Enstrüman Çalmak İstiyorum Ama Ne ile Nasıl Başlayacağımı Bilmiyorum

Ysfmlt

80+
Reaksiyon skoru
2
Öncelikle hepinize iyi günler arkadaşlar, Yazı biraz uzun olabilir ama kızmadan okursanız ve yardımcı olmak istiyorsanız yazarsanız sevinirim. Ara ara kendime çeşitli hobiler edindim parfüm ve saat gibi bi yerden sonra sıkıyor. Bu nedenle artık müziğe başlayıp kendimi devamlı geliştirmek farklı şeyler yapmak istiyorum. Enstrüman olarak ortaokulda Flüt ve melodika harici bir şey çalmadım :). Öncelikle bağlama , akustik gitar ve elektro gitar arasında hangisinden başlamam gerektiğini bilemedim. Benim için hangisi başlangıç için kolay olur. Bağlama araştırdım ama marka vs bir şey olmadığı için sadece ağacına göre iyi mi kötümü karar verip alamadım sonra çalımı daha kolay olur diye akustik gitar bakmaya başladım. Ama elektro mu normal mi alsam. Kimi yeni başlayıp iyi bir şey almak isteyenler için Yamahanın birkaç modeli güzel diyor kimi Takamine varken Yamaha bakmayın diyor. Kimi Fender alın diyor. İnstagramda Lesozgur tarzı çalmak ve flamenko tarzını öğrenmek istiyorum. Hem pop hem arabesk müzikler çalmayı düşünüyorum. Şu son zamanlarda da Elektro Gitar çok aklımı çeliyor. Müzik dinlerken kendimi elektro gitarla solo atarken hayal etmekten alamıyorum. Cevapsız Sorular, Bir Derdim Var, Sokak Lambası gibi şarkıları çalmak istiyorum öyle baş ağrıtan aşırı hızlı metal tarzı şeyler hiç sevmem asla da çalmam. Evde çalacağım için mümkün olduğunca evdekilere rahatsızlık vermeden uzak odada çalacağım. Bilmiyorum ama kulaklıkla kendim duyabileceğim şekilde amfiye bağlayıp çalabilir miyim. Sonuç olarak bu yazıya göre hangi çalgıdan başlasam iyi olur. Eğitim için önerdiğiniz kanal veya ders varmı. Bütçe olarak saatlerimi satıp veya takas etmek isteyen olursa şansımı deneyeceğim ikinci el temiz 15000₺ civarında bir şey almayı düşünüyorum başlamışken orta seviye bir şey olsun istiyorum. Bu bütçeye göre hangi marka model benim isteklerime uygun olur birazda bu konuda cinsimdir illa ayırdığım bütçeye veya biraz üstüne en iyisini almak zorunda hissediyorum kendimi en iyisi olmazsa soğuyorum. Şimdiden elinize emeğinize bilginize sağlık. Bu konu sayesinde hem benim gibi olan arkadaşlarım için çok faydalı olur. Bilgisi olan arkadaşları da etiketleyerek yazmaya teşvik ederseniz sevinirim kendinize iyi bakın hoşçakalın.

