Vram soğutucu nedir?

tunahanozler

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
92
Ekran kartım satılıktı önceden yorumlara bir arkadaş böyle bir şey yazmış.

Ekler

• IMG_6972.webp
    IMG_6972.webp
    86.8 KB · Hit: 49
  • 9BDAA85A-84E4-4100-B880-684C66635A4E.webp
    9BDAA85A-84E4-4100-B880-684C66635A4E.webp
    465 KB · Hit: 46
Anakartta vrm soğutucu diye bir şey yoktur.
Mosfet bloğu vardır. Kendisi ısıyı soğutmak değil, Isının belli bir bölgede toplanmaması için , ısı dağıtımı/yayılımı görevi görür.

vrm soğutucu alabileceğin bir şey değil genelde anakartın üstünde oluyor metal bloklar gibi düşün. Pasif soğutucu. Giriş seviyesi kartlarda vrm soğutucusu olmaz.

Ekler

• Ekran görüntüsü 2025-09-16 224646.webp
    Ekran görüntüsü 2025-09-16 224646.webp
    156.2 KB · Hit: 20
O kasa fan dizilimi ne ya icim disima cikti. Asagidaki fanlar reverse degil ise ters cevir ekran kartini bogma. Yandaki fanı da yukariya normal tak exhaust takilsin.

Ayrıca oradaki blok, normal bir kullanıcıyı pek etkilemez. Amaa, sen gidip a520 anakarta çok güçlü bir işlemci takarsan oradaki voltaj geçişi daha fazla olacağından o bölge gereğinden çok daha fazla ısınabilir.
Oluşabilecek voltaj dengesizlikleri başta anakart olmak üzere diğer bileşenlere bile zarar verebilir. Ancak normal kullanım şartlarında orada blok olmaması sıradan bir kullanıcı için pek bir şey etkilemez.
Fiyat farkının çok fazla olmadığı durumlarda tercihen mosfet bloğu olan anakartlar tercih edilebilir. Elbette + ları vardır. Ama bu durum kullanım şekillerine göre değişir.

O kasa fan dizilimi ne ya icim disima cikti. Asagidaki fanlar reverse degil ise ters cevir ekran kartini bogma. Yandaki fanı da yukariya normal tak exhaust takilsin.
Kasanın ilk hali şuan düzgün toplu halde fan vıdaları olmadığı için takamamıştım

İyi anakartlarda olan, attığın resimde kasanın arka fanı ile soğutucu bloğu arasından gözüken siyah VRM birimlerinin yaydığı ısıyı dağıtan alüminyum bloktan bahsediyor. Hatta çok iyi anakartlarda orayı farklı yöntemlerle daha da iyi soğutuyorlar. Giriş seviyesi işlemciler için çok önemli bir şey değil ama güçlü ve yüksek TDP işlemciler çıplak anakartla performans kaybeder doğrudur.

Geri