PC İÇİN GAMEPAD ÖNERİSİ

Kemowee

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
294
Bütçe
2500
Arkadaşlar herkese merhabalar. Beni tam bir konsol cahili olarak düşünebilirsiniz futbol oyunları dışında hiçbir şeye konsol üzerinde yeteneğim yok. Uzun zamandır düşünüyordum hem bu yeteneğimi biraz geliştirmek, hem klavyeden sıkıldığım zamanlarda bir farklılık olsun hem de bazı oyunlar gamepad ile çok daha keyifli oluyor diye PC uyumlu gamepad almaya karar verdim. Tasarım&renk olarak PS5 gamepadleri çok hoşuma gitti ama teknik özellikleri konusunda hiçbir fikrim yok. PS5 kolu tarzında maksimum belirttiğim bütçede gamepad önerebilir misiniz? Bu arada kablosuz olması önemli.

Ben de ps4 gamepadlerini çok beğeniyordum konsol tecrübem hiç olmadı hep pc. Eski snopy milli gamepadi kullanmıştım max. Trendyoldan çakma ps4 gamepadi aldım. Doubleshock4 diye geçiyor adı. Gayet güzel kullanılıyor, kablosuz memnunum. Titreşim vs. de çalışıyor. Sadece gamepadin üstünde ps sembolleri var ama pcde oyunlarda genelde xbox sembolleri oluyor.

GameSir Super Nova ya da ATK Battle Axe Pro bu bütçe için en iyi gamepad’ler. Ama simetrik gamepad istiyorsanız, PS tarzında Fantech Nova Pro V2 alabilirsiniz; yine de önermem. Çünkü PC için simetrik gamepad sayısı az ve bu bütçe içinde kalite açısından düşüklük yaşarsınız. Bu yüzden başta önerdiğim iki gamepad’den birini almanız yararınıza olur. 2-3 gün içinde de asimetrik gamepadlere alışırsınız.

Ben de ps4 gamepadlerini çok beğeniyordum konsol tecrübem hiç olmadı hep pc. Eski snopy milli gamepadi kullanmıştım max. Trendyoldan çakma ps4 gamepadi aldım. Doubleshock4 diye geçiyor adı. Gayet güzel kullanılıyor, kablosuz memnunum. Titreşim vs. de çalışıyor. Sadece gamepadin üstünde ps sembolleri var ama pcde oyunlarda genelde xbox sembolleri oluyor.

Düşük kalitede çakma ürün alınmaz; 2.5K bütçe için önerilebilecek bir gamepad değil.

Düşük kalitede çakma ürün alınmaz; 2.5K bütçe için önerilebilecek bir gamepad değil.
Tam olarak önermedim aslında. Max 2.5k bütçeye kadarsa kendisi de ps5 gamepadi tarzı gamepad deneyebilir diye bir örnek verdim. Daha çok casual oyuncu tarzında bir öneriydi.

Tam olarak önermedim aslında. Max 2.5k bütçeye kadarsa kendisi de ps5 gamepadi tarzı gamepad deneyebilir diye bir örnek verdim. Daha çok casual oyuncu tarzında bir öneriydi.

Çok bütçem olmasa bile sizin önerdiğiniz gamepadin fiyat açısından düşünüyorum. İkinci elden GameSir Nova Lite ya da Machenike G1 veya G1 Pro alırdım. Çünkü sizin önerdiğiniz tarz gamepad’ler çabuk yıpranıyor, malzeme kaliteleri çok iyi değil, frekans değerleri düşük ve analog çözünürlükleri de zayıf. O yüzden ben olsam yine de önermem yada almam.

Tamamdır hocam bunu değerlendireceğim çok teşekkürler dönüşünüz için
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

GameSir Super Nova ya da ATK Battle Axe Pro bu bütçe için en iyi gamepad’ler. Ama simetrik gamepad istiyorsanız, PS tarzında Fantech Nova Pro V2 alabilirsiniz; yine de önermem. Çünkü PC için simetrik gamepad sayısı az ve bu bütçe içinde kalite açısından düşüklük yaşarsınız. Bu yüzden başta önerdiğim iki gamepad’den birini almanız yararınıza olur. 2-3 gün içinde de asimetrik gamepadlere alışırsınız.
Hocam eğer dersen ki bütçeni bir tık şuna yükselt onu da yapabilirim. Ben 2.5k nın yeterli bir bütçe olacağını düşünüyordum kaliteli sağlam bir gamepad için ama 4k bantlarına da çıkabilirim tabii ki eğer alternatif önerilerin olursa. Asimetrik olayına alışırım diye düşünüyorum çünkü herhangi bir gamepade ben alışık biri değilim zaten klavyeciydim hayatım boyunca

Bütçe çıkarsa GameSir Cyclone 2 al geç kafan rahat olsun.
Hocam güzel görünüyor fakat anladığım kadarıyla PC için 2 joystick in yan yana simetrik durduğu bir gamepad yok iyisinden galiba

Tamamdır hocam bunu değerlendireceğim çok teşekkürler dönüşünüz için

Hocam eğer dersen ki bütçeni bir tık şuna yükselt onu da yapabilirim. Ben 2.5k nın yeterli bir bütçe olacağını düşünüyordum kaliteli sağlam bir gamepad için ama 4k bantlarına da çıkabilirim tabii ki eğer alternatif önerilerin olursa. Asimetrik olayına alışırım diye düşünüyorum çünkü herhangi bir gamepade ben alışık biri değilim zaten klavyeciydim hayatım boyunca

Hocam güzel görünüyor fakat anladığım kadarıyla PC için 2 joystick in yan yana simetrik durduğu bir gamepad yok iyisinden galiba

Türkiye’de alabileceğin S-Tier F/P gamepad Machenike G5 Pro V2 olur. Fiyatı yanlış hatırlamıyorsam 3.4K civarındaydı. Ama ‘biraz daha düşeyim’ dersen, 3K civarında GameSir Cyclone 2 de seni tatmin edecektir.

Türkiye’de alabileceğin S-Tier F/P gamepad Machenike G5 Pro V2 olur. Fiyatı yanlış hatırlamıyorsam 3.4K civarındaydı. Ama ‘biraz daha düşeyim’ dersen, 3K civarında GameSir Cyclone 2 de seni tatmin edecektir.
Hocam 3.9k G5 Pro V2 diğeri 3.4k arada 500 TL fiyat farkı var. Tasarım açısından kesinlikle G5 Pro V2 çok çok daha iyi benim görüşüm. Aralarında teknik olarak 500 TL atabildikleri bir fark var mıdır? Zira G5 Pro V2 trendyolda peşin fiyatına 3 taksit alınabiliyor şu an.

Hocam 3.9k G5 Pro V2 diğeri 3.4k arada 500 TL fiyat farkı var. Tasarım açısından kesinlikle G5 Pro V2 çok çok daha iyi benim görüşüm. Aralarında teknik olarak 500 TL atabildikleri bir fark var mıdır? Zira G5 Pro V2 trendyolda peşin fiyatına 3 taksit alınabiliyor şu an.

İndirimde 3400 ya da 3500 bandına düştüğünü görmüştüm G5 Pro V2 için, ondan aklımda o fiyat kalmış. Hatta en son 1 hafta - 10 gün önce GameSir Cyclone 2, 3K’dan satılıyordu; bu yüzden onu da o fiyattan söyledim. Aceleniz yoksa indirim bekleyebilirsiniz. Ama hemen alacaksanız, Machenike’nin distribütörü Gank’ın kendi sitesinden 3800 TL’ye alabilirsiniz ya da 3400 TL’ye GameSir Cyclone 2 tercih edebilirsiniz. İkisi de eşit oranda 400 TL zam yemiş. Peki aradaki 400 TL farka değer mi derseniz, size G5 Pro V2’de olup Cyclone 2’de olmayan özellikleri sayayım:
  • Optik mekanik tuşlar, trigger’lar ve d-pad
  • Hot-swap analoglar
  • 2.8 kat daha yüksek analog çözünürlüğü (2857 vs 1020)
  • Tetik titreşimleri
  • 2 adet fazladan makro tuşu
  • Kutu içeriğinde oyun tiplerine göre 2 set analog başlığı
Şahsi görüşüm, bence değer. 8K fiyatlı Flydigi Apex 4 ile aynı analogları kullanıyor. Ama kimine göre 400 TL fazla gelebilir; istemeyebilirsiniz. Bu tamamen sizin tercihinize kalmış, ben artılarını sıraladım

1758285996608.webp

1758286145227.webp

Son düzenleme:
İndirimde 3400 ya da 3500 bandına düştüğünü görmüştüm G5 Pro V2 için, ondan aklımda o fiyat kalmış. Hatta en son 1 hafta - 10 gün önce GameSir Cyclone 2, 3K’dan satılıyordu; bu yüzden onu da o fiyattan söyledim. Aceniz yoksa indirim bekleyebilirsiniz. Ama hemen alacaksanız, Machenike’nin distribütörü Gank’ın kendi sitesinden 3800 TL’ye alabilirsiniz ya da 3400 TL’ye GameSir Cyclone 2 tercih edebilirsiniz. İkisi de eşit oranda 400 TL zam yemiş. Peki aradaki 400 TL farka değer mi derseniz, size G5 Pro V2’de olup Cyclone 2’de olmayan özellikleri sayayım:
  • Optik mekanik tuşlar, trigger’lar ve d-pad
  • Hot-swap analoglar
  • 2.8 kat daha yüksek analog çözünürlüğü (2857 vs 1020)
  • Tetik titreşimleri
  • 2 adet fazladan makro tuşu
  • Kutu içeriğinde oyun tiplerine göre 2 set analog başlığı
Şahsi görüşüm, bence değer. 8K fiyatlı Flydigi Apex 4 ile aynı analogları kullanıyor. Ama kimine göre 400 TL fazla gelebilir; istemeyebilirsiniz. Bu tamamen sizin tercihinize kalmış, ben artılarını sıraladım

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle
Hocam öncelikle ellerine emeklerine sağlık anlatımın için. Kesinlikle 400 TL farka değeceğini düşünüyorum bu özelliklerin. Ben her zaman bir şey alacaksam niyetliysem imkanlar dahilinde alabileceğim en iyi şeyi alma derdinde bir insanım. Evet aşırı bir acelem tabii ki yok tamamen keyfi bir satın alım olacak bu o yüzden indirim kovalayacağım ama en azından hangi gamepadden devam etmem gerektiğine karar verdim artık. Çok teşekkür ederim ilgin ve dönüşlerin için.

Hocam öncelikle ellerine emeklerine sağlık anlatımın için. Kesinlikle 400 TL farka değeceğini düşünüyorum bu özelliklerin. Ben her zaman bir şey alacaksam niyetliysem imkanlar dahilinde alabileceğim en iyi şeyi alma derdinde bir insanım. Evet aşırı bir acelem tabii ki yok tamamen keyfi bir satın alım olacak bu o yüzden indirim kovalayacağım ama en azından hangi gamepadden devam etmem gerektiğine karar verdim artık. Çok teşekkür ederim ilgin ve dönüşlerin için.
Ne demek gamepad konusu sevdiğim bir konu. Ondan herkesin bütçesi dahilinde en iyisini almasına yardım ediyorum. :peepokalp:

Geri