Son düzenleme:
Öncelikle hepinize iyi günler arkadaşlar, Yazı biraz uzun olabilir ama hızlı okursunuz hemen kaçmayın yardımınız gerek. Uzun yıllardır içimde olan hevesi artık hayata geçirmek istiyorum. Her gün en az 1-2 saat yerli yabancı rap arabesk pop çeşitli müzikler dinlerim, instagramda kaydettiğim şeyleri tekrar tekrar dinlerim youtubede yabancıların tepki videolarını izlerim hayatımın önemli bir kısmında müzik var. Ara ara kendime çeşitli hobiler edindim parfüm ve saat gibi bi yerden sonra sıkıyor. Bu nedenle artık müziğe başlayıp kendimi devamlı geliştirmek farklı şeyler yapmak istiyorum. Enstrüman olarak ortaokulda Flüt ve melodika harici bir şey çalmadım :) Üniversitede bağlama kursuna yazıldım kalabalık nedeniyle sadece 1 gün gitsemde öğretmen müzik kulağımın olduğunu duyduğumu ezberden yaptığımı söyledi ve bende kendimin bu işlere yatkın olduğumu düşünüyorum. Öncelikle bağlama , akustik gitar ve elektro gitar arasında hangisinden başlamam gerektiğini bilemedim. Benim için hangisi başlangıç için kolay olur. Hemen böyle sinir olup bırakmak istemiyorum. Bağlama araştırdım ama marka vs bir şey olmadığı için iyi mi kötümü karar verip alamadım sonra çalımı daha kolay olur diye akustik gitar bakmaya başladım. Kimi yeni başlayıp iyi bir şey almak isteyenler için yamahanın birkaç modeli güzel diyor kimi Takamine varken Yamaha bakmayın diyor. Kimi Fender alın diyor. İnstagramda Lesozgur tarzı çalmak ve flamenko tarzını öğrenmek istiyorum. Hem pop hem arabesk müzikler çalmayı düşünüyorum. Şu son zamanlarda da Elektro Gitar çok aklımı çeliyor. Müzik dinlerken kendimi elektro gitarla solo atarken hayal etmekten alamıyorum. Cevapsız Sorular, Bir Derdim Var, Sokak Lambası gibi şarkıları çalmak istiyorum öyle baş ağrıtan aşırı hızlı metal tarzı şeyler hiç sevmem asla da çalmam. Evde çalacağım için mümkün olduğunca evdekilere rahatsızlık vermeden uzak odada çalacağım. Bilmiyorum ama kulaklıkla kendim duyabileceğim şekilde amfiye bağlayıp çalabilir miyim. Sonuç olarak bu yazıya göre hangi çalgıdan başlasam iyi olur. Eğitim için önerdiğiniz kanal veya ders varmı. Bütçe olarak saatlerimi satıp veya takas etmek isteyen olursa şansımı deneyeceğim ikinci el temiz 15000₺ civarında bir şey almayı düşünüyorum başlamışken orta seviye bir şey olsun istiyorum. Bu bütçeye göre hangi marka model benim isteklerime uygun olur birazda bu konuda cinsindir illa ayırdığım bütçeye veya biraz üstüne en iyisini almak zorunda hissediyorum kendimi en iyisi olmazsa soğuyorum. Bana kızmadan yardımcı olursanız sevinirim seviliyorsunuz elinize emeğinize bikginize sağlık şimdiden. Bu konu sayesinde hem benim gibi olan arkadaşlarım için çok faydalı olur. Bilgisi olan arkadaşları da etiketleyerek yazmaya teşvik ederseniz sevinirim kendinize iyi bakın hoşçakalın.
Okumaya üşendim ben gitar çalıyorum 1 1.5 haftada ilk şarkımı çalmıştım

çok uzun yazıları okuyamıyorum dehb hastasyım psıkolojım bozuk ama elektro gıtar falan yazdıgını gordum elektro gitar avrupalı liberal amerikan liberteryen özgürlükçü işi anadoluda elektro gitar geçmez git güzelinden bi bağlamanı al çal

Okumaya üşendim ben gitar çalıyorum 1 1.5 haftada ilk şarkımı çalmıştım
Bu ne hız daha yeni attım. Canın sağolsun. İnşallah bende kısa sürede birşeyler yapmayı başarırım.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

çok uzun yazıları okuyamıyorum dehb hastasyım psıkolojım bozuk ama elektro gıtar falan yazdıgını gordum elektro gitar avrupalı liberal amerikan liberteryen özgürlükçü işi anadoluda elektro gitar geçmez git güzelinden bi bağlamanı al çal
Zaten en çok bağlama çalmak istiyorum ama öğrenmesi ve çalması daha kolay gene sevdiğim ve çalmak istediğim başka bir enstrüman ile başlayıp geçiş yapmak daha fazla enstrüman öğrenmek için size bir sorayım dedim ama bu gidişle herkes uzunluğu yüzünden okumayacak 🤣 Kısa da nasıl anlatabilirim bilemedim.

