Yaşamak istemiyorum bu durumu nasıl yenerim

Durum
Bu konu kilitlenmiştir.
Öncelikle merhaba umarım iyisinizdir şimdi direkt konuya geçiyorum son 3-4 senedir çok büyük bir sorun yaşıyorum bu da geçmişe bağımlılık kafam yıllardır 2015 ile 2019 yılları arasında kaldı ve bu durumdan kurtulamıyorum geleceğe bakamıyorum plan yapamıyorum çünkü gelecek çok korkutucu geliyor son zamanlarda bu durum gitgide arttı belki bu durumu üniversiteye giderek yenerim dedim fakat kotejyan olayları ailevi olaylar sebebiyle 22 binden mezuna kaldım ve hayatım ev dershane spor üçgenine bağlı kaldı belki bu sorunu yenerim diye yeni insanlar tanıyayım diyorum fakat günümüzdeki insanların birçoğu yeni nesil keko gibi takılıyor bazen diyorum ki Starbucks vb. kafelere gidip biraz orada oturayım fakat oraya değişik tipte insanlar geliyor (cinsiyet değiştirmiş, kız tavlamaya gelen, keko vb.) Sonra diyorum ki maça gideyim bu sefer tirübündeki insanlar oturup adamakıllı maç izleme izin vermiyor sonrasında da sinemaya gideyim diyorum fakat insanlar orayı artık günlük kiralık ev niyetine kullanıyor tek keyif aldığım şey kırmızı çizgi programını izlemek oda o zamanlar keyifliydi diye sokağa çıkıyorum ailesinden araba kaçırmış zengin çocukları gelip bana hava atıyor zamanında sürekli geçtiğim bir aile dostu vardı onu bu sene geçemedim diye ailesi bize sürekli oğlunun başarısını gösteriyor artık bu hayattan bıktım kafamın içinde sürekli ölmenin acısız ve günahsız yollarını düşünüyorum bazen durum çok kötü olabiliyor şimdi olduğu gibi bana yardım edebilirseniz sevinirim durum daha kötü olmadan.
Sizi çok iyi anlıyorum hocam. Günümüzde artık sosyal medya zehirlenmesi mi düzgün insan kalmaması mı gerçek sosyalliğin bitmesi mi birçok sorun var. Millet sırf adı var diye iphone alıyor yaptığı tek şey alo demek ve wpde yazmak. Starbucks kahve için değil st atmak için gidiyorlar. Sinema deseniz Kadıköy boğasım gibi bir film çıkmışken ne diyebilirim. Kendi başarısı olmayıp baba parası ile hava atanlar. İlerde o parayı su gibi içip yatırım yapmadan çar çur ettiklerinde durumları askeri ücretlidende kötