadan.
hocam yaklaşık 65k bütçede toplamama yardım edebilir misiniz?
@jombo plat ho bu arada

@jombo plat ho bu arada

Öncelikle şuınu belirteyim, şu yukardaki sisteme yakın 9700x ya da 7800x3d li bir sistemi gaming gecesi beklersen aynı fiyat bandında toplayabilirsin, özelleştirmelerde güzel görünen akvaryum kasa seçenekleri de oluyor genelde.

Yukarısı 64.7k yapıyor böyle ama indirim kovalanırsa ekran kartı, anakart, işlemci vs daha ucuza bulunur, görsele önem vererek seçtim. Ben fiyat avantajlı amd hazır sistem almanı tavsiye ederim bu yukarıdaki topladığım sistem yerine.

teşekkür ederim :D intel şart mı ? yoksa amd de olur mu bir de oyun için kullanacaksın demi ?
evet hocam oyun için, intel tabii ki şart değil bütçe sıkışmasın diye intel seçmiştim ben
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Öncelikle şuınu belirteyim, şu yukardaki sisteme yakın 9700x ya da 7800x3d li bir sistemi gaming gecesi beklersen aynı fiyat bandında toplayabilirsin, özelleştirmelerde güzel görünen akvaryum kasa seçenekleri de oluyor genelde.

Yukarısı 64.7k yapıyor böyle ama indirim kovalanırsa ekran kartı, anakart, işlemci vs daha ucuza bulunur, görsele önem vererek seçtim. Ben fiyat avantajlı amd hazır sistem almanı tavsiye ederim bu yukarıdaki topladığım sistem yerine.
teşekkürler hocam bekleyeceğim gaming gecesini de

Ekran görüntüsü 2025-09-12 204851.webp

İnşallah güzel bi fiyatta ve parçalarda olur da alırım bunu.

@jombo plat ho bu arada
Alıntıyı görüntüle
İnşallah güzel bi fiyatta ve parçalarda olur da alırım bunu.
tam istediğiniz türde sistem şansınıza gaming gecesine gelmiş soğutucu James Donkey olması biraz düşündürdü ama cüzzi bir miktarla farklı marka seçilebilir ama keşke 360mm seçeneği sadece asusun +7K soğutucusu olmasaydı

TOPLAM:65103 TL
GÜzel görünümlü bir sistem istiyorum, tek kafama takılan anakart yeterli mi?Fiyatına göre iyi olduğunu düşünüyorum gözümden bişi kaçmadıysa tabi
Ben alırdım şahsen 60.000 TL verilir mi emin değilim ama AMD+AMD yapmaya çalışın bence.

Geri