Yardım Reset atma sorunu ve güç kaynağı önerisi

emre351

80+
Reaksiyon skoru
13
sistem özelikleri
msı z490 a pro
i5 10400f
intel arc a750
32gb ram
msı mag100r kasa ama ekstra 3 fan daha alındı
soğutucu cooler master hyper 212 black x duo
RAMPAGE RMP-650-80PB güç kaynağı
msı m450 500gb m.2 ssd , sandısk ultra500gb m.2 ssd, samsung 870 evo 1tb sata ssd
şuanda bu sistemi kulanmaktayım ve yaklaşık 2 haftadır cs2 oynarken pc reset atıyordu sonrasında occt de power güç testi yaptım ve ilk test te 5dk sonra pc reset attı sonrasındaki test te ise 15dk sonra pc reset attı güç kaynağından olduğunu düşünüyorum o yüzden bu sisteme power supply alıcam şimdiden teşekkür ederim
sorun hakkında bilgisi olan arkadaşlar da tavsiye ve öneri de bulunursa onlara da şimdiden teşekkür ederim
not : vatan bilgisayar veya mediamarktan almayı düşünüyorum

Ekler

• RAMPAGE RMP-650-80PB 650W 80PLUS BRONZE 140MM FANLI GÜÇ KAYNAĞI - Vatan Bilgisayar - Google C...webp
    RAMPAGE RMP-650-80PB 650W 80PLUS BRONZE 140MM FANLI GÜÇ KAYNAĞI - Vatan Bilgisayar - Google C...webp
    89.1 KB · Hit: 14
başka önerebilceğiniz psu var mı

sistem özelikleri
msı z490 a pro
i5 10400f
intel arc a750
32gb ram
msı mag100r kasa ama ekstra 3 fan daha alındı
soğutucu cooler master hyper 212 black x duo
RAMPAGE RMP-650-80PB güç kaynağı
msı m450 500gb m.2 ssd , sandısk ultra500gb m.2 ssd, samsung 870 evo 1tb sata ssd
şuanda bu sistemi kulanmaktayım ve yaklaşık 2 haftadır cs2 oynarken pc reset atıyordu sonrasında occt de power güç testi yaptım ve ilk test te 5dk sonra pc reset attı sonrasındaki test te ise 15dk sonra pc reset attı güç kaynağından olduğunu düşünüyorum o yüzden bu sisteme power supply alıcam şimdiden teşekkür ederim
sorun hakkında bilgisi olan arkadaşlar da tavsiye ve öneri de bulunursa onlara da şimdiden teşekkür ederim
not : vatan bilgisayar veya mediamarktan almayı düşünüyorum
kötü bir psudan daha kötü bir psuya geçmiş olursun
https://www.akakce.com/power-supply/en-ucuz-msi-psu-mag-a650bn-650w-fiyati,1503628831.html şunu öneririm.

peki önerebiceğin başka kaliteli bir psu var mı anladığıma göre kulandığım psu kötü msı maga650bn daha kötü diyorsunuz
kullandığın hangisi bilmiyorum alacağın ramgape psu çok kötü , önerdiğim msi a650bn.

kullandığın hangisi bilmiyorum alacağın ramgape psu çok kötü , önerdiğim msi a650bn.
şuanda rampage psu yu kulanıyorum ve 4 yıldır kulanıyorum artık psu sorun çıkarıyor anladığım kadarıyla çünkü pc ye reset atıyor bunun sorunu psu dan kaynaklanıyor diye anladım

şuanda rampage psu yu kulanıyorum ve 4 yıldır kulanıyorum artık psu sorun çıkarıyor anladığım kadarıyla çünkü pc ye reset atıyor bunun sorunu psu dan kaynaklanıyor diye anladım
Test yaparken kapanıyorsa %90 psu , fakat ufak bir ihtimal priz de olabilir üçlü kullanıyorsan düz dene zaten rampage psular kötü bileşenlere sahip o yüzden normal.

Test yaparken kapanıyorsa %90 psu , fakat ufak bir ihtimal priz de olabilir üçlü kullanıyorsan düz dene zaten rampage psular kötü bileşenlere sahip o yüzden normal.
6 lı priz kulanıyorum ve 4 5 yıldır kulanıyorum hiç böyle bir sorun yaşamadım son 2haftadır böyle bir sorunla karşılaştım
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

önerebilceğiniz psu msı mag a650bn midir ve 650 yerine 750w almayı düşündüm çünkü tam yüke girdğinde örneğin yüke girmeden önce fan lar normal 1950 rpm de çalışırken yüke girdiğinde 1600rpm lere düşüyor aynı şekilde ekran kartının fanları da 2700 rpm deyük altında olmadan dönebilirken yük altında 2500rpm e düşüyor

6 lı priz kulanıyorum ve 4 5 yıldır kulanıyorum hiç böyle bir sorun yaşamadım son 2haftadır böyle bir sorunla karşılaştım
priz olmadan deneyebiliyorsan dene çok ufak ihtimal ama olsun :D

önerebilceğiniz psu msı mag a650bn midir
aynen bu fiyata en iyi psulardan biri.

maalesef oda da 3 priz var ve 3ü de birbirlerine uzak yerlerde

sizce 650w yeterli mi yoksa 750w mı almam daha mi iyi olur

önerebilceğiniz psu msı mag a650bn midir ve 650 yerine 750w almayı düşündüm çünkü tam yüke girdğinde örneğin yüke girmeden önce fan lar normal 1950 rpm de çalışırken yüke girdiğinde 1600rpm lere düşüyor aynı şekilde ekran kartının fanları da 2700 rpm deyük altında olmadan dönebilirken yük altında 2500rpm e düşüyor
burda da belirtiğim şekilde

maalesef oda da 3 priz var ve 3ü de birbirlerine uzak yerlerde

sizce 650w yeterli mi yoksa 750w mı almam daha mi iyi olur

burda da belirtiğim şekilde
650w yeterli bütçe varsa 750w al tabii.

Geri