Son düzenleme:
Bu kadar uzun yazmaya ne gerek var? Alt tarafı enstrüman çalmak istiyorsun. Müzik dinlerken her şeyden üstte neyi duyuyorsan onun kursuna git. 20 senedir davul çalıyorum mesela ve öneririm.

Bu kadar uzun yazmaya ne gerek var? Alt tarafı enstrüman çalmak istiyorsun. Müzik dinlerken her şeyden üstte neyi duyuyorsan onun kursuna git. 20 senedir davul çalıyorum mesela ve öneririm.
Hata yapmışım sona yazdığım kızmadan okuyup yardımcı olursanız sevinirim kısmını yukarı aldım. Kızacaksanız okuyup yardımcı olmak istemiyorsanız yazmanıza gerek yok arkadaşlar. Metin içinde üç enstrüman için farklı sorular var kısacık bir yazıya sorularımı nasıl sığdırabilirim bilemedim kusura bakmayın.

Öncelikle hepinize iyi günler arkadaşlar, Yazı biraz uzun olabilir ama kızmadan okursanız ve yardımcı olmak istiyorsanız yazarsanız sevinirim. Ara ara kendime çeşitli hobiler edindim parfüm ve saat gibi bi yerden sonra sıkıyor. Bu nedenle artık müziğe başlayıp kendimi devamlı geliştirmek farklı şeyler yapmak istiyorum. Enstrüman olarak ortaokulda Flüt ve melodika harici bir şey çalmadım :). Öncelikle bağlama , akustik gitar ve elektro gitar arasında hangisinden başlamam gerektiğini bilemedim. Benim için hangisi başlangıç için kolay olur. Bağlama araştırdım ama marka vs bir şey olmadığı için sadece ağacına göre iyi mi kötümü karar verip alamadım sonra çalımı daha kolay olur diye akustik gitar bakmaya başladım. Ama elektro mu normal mi alsam. Kimi yeni başlayıp iyi bir şey almak isteyenler için Yamahanın birkaç modeli güzel diyor kimi Takamine varken Yamaha bakmayın diyor. Kimi Fender alın diyor. İnstagramda Lesozgur tarzı çalmak ve flamenko tarzını öğrenmek istiyorum. Hem pop hem arabesk müzikler çalmayı düşünüyorum. Şu son zamanlarda da Elektro Gitar çok aklımı çeliyor. Müzik dinlerken kendimi elektro gitarla solo atarken hayal etmekten alamıyorum. Cevapsız Sorular, Bir Derdim Var, Sokak Lambası gibi şarkıları çalmak istiyorum öyle baş ağrıtan aşırı hızlı metal tarzı şeyler hiç sevmem asla da çalmam. Evde çalacağım için mümkün olduğunca evdekilere rahatsızlık vermeden uzak odada çalacağım. Bilmiyorum ama kulaklıkla kendim duyabileceğim şekilde amfiye bağlayıp çalabilir miyim. Sonuç olarak bu yazıya göre hangi çalgıdan başlasam iyi olur. Eğitim için önerdiğiniz kanal veya ders varmı. Bütçe olarak saatlerimi satıp veya takas etmek isteyen olursa şansımı deneyeceğim ikinci el temiz 15000₺ civarında bir şey almayı düşünüyorum başlamışken orta seviye bir şey olsun istiyorum. Bu bütçeye göre hangi marka model benim isteklerime uygun olur birazda bu konuda cinsimdir illa ayırdığım bütçeye veya biraz üstüne en iyisini almak zorunda hissediyorum kendimi en iyisi olmazsa soğuyorum. Şimdiden elinize emeğinize bilginize sağlık. Bu konu sayesinde hem benim gibi olan arkadaşlarım için çok faydalı olur. Bilgisi olan arkadaşları da etiketleyerek yazmaya teşvik ederseniz sevinirim kendinize iyi bakın hoşçakalın.
Elektro akustik gitar öneririm. Flamenco, pop, arabesk, rock tarzının hepsini düşündüğümüzde temelini en iyi oturtacak ve tüm türleri çalmanı sağlayacak gitar akustik gitardır. Elektro akustik ise kulaklıkla çalma imkanı sunar sana. Temelini oturttuktan sonra metal/rock tarzındaki elektro gitar kısımlarına geçmek için bir elektro alabilirsin. Türküleri çalmak için ise sonrasında bir bağlama edinebilirsin.

Hata yapmışım sona yazdığım kızmadan okuyup yardımcı olursanız sevinirim kısmını yukarı aldım. Kızacaksanız okuyup yardımcı olmak istemiyorsanız yazmanıza gerek yok arkadaşlar. Metin içinde üç enstrüman için farklı sorular var kısacık bir yazıya sorularımı nasıl sığdırabilirim bilemedim kusura bakmayın
Elektro akustik gitar öneririm. Flamenco, pop, arabesk, rock tarzının hepsini düşündüğümüzde temelini en iyi oturtacak ve tüm türleri çalmanı sağlayacak gitar akustik gitardır. Elektro akustik ise kulaklıkla çalma imkanı sunar sana. Temelini oturttuktan sonra metal/rock tarzındaki elektro gitar kısımlarına geçmek için bir elektro alabilirsin. Türküleri çalmak için ise sonrasında bir bağlama edinebilirsin.
Gözlerim yaşardı ilk defa güzel bir yorum. Bilginiz var ise marka model önerisi yapabilir misiniz elektro akustik gitar için. Takamine modelleri, Art&Lutherie Americana ve Legacy, Yamaha APXT2 eklemişim favorilere.

Gözlerim yaşardı ilk defa güzel bir yorum. Bilginiz var ise marka model önerisi yapabilir misiniz elektro akustik gitar için. Takamine modelleri, Art&Lutherie Americana ve Legacy, Yamaha APXT2 eklemişim favorilere.
marka model bilgim yok maalesef. ben bateri çalıyorum :) tek bildiğim midex'in çok dandik olduğu ve ibanezin kaliteli olduğu. cort da kalitelidir en nihayetinde ama ibanez daha önde diye biliyorum. yamaha hakkında hiç bilgim yok. bilirkişilere ve chatgpt'ye sorabilirsiniz. tavsiyelerimden biri de şu;: bütün bütçeyi gitara harcayıp dandik bir amfi almayın, amfiniz de kaliteli olsun. ya da diyorsanız ben hep kulaklıkla kullanacağım, ses kartı ile bilgisayara takıp da çalabilirsiniz.

marka model bilgim yok maalesef. ben bateri çalıyorum :) tek bildiğim midex'in çok dandik olduğu ve ibanezin kaliteli olduğu. cort da kalitelidir en nihayetinde ama ibanez daha önde diye biliyorum. yamaha hakkında hiç bilgim yok. bilirkişilere ve chatgpt'ye sorabilirsiniz. tavsiyelerimden biri de şu;: bütün bütçeyi gitara harcayıp dandik bir amfi almayın, amfiniz de kaliteli olsun. ya da diyorsanız ben hep kulaklıkla kullanacağım, ses kartı ile bilgisayara takıp da çalabilirsiniz.
Hocam elektro akustik gitarda amfiye bağlayıp veya ses kartıyla kulaklıla dinlesem bile dışarıda aynı ses çıkmıyor mu. Ben sadece elektro gitar için düşünmüştüm kulaklık işini.

Hocam elektro akustik gitarda amfiye bağlayıp veya ses kartıyla kulaklıla dinlesem bile dışarıda aynı ses çıkmıyor mu. Ben sadece elektro gitar için düşünmüştüm kulaklık işini.
Ben çıkmıyor diye biliyorum. Yine de dediğim gibi, konu hakkında bilgim az, bilirkişilere sorun merak ettiklerinizi.

cok uzun tam okuyamayacagım ama baslıktan cevaplayayım eger pıyano ıstıyorsan basta mıdı klavye al pc varsa bır daw uzerınden fl studıo/ableton gıbı yavas yavas ogrenırsın

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,152,798
Üyeler
183,336
Son üye
kocaelispor41
Geri