Hocam genellikle MMORPG oynuyorsanız IPS olması şartınızın sebebi nedir? Bence Odyssey VA panelini düşünebilirsiniz o bütçeye 240 Hz (öğenci indirimiyle).
IPS demiş hocam arkadaş attığınız model VA panel.![]()
SAMSUNG Odyssey G5 LS32CG552EUXUF 32 inç QHD 1ms 165Hz Freesync HDR10 VA Kavisli Gaming Monitör Siyah Fiyat & Özellik | MediaMarkt
SAMSUNG Odyssey G5 LS32CG552EUXUF 32 inç QHD 1ms 165Hz Freesync HDR10 VA Kavisli Gaming Monitör Siyah fiyatı ve özelliklerini iwww.mediamarkt.com.tr
kullanıyorum gayet memnunum
görüntüye önem veriyorum o yüzdenHocam genellikle MMORPG oynuyorsanız IPS olması şartınızın sebebi nedir? Bence Odyssey VA panelini düşünebilirsiniz o bütçeye 240 Hz (öğenci indirimiyle).
MMORPG oynuyorum demıs o yuzden cebını dusundum onun.IPS demiş hocam arkadaş attığınız model VA panel.
Neden dostum VA panel olduğu zaman görüntü berbat bir hale geliyor diye mi düşünüyorsun? Bak soldaki Odyssey G65B sağdaki AOC. İkisi de 240 Hz 1 ms. Soldaki 2k sağdaki 1080P görüntü farkını inceleyebilirsin. Ayrıca renk ve doygunluk konusunda Odyssey G65B AOC'tan kat kat daha iyi şahsi fikrim. Tepki süresiyle alakalı bir fark sadece ama Odyssey G65B IPS panellerle kapışıyor piyasada hız konusunda. Tabii ki tercih senin IPS model de öneririz illa ki IPS olacak dersen.görüntüye önem veriyorum o yüzden
ips tercihimdir.Neden dostum VA panel olduğu zaman görüntü berbat bir hale geliyor diye mi düşünüyorsun? Bak soldaki Odyssey G65B sağdaki AOC. İkisi de 240 Hz 1 ms. Soldaki 2k sağdaki 1080P görüntü farkını inceleyebilirsin. Ayrıca renk ve doygunluk konusunda Odyssey G65B AOC'tan kat kat daha iyi şahsi fikrim. Tepki süresiyle alakalı bir fark sadece ama Odyssey G65B IPS panellerle kapışıyor piyasada hız konusunda. Tabii ki tercih senin IPS model de öneririz illa ki IPS olacak dersen.
Katılııyorum hocam. G65B nin paneli IPS lere taş çıkartacak seviyede. LG Ultragear 27" IPS FHD monitör vardı G65B alınca 2. monitör olarak kullanıyorum şuan LG yi. Yan yanalar ve renkler bariz fark ediyor VA panel değil sanki daha üst düzey bir şey. Ama işte VA nın bazı dezavantajları da kaçınılmaz. Bazı gri, bej tarzı renklerde minnak ghosting hissetirebiliyor. Daha çok metinsel şeylerde yaşıyorum bu sorunu misal forumda kaydırırken ama 240Hz olduğu için çok hissettirmiyor. Oyunlarda zaten böyle bir şey yok.Neden dostum VA panel olduğu zaman görüntü berbat bir hale geliyor diye mi düşünüyorsun? Bak soldaki Odyssey G65B sağdaki AOC. İkisi de 240 Hz 1 ms. Soldaki 2k sağdaki 1080P görüntü farkını inceleyebilirsin. Ayrıca renk ve doygunluk konusunda Odyssey G65B AOC'tan kat kat daha iyi şahsi fikrim. Tepki süresiyle alakalı bir fark sadece ama Odyssey G65B IPS panellerle kapışıyor piyasada hız konusunda. Tabii ki tercih senin IPS model de öneririz illa ki IPS olacak dersen.
R27QE tavsiye edecektim ben de zaten hocam. İyi monitör.
