Monitörüm kendi kendine bozuldu ?

Vaga

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
100
Arkadaşlar merhaba. MSI G2412F 24" 180Hz 1ms HDMI DP Adaptive-Sync FHD Rapid IPS Gaming monitörüm var, garantisi devam ediyor. Normal kullanırken Nvidia App uygulamasına giriş yaptım ve sürücü güncellemesi yaptım. Yaklaşık 30 dakika sonra monitörümün ekranı bozuldu; fotoğrafta bıraktığım şekilde oldu. Daha sonra sürücüyü temiz kurulum ile tekrar kurdum ama düzelmedi. Ardından DDU ile sürücüyü silip tekrar kurdum, fakat monitörüm yine düzelmedi. Ne yapmam gerekiyor? İtopya geri göndersem para iadesi yaparlar mı?

Ekler

• WhatsApp Görsel 2025-09-11 saat 23.02.02_c14e505c.webp
    WhatsApp Görsel 2025-09-11 saat 23.02.02_c14e505c.webp
    123.4 KB · Hit: 75
Hocam, açıkçası bu monitörü istemiyorum çünkü monitörde pivot (yükseklik ayarı) özelliği yok. Rekabetçi oyunlar (Valorant ve CS) ve hikayeli oyunlar oynuyorum. Ekran yenileme hızı (Hz) olarak 180 Hz'nin benim için yeterli olacağını düşünüyorum. Peki, hocam, önce Ütopya mı arayım yoksa önce MSI servisi ile mi görüşeyim?"
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam sizin süreciniz hakkında bilgilendirir misiniz ?
Hocam bende daha dün UPS kargoya teslim ettim haber bekliyorum yani

• Beğen
Reaksiyonlar: Vaga
Arkadaşlar, sonuç geldi. Servisten iade veya değişim onayı çıkmış. İtopya’ya desteğe mail atmam gerektiği söylendi. Peki, iade için hangi monitörü vereceksiniz dedim, “MSI soracaklarmış onun için” diye yanıtladılar. Ama iade için sorarsam işlemi iptal edip tekrar başvurmam gerekiyormuş. Direkt iade mi alayım? Pivot özellikli bir monitör almak istiyorum. Bu monitörü 4500 TL’ye almıştım. Lenovo Legion R24e monitörünü almayı düşünüyorum, şu an 4599 TL. Aklımdaydı daha bakmadım monitörlere . Sizce ne yapayım?

Hocam bende G24f2 gönderdim garantiye değişim çıkarsa ne istemeliyim sizce g25f2 düşünüyorum ama siz ne dersiniz ?
Hocam, geç gördüm kusura bakmayın. Benim için iade veya değişim kararı çıkmış. Şu an siz seçemiyorsunuz; onlar, varsa aynısını veriyor, yoksa muadilini veya üstünü veriyor. Siz model olarak istek belirtemiyorsunuz diye biliyorum. Sizin süreciniz ne oldu acaba?

Kronik sorun işte. İtopya'yı yarın arayıp durumu anlat ve iade/değişim talep et. Değişim kararı verildiğinde çok yüksek ihtimal MSI G244F önerecekler kabul etmeyin. Faturanızda kaç TL'ye aldığınız yazıyor ve hangi oyunları oynuyorsunuz? Ona göre monitör önerebiliriz.
Hocam, dediğiniz çıktı. Teşekkür ederim. İade alırsam 4598 TL para iadesi gelecek. Monitör olarak ne önerirsiniz acaba? Pivot özellikli bir model almayı düşünüyorum, pivot özellikli öneriniz var mı?

• Beğen
Reaksiyonlar: Vaga
aynı monitör vardı kronik bozulmuş iade etmen gerekiyor.

kendin itopya mağazasına götürme şansın varsa aynı gün işlemlerini tamamlarsın bana aynı tutarda hediye çeki bastılar. üstünü geçen bir tutar olursa orda hemen ödeyip alıyorsun

Arkadaşlar, sonuç geldi. Servisten iade veya değişim onayı çıkmış. İtopya’ya desteğe mail atmam gerektiği söylendi. Peki, iade için hangi monitörü vereceksiniz dedim, “MSI soracaklarmış onun için” diye yanıtladılar. Ama iade için sorarsam işlemi iptal edip tekrar başvurmam gerekiyormuş. Direkt iade mi alayım? Pivot özellikli bir monitör almak istiyorum. Bu monitörü 4500 TL’ye almıştım. Lenovo Legion R24e monitörünü almayı düşünüyorum, şu an 4599 TL. Aklımdaydı daha bakmadım monitörlere . Sizce ne yapayım?
@Reyconjeff

Bu monitör, Lenovo Legion R24e’den daha mı iyi? Hz dışında, çünkü 180 Hz gayet yeterli olduğunu düşünüyorum da.

Hocam, geç gördüm kusura bakmayın. Benim için iade veya değişim kararı çıkmış. Şu an siz seçemiyorsunuz; onlar, varsa aynısını veriyor, yoksa muadilini veya üstünü veriyor. Siz model olarak istek belirtemiyorsunuz diye biliyorum. Sizin süreciniz ne oldu acaba?

Hocam, dediğiniz çıktı. Teşekkür ederim. İade alırsam 4598 TL para iadesi gelecek. Monitör olarak ne önerirsiniz acaba? Pivot özellikli bir model almayı düşünüyorum, pivot özellikli öneriniz var mı?
Hocam banada iade/değişim çıktı itopya arena bilgisayardan gelicek monitör önerisini bekliyor bende onları bekliyorum mecburen ona göre iade isteyip başka bir şey alıcam

Hocam banada iade/değişim çıktı itopya arena bilgisayardan gelicek monitör önerisini bekliyor bende onları bekliyorum mecburen ona göre iade isteyip başka bir şey alıcam
Hocam, peki bunu nasıl söyleyebiliriz? Örnek mesajınızı atabilir misiniz? İade etmeden önce ne vereceklerini bilmek istiyorum. kaç gündür bekliyorsunuz ?

Hocam, peki bunu nasıl söyleyebiliriz? Örnek mesajınızı atabilir misiniz? İade etmeden önce ne vereceklerini bilmek istiyorum. kaç gündür bekliyorsunuz ?
Hocam ben ilk servisle konuştum itopyaya mail gönderdik söylersiniz işlemlere başlarlar dedi itopyaya faturamla beraber bunu ilettim bana sordular iade mi değişim mi diye değişim dediğimde talebinizi iletiyorum dedi 3 gündür herhangi bir öneri alamadım daha bekliyorum