Ryzen 5 7500F ile hangi soğutucu ve ekran kartını kullanmalıyım?

enesjow1

80+
Reaksiyon skoru
11
Bilgisayar toplamaktan pek anlamıyorum sorularım saçma olursa kusuruma bakmayın.
İşlemci olarak 7500F düşünüyorum. Söylenene göre gayet f/p bir işlemci. Ancak ısı sorunu var gibi.
Soğutucu ve ekran kartı önerisi istiyorum. 2k oyun oynamayacağım. Genelde Valorant, CS, Battlefield1 tarzı oyunlar oynuyorum.

Şunu da sormak istiyorum parçaları tek tek almak mı mantıklı hazır sistemlerde yükseltme yaparak almak mı? Ve videolarda basit görünüyor ama kendim birleştirebilir miyim?

Şimdiye kadar karar verdiğim parçalar
7500F
16 16 ya da 8 8 ddr5 ram
B650 anakart (bu da çok öneriliyor sanırım)
1tb ssd
Bütçem 30.000 civarı

Uzun olduysa affola.

Bilgisayar toplamaktan pek anlamıyorum sorularım saçma olursa kusuruma bakmayın.
İşlemci olarak 7500F düşünüyorum. Söylenene göre gayet f/p bir işlemci. Ancak ısı sorunu var gibi.
Soğutucu ve ekran kartı önerisi istiyorum. 2k oyun oynamayacağım. Genelde Valorant, CS, Battlefield1 tarzı oyunlar oynuyorum.

Şunu da sormak istiyorum parçaları tek tek almak mı mantıklı hazır sistemlerde yükseltme yaparak almak mı? Ve videolarda basit görünüyor ama kendim birleştirebilir miyim?

Şimdiye kadar karar verdiğim parçalar
7500F
16 16 ya da 8 8 ddr5 ram
B650 anakart (bu da çok öneriliyor sanırım)
1tb ssd
Bütçem 30.000 civarı

Uzun olduysa affola.
Çok güzel yazmışsın. Ben teşekkür etmek istiyorum. Gayet güzel düşünüyorsun. Isı sorunu yok. Bütçene uygun uygunundan soğutucu alıp çözersin rahat ol. Ekran kartın var mı ? Onu ne düşündün. Hazır sistem de alınabilir duruma göre.

Çok güzel yazmışsın. Ben teşekkür etmek istiyorum. Gayet güzel düşünüyorsun. Isı sorunu yok. Bütçene uygun uygunundan soğutucu alıp çözersin rahat ol. Ekran kartın var mı ? Onu ne düşündün. Hazır sistem de alınabilir duruma göre.
Ekran kartım yok. Hazır sistemlerde 3060, 5050, 4060(8), 9060(16) koyuyorlar genelde. Bunların içinde 4060 mantıklı geliyo. 9060daha iyi ramden olayı ancak 2k oynamayacağım için gerek var mı onu bilemedim
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bu arada bu bütçelere 4060 ya da 9060a çıkabilir miyim bilmiyorum çünkü parça yükseltmeleri de yapacağım genelde anakart ve ram hazır sistemlerde bi tık kötü oluyor

Bence komple ikinci el çok güzel sistemler bulabiliriz illa sıfır olmayacaksa sıfır ise senin bütçede hazır çok daha mantıklı olur

Bence komple ikinci el çok güzel sistemler bulabiliriz illa sıfır olmayacaksa sıfır ise senin bütçede hazır çok daha mantıklı olur
Açıkçası çok anlamadığım için ikinci ele girmiyorum herhangi bi parçanın herhangi bi sorununu farkedemeyebilirim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,152,006
Üyeler
183,201
Son üye
wolfkan
Geri