Hocam birkaç ay önce öğrenci indirimiyle 9600 TL'ye denk getirdim bir de peşin fiyatına 4 taksit yaptı. Sanırım çevre birimleri olarak aldığım en iyi f/p ürünü bu monitör oldu benim.Katılııyorum hocam. G65B nin paneli IPS lere taş çıkartacak seviyede. LG Ultragear 27" IPS FHD monitör vardı G65B alınca 2. monitör olarak kullanıyorum şuan LG yi. Yan yanalar ve renkler bariz fark ediyor VA panel değil sanki daha üst düzey bir şey. Ama işte VA nın bazı dezavantajları da kaçınılmaz. Bazı gri, bej tarzı renklerde minnak ghosting hissetirebiliyor. Daha çok metinsel şeylerde yaşıyorum bu sorunu misal forumda kaydırırken ama 240Hz olduğu için çok hissettirmiyor. Oyunlarda zaten böyle bir şey yok.
Bende o civarlara aldım öğrenci indirimiyle ama sorun yaşadım ya monitörde açıkçası.Hocam birkaç ay önce öğrenci indirimiyle 9600 TL'ye denk getirdim bir de peşin fiyatına 4 taksit yaptı. Sanırım çevre birimleri olarak aldığım en iyi f/p ürünü bu monitör oldu benim.
Hocam ölü piksel-ghosting vs. gibi fabrikasyon hataları tüm markaların tüm modellerinde olabilecek bir ihtimal. Samsung böyle durumlarda hızlı aksiyon alıp tüketiciye verebilecek max desteği veriyor. Piyasada bazı adı duyulmuş büyük markalar gibi 5 ölü piksele kadar garanti kapsamına almıyoruz demiyorlar en azından 1 tane bile ölü piksel çıksa destek veriyorlar. Benim şansıma tüm testleri her şeyi yaptım 1 tane hata bile çıkmadı monitörde ama bu tamamen benim şansım tabii ki diğer monitörümde de hiçbir sorun yaşamamıştım. Sorunun çözüldüğü sürece hiçbir problem yok bence.Bende o civarlara aldım öğrenci indirimiyle ama sorun yaşadım ya monitörde açıkçası.
Panelde yanık oluştu klasör simgeleri ekranda iz bırakmıştı, 1 adet ölü piksel vardı, bir de scanline sorunu ve bölgesel kararmalar. Belki bendeki panelden kaynaklı bir şeydi o yüzden monitörü kötülemek istemiyorum çünkü on numara bir monitör. Zaten Samsung ile iletişime geçtim gelip paneli sıfırıyla değiştirdiler garantiden ücretsiz bir şekilde. Yeni panelde içinde toz kalmış üretimden. Onu da fark edince birkaç ay kullanın sonra tekrardan panel değişimi isteyin gelip yeniden değiştiririz dedi servis personeli. Şu servis kalitesi için bile tercih edilebilir. Ben İstanbul dayım belki ondan böyle hızlı aksiyon alındı bilemiyorum ama aradıktan ertesi gün gelip yarım saatte yerinde değiştirip gittiler. Başka yerlerden başka monitör alsam yok kutusuna koy kargola ya da götür noktaya bırak birde 2-3 hafta en az bekleme süresi falan o süreçte monitörsüz kalabiliyorsun vs. on numara Samsung'un servisi.
Benim de şansıma hiçbir monitörümde gram sorun yaşamadım bu monitörü aldım bir panelde yaşanabilecek bütün sorunlar 6 ayda üst üste yaşandıHocam ölü piksel-ghosting vs. gibi fabrikasyon hataları tüm markaların tüm modellerinde olabilecek bir ihtimal. Samsung böyle durumlarda hızlı aksiyon alıp tüketiciye verebilecek max desteği veriyor. Piyasada bazı adı duyulmuş büyük markalar gibi 5 ölü piksele kadar garanti kapsamına almıyoruz demiyorlar en azından 1 tane bile ölü piksel çıksa destek veriyorlar. Benim şansıma tüm testleri her şeyi yaptım 1 tane hata bile çıkmadı monitörde ama bu tamamen benim şansım tabii ki diğer monitörümde de hiçbir sorun yaşamamıştım. Sorunun çözüldüğü sürece hiçbir problem yok bence.