Bir modeme 8K para verilir mi?

openwrt kurulabilen bir model alırsan bufferbloat çözülebiliyor, ben ax3000t aldım içine openwrt kurup kablosuz yukarı kata dağıtıcam.
ana dağıtıcı da önemliymiş sanırsam, yani kullandığın modemi de kaliteli bir router ile değiştirmen şart.
Hocam openwrt kurmak zor mu birkaç ay sonra kurma düşüncem var da? QoS'dan daha verimli de

Bende ax3000t almayı düşünüyorum bu fiyata en iyisi bu mu?
1-2 gündür araştırıyorum, sanırım en iyisi bu ama elime geçmeden tam bir yorum yapamıyorum.
benim senaryomda kablosuz şekilde bağlanması gerektiği için ve arada kalın duvarlar olduğu için menzili iyi bir cihaz lazımdı, bu modeli aldım.
zamanında huawei ax3 almıştım halen de onu kullanıyorum ama saçma sapan kesilmeye başladı iyice, onu ana modem olarak kullanacağım.

openwrt kurulabilen bir model alırsan bufferbloat çözülebiliyor, ben ax3000t aldım içine openwrt kurup kablosuz yukarı kata dağıtıcam.
ana dağıtıcı da önemliymiş sanırsam, yani kullandığın modemi de kaliteli bir router ile değiştirmen şart.
O yüzden 3 lü bir set istiyorum ana modemi de değiştirmek istiyorum daha iyi olur diye düşündüm. Hangi modemlere kuruluyor o dediğiniz şey?

O yüzden 3 lü bir set istiyorum ana modemi de değiştirmek istiyorum daha iyi olur diye düşündüm. Hangi modemlere kuruluyor o dediğiniz şey?
xiaomi cihazların çoğuna kuruluyor, tp link, asus vs onların da desteği var ama hepsinin yok. modelin karşısına open wrt yazıp araştırman lazım.

Modem kaliteli olmalı ki mesh sisteminde sorun olmasın. Keneetic piyasanın ilahi gücüdür. Gidin gruplara %90 keneetic önerirler ama bütçeniz yoksa sadece deco alabilirsiniz.
AX3000ü modem yapıp diğer decoları b ve c noktalarına dağıtım için koyacaksınız. Modem + Mesh Router dizilimi olmuş olacak hem ana kaynakta sorun olmaz hemde b c noktalarında.
Ana modemi direkt deco yapıp araya cihaz sokmamak daha mantıklı değil mi ben öyle düşünmüştüm normalde.

Ana modemi direkt deco yapıp araya cihaz sokmamak daha mantıklı değil mi ben öyle düşünmüştüm normalde.
Değil. Ana modem sağlam olmalı ki dağıtım yaparken sorun yaşama. Router ile Modem aynı şey değil Decolar Router Ax3000 modem.

Değil. Ana modem sağlam olmalı ki dağıtım yaparken sorun yaşama. Router ile Modem aynı şey değil Decolar Router Ax3000 modem.
Tam anlamadım şimdi A noktasına AX3000 koysam B ve C noktasına deco koysam 2 farklı Wifi ağı olacak o karışıklık çıkarır bir de önerdiğiniz cihaz için bu en fazla 100Mbps destekliyor demişler 1000Mbps ile sorun çıkarmaz mı?

Tam anlamadım şimdi A noktasına AX3000 koysam B ve C noktasına deco koysam 2 farklı Wifi ağı olacak o karışıklık çıkarır bir de önerdiğiniz cihaz için bu en fazla 100Mbps destekliyor demişler 1000Mbps ile sorun çıkarmaz mı?
Ben önermedim ben olayı anlattım sadece

Modem olarak tp link be230 veya be220.

deco olarak ise x50 ve üstü. modemin wifi kapatıp, deco üzerinden ağ kurup daha rahat kullanabilirsin.

Modem araştırıyorum en son bunu buldum da bu kesin olarak Ping sorunu hız sorunu falan yapmaz değil mi? Bu paranın boşa gitmesini istemiyorum bu parayı vereceksem alıp ömürlük kullanayım.

alt yapın kötüyse istersen en kral modemi al bir cacık olmaz

Geri