Öncelikle selamlar sistemim aşağıda yazıyor. 2 sene önce aşağıda sistemimin ekran kartı 3070 olacak şekilde satın aldım, şimdi heves ettim bir 5070 ekran kartı aldım şimdi valorant ve cs2 özellikle csde çok fazla fps düşüşü ve drop yiyorum bu yüzdende 2k bir monitör aldım hatta çünkü 3070teki dsryle 2kya aldıgımda görüntüyü cok bozuyordu ama 1080dede darboğaz yapıyor diye 2k bir monitör alayım dedim eski ekran kartımla valorantta ort 400+ fps alırken şimdi ortalama 250-280 arasına düştü csdede 200 altına hiç düşmezdi şimdi ort 120lerde geziniyor ama yüksek grafik kartı isteyen oyunlarda bir sorun yaşamıyorum cyberpunk ve silent hill 2 yüklüydü pcmde onlarla denedim full ayarlar 2k ray tracing acık dlss kalite modunda 80-90 fps alıyorum bir sorun yok onlarda ama ağırlıklı olarak valorant cs2 oynuyorum ve onlarda bu düşüş çok canımı sıktı sadece fps düşse sıkıntı yok zaten monitörüm 200hz ama fps dropta yiyorum bu cok etkiliyo mac içinde konu açma sebebimde şu yeni kartı almadan önce youtubedan falan işlemcim ve yeni ekran kartımın testlerine baktım hiç bir darboğaz yoktu onlardaki değerlerden -250 fps falan alıyorum valorant ve cs2de şuan , monitörüde vatandan almaya gittiğimde ordaki kasa toplayan arkadaşlarada sordum bu işlemci ve bu ekran kartıyla darboğaz yapmaması gerekiyor diye söylediler hep bu yüzden konu açtım darboğazın sebebinin işlemci olduğunu düşünmüyorum sanırım anakartım ve ramlerimin mhzsi düşük kaldı biraz zaten anakartımda ilk başta ekran kartını tanımadı sürücü yüklerken gidiyodu hep dduyla silip deniyodum sağolsun yine burdan forumdan bir arkadaşın konusundan buldum çözümü biosum güncel değilmiş benimde onu güncelleyince kurabildim ekran kartının sürücülerini zaten öyle çözünce sorunu gaza gelip konu açmak istedim biraz uzun ve karışık yazdım galiba kusura bakmayın testini yaptığım oyunlardaki fps değerlerini ve kullanımları ekliyorum aşağıya bu ay çok açıldım ekran kartı monitör falan o yüzden hemen anakart ve ram alamıyacağım ya da işlemci artık neyse ama önce hangisini almalıyım anakartı yükseltsem sorunum çözülür mü fikir ve önerilerinizi bekliyorum.
Uzun yazmışım çok özet ;
3070ten 5070 ekran kartına geçtim işlemcim i5 12400f valorant ve cs2de darboğaz ve fps drop yiyorum işlemcimden kaynaklı olduğunu düşünmüyorum sizce sorun nerede önce hangisini yükseltmeliyim?
(Valorantta 2kda bile gpu kullanımı 25lere düşüyordu 4kya çıkardığımda maksimum 60oluryor kullanımım aşağıdaki ölçüm 4k dsrla tabi ve full yüksek ayarlar cs2de 4k afterburner çalışmıyor cs2de göremiyorum kullanımı ama valorantla aynı muhtemelen daha kötü belki)
valorant :
cs2(afterburner çalışmadı csde?)
cyberpunk2077
silent hill2
Uzun yazmışım çok özet ;
3070ten 5070 ekran kartına geçtim işlemcim i5 12400f valorant ve cs2de darboğaz ve fps drop yiyorum işlemcimden kaynaklı olduğunu düşünmüyorum sizce sorun nerede önce hangisini yükseltmeliyim?
(Valorantta 2kda bile gpu kullanımı 25lere düşüyordu 4kya çıkardığımda maksimum 60oluryor kullanımım aşağıdaki ölçüm 4k dsrla tabi ve full yüksek ayarlar cs2de 4k afterburner çalışmıyor cs2de göremiyorum kullanımı ama valorantla aynı muhtemelen daha kötü belki)
valorant :
cs2(afterburner çalışmadı csde?)
cyberpunk2077
silent hill2