❌İndirim Bitti! Samsung Eğitim İndirimi (Pcie 5.0 ve 4.0 SSD)

LegendaryCrazy

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
427
9100 Pro > 2 TB - 9254 TL // 1 TB - 6.176
9100 Pro Soğutuculu > 1 TB
- 6.791,00 TL // 2TB - 9.869,00 TL // 4 TB - 17.617,00 TL
990 Pro > 2 TB - 6.539 TL (Stock bitmiş) // 1 TB 4.185,00 TL
990 Pro Soğutuculu > 1 TB
- 4.577 TL // 4 TB - 12.581,00

990 EVO Plus > 1 TB - 3.267 TL // 2TB - 5.508
TL // 4 TB - 10.228 TL

Ekler

• Screenshot 2025-09-26 153211.webp
    Screenshot 2025-09-26 153211.webp
    57 KB · Hit: 906
Son düzenleme:
A520M-HVS anakartım var 2TB Evo plus'ı alacağım ama DRAM yok sanırım windowsu vs de ona kuracağım kötü mü olur DRAM'siz?

A520M-HVS anakartım var 2TB Evo plus'ı alacağım ama DRAM yok sanırım windowsu vs de ona kuracağım kötü mü olur DRAM'siz?
DRAM performansı ve ömrü etkiliyor hocam, daha çok yazma hızını etkiliyor. Mümkünse DRAMli alın ama bütçe kısıtlı ise yapacak bir şey yok.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Birde anakartınızın M2 SSD girişi pcie 3.0 gen, hangisini alırsanız alın, tam performans alamayabilirsiniz. Ancak ileride de kullanırım diyorsanız, sorun yok. Çalışır, yeni pc/laptopa da takılır.

9100 Pro soğutusuz 4tb alırım (kalmamış) yada 9100 pro soğutucusuz 2tb ve 990 pro soğutucusuz 2tb (bu da kalmamış) alırım dedim. Senaryom tutmadı. Kart kesimi ay çıkmadan olcak kalırsa stok bişiler alcam bakalım. Sistem diski hariç olana da 30-40gb tek blok filmler attığımdan dramden patlıyor 990 Plus.

Merhaba bunlar piyasa altı fiyatları mı

DRAM performansı ve ömrü etkiliyor hocam, daha çok yazma hızını etkiliyor. Mümkünse DRAMli alın ama bütçe kısıtlı ise yapacak bir şey yok.

Birde anakartınızın M2 SSD girişi pcie 3.0 gen, hangisini alırsanız alın, tam performans alamayabilirsiniz. Ancak ileride de kullanırım diyorsanız, sorun yok. Çalışır, yeni pc/laptopa da takılır.
dramsiz ssd 6-7 yıl götürmez mi kingston nv3 var 2 tb

Evo plus aldım 2TB. Teşekkürler.
Rica ederim.

Merhaba bunlar piyasa altı fiyatları mı
Normalin çok altında tabi samsungun yine kendi ssdlerine göre, kioxia fln alırsanız aynı veya hala pahalı kalır.

dramsiz ssd 6-7 yıl götürmez mi kingston nv3 var 2 tb
Yine 5-7 yıl gider hocam bu ömür konusunda net bir şey diyemem ama öyle iki kat veya %50 fark yok, hız konusunda ise sadece yazma kısmında kayda değer bir kazanç oluyor, yazma hızı da günlük kullanıcı için pek önemli değil.

9100 Pro soğutusuz 4tb alırım (kalmamış) yada 9100 pro soğutucusuz 2tb ve 990 pro soğutucusuz 2tb (bu da kalmamış) alırım dedim. Senaryom tutmadı. Kart kesimi ay çıkmadan olcak kalırsa stok bişiler alcam bakalım. Sistem diski hariç olana da 30-40gb tek blok filmler attığımdan dramden patlıyor 990 Plus.
Vay be hiç kalmamış desenize... kusura bakmayın ben bu indirimi 2 hafta önce fln gördüm, indirim konusu açılmıştır diye açmadım ama bir süre önce başka konuda öğrendim ki açılmamış şimdi açayım dedim ancak şimdi de stock sorunu var :ROFLMAO: Bir ara yenilerler ssd de böyle indirim yaptıklarına göre devam ederler, monitör indirimleri gibi düzenli olacağını düşünüyorum.

Son düzenleme:
Bu konuyu görmesem 8K'ya sipariş verecektim şimdi stok bekliyorum.
990 Pro bitmiş valla... umarım en kısa sürede gelir hocam.

Gerçi bende bazı arkadaşlarla aynı düşünüyorum pcie 5.0 olan bazı ssdlerin fiyatı 990 pro 2tb fiyatına yakın, her ne kadar Samsung bellekleri bana sağlam gibi gelse de sonuçta bunu destekleyecek fazla bir kanıt yok, software'i güzel o kadar.

Rica ederim.

Normalin çok altında tabi samsungun yine kendi ssdlerine göre, kioxia fln alırsanız aynı veya hala pahalı kalır.

Yine 5-7 yıl gider hocam bu ömür konusunda net bir şey diyemem ama öyle iki kat veya %50 fark yok, hız konusunda ise sadece yazma kısmında kayda değer bir kazanç oluyor, yazma hızı da günlük kullanıcı için pek önemli değil.

Vay be hiç kalmamış desenize... kusura bakmayın ben bu indirimi 2 hafta önce fln gördüm, indirim konusu açılmıştır diye açmadım ama bir süre önce başka konuda öğrendim ki açılmamış şimdi açayım dedim ancak şimdi de stock sorunu var :ROFLMAO: Bir ara yenilerler ssd de böyle indirim yaptıklarına göre devam ederler, monitör indirimleri gibi düzenli olacağını düşünüyorum.
Çünkü normalde samsung öğrenci indirimi mağazasında bile fiyatlar normalden yüksek oluyor. Bende evo plus 2 tb çektim sağolasın

Çünkü normalde samsung öğrenci indirimi mağazasında bile fiyatlar normalden yüksek oluyor. Bende evo plus 2 tb çektim sağolasın
Rica ederim, evet Samsung tag'i para demek :ROFLMAO: 870 Evo fiyatı hariç sorun yok birde şu shield şeyi nedense çok pahalı. Tabii benim şimdilik taşımalık depolama ihtiyacım yok, o yüzden tam olarak ne işe yarıyor bakmadım. Detaylı bilgisi olana göre belki iyi bir şeydir.

Gerçi bende bazı arkadaşlarla aynı düşünüyorum pcie 5.0 olan bazı ssdlerin fiyatı 990 pro 2tb fiyatına yakın, her ne kadar Samsung bellekleri bana sağlam gibi gelse de sonuçta bunu destekleyecek fazla bir kanıt yok, software'i güzel o kadar.
Destekleyecek kanıt kullanıcı yorumları ve deneyimleri ve techpowerup incelemeleri, ben de yıllardır samsung 970 evo var ve yanına daha yeni 990 pro 2tb aldım, keşke bu indirim ben almadan olsaydı :)

Yani şöyle söyliyim, diğer SSD lere göre yük altında daha az thermal throttle yiyor samsung, yazma hızlarını daha uzun koruyor çok yüksek sıcaklıkta stabil çalışabiliyor o yüzden samsung kalitesi SSD lerde inanılmaz iyi.

Gen 5 e gelicek olursak, evet fiyat olarak makul ama gen4 lere göre aşırı ısınıyor, dandik bir SSD soğutucu bloğuyla thermal kısma yaşarsın. Ki zaten oyun/günlük kullanım ve OS için gen 5 gerçekten çok gereksiz.

Geri