Yardım Asansör çalışınca kasanin PSU tarafından hafif cızırtı geliyor.

Örnek verir misiniz? Kendinizi anlatamıyorsunuz.
arkadaşlar zaten sorunu teşhis etmiş sorun parazit güç dalgalanması asansörun güçlü torklu servo motorları yüksek voltaj çekerek çalışır muhtemelen bu yüksek güç yakındaki modem pc psu ekran kartı televizyon telefon şebekelerini wifi sinyallerini etkiler jammerlarda aynı şekilde çalışır yüksek güç çeken bir nesenin yanında elektrik ya da wifi sinyalleri etkilenir aktarım kabloları ne kadar kalın yalıtkan olursa kaplamaları o kadar az etkilenir wifi ile ethernet baglantılarınızın kalitesi ping olarak zaten bu yüzden artar ya da azalır wifi havada ilerlerken televizyon duvar gibi parazit yapıcı ya da sinyal iletim kesicilerle zayıflar ethernet hava değil kablo yu tercih ederseniz hem doğrudan iletim alırsınız kablo standartlarıylada cat 5 ve üstü ilerleyen cat 6 7 8 lerde oran iyice yükselir kendim 1000 mbps internet kullanmama rağmen modemim kasamın yanında olduğu için 3 monitör prizler ışıklandırma televizyon olduğu için cat 6 kullanırken ping ve bufferfloat testlerim cat 8 e geçince %40 tan fazla azaldı

dahasını merak ediyorsan chatgpt ye üşenmezsen googleye sor konuştugun konu rehber başlığı değil sorun çözme başlığı az çok bilgisi olan herkes parazitten olmadı voltaj dalgalanmalarından şüpelenmiş teknik bilgi tartışmıyorduk sen gelene kadar öneri veriyorduk ?

etherneti daha iyi anla diye verdim cat örneğinden ? güç aktarımı kablolarıda aynı şekilde parazitten etkilenmemek için kalınlaşır ve özel bileşenlerle kaplanır etrafı sen görmezsin için ama boğum boğumdurlar

fabrikaların it bölümünde çalışırken server sunucu database odalarındaki sunucuların kabloları kollarından daha kalındır tahminimce buda 2.örnek sana yüksek voltajdan değil bir çıkışıa 50 tane kablo baglı oluyor telefonla girmeyiz o odalara telefonlar bozulur çünkü çok yaklaşırsan ? sebebi manyetizma (diğer adıyla parazit )

Son düzenleme:
arkadaşlar zaten sorunu teşhis etmiş sorun parazit güç dalgalanması asansörun güçlü torklu servo motorları yüksek voltaj çekerek çalışır muhtemelen bu yüksek güç yakındaki modem pc psu ekran kartı televizyon telefon şebekelerini wifi sinyallerini etkiler jammerlarda aynı şekilde çalışır yüksek güç çeken bir nesenin yanında elektrik ya da wifi sinyalleri etkilenir aktarım kabloları ne kadar kalın yalıtkan olursa kaplamaları o kadar az etkilenir wifi ile ethernet baglantılarınızın kalitesi ping olarak zaten bu yüzden artar ya da azalır wifi havada ilerlerken televizyon duvar gibi parazit yapıcı ya da sinyal iletim kesicilerle zayıflar ethernet hava değil kablo yu tercih ederseniz hem doğrudan iletim alırsınız kablo standartlarıylada cat 5 ve üstü ilerleyen cat 6 7 8 lerde oran iyice yükselir kendim 1000 mbps internet kullanmama rağmen modemim kasamın yanında olduğu için 3 monitör prizler ışıklandırma televizyon olduğu için cat 6 kullanırken ping ve bufferfloat testlerim cat 8 e geçince %40 tan fazla azaldı

dahasını merak ediyorsan chatgpt ye üşenmezsen googleye sor konuştugun konu rehber başlığı değil sorun çözme başlığı az çok bilgisi olan herkes parazitten olmadı voltaj dalgalanmalarından şüpelenmiş teknik bilgi tartışmıyorduk sen gelene kadar öneri veriyorduk ?
Sorun çözme başlığı olsada illaki bilgi vermeme gibi bir zorunluluğu yok. Ayrıca orada yazdıklarınız hiç açık değil. Fazlaca karışık, anlaşılmıyor. Ben komple farklı bir şey anladım.

Sorun çözme başlığı olsada illaki bilgi vermeme gibi bir zorunluluğu yok. Ayrıca orada yazdıklarınız hiç açık değil. Fazlaca karışık, anlaşılmıyor. Ben komple farklı bir şey anladım.
dostum yordun be üşenmedim sana yazdım bide :D çıkıyorum başlıktan valla :D

Kykya sistemi götürken sıkıntı oldu mu izin felan mi aldin
KYK değil özel yurt
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

psu güç kabloları var iyi korumalı alabilirsin ?

ethernetlerde olduğu gibi 3-4 çeşit kaplama kalınlık standartları bulunuyor abisi
Hocam o pek mümkün değil gibi psunun kendi güç kablosu sonuçta ona uyumlusunu bulamam.Regülatör işe yarar mı?

KYK değil özel yurt
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam o pek mümkün değil gibi psunun kendi güç kablosu sonuçta ona uyumlusunu bulamam.Regülatör işe yarar mı?
psu kabloları evrenseldir monitörünkilerle aynıdır istersen değiştir denemek için istersen internetten al özel bir kablo değil 3 girişli uçlar

Asansörlerin, frekans kontrol cihazı dediğimiz motor sürücüleri çalıştığı esnada şebekeye harmonik yük bindirir. Güç kaynaklarındaki bobin trafo gibi devre elemanları o esnada cızırtı sesi çıkartabilir. Zararı olmaz endişelenecek bir şey yok.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,157,612
Üyeler
183,861
Son üye
sehzadex
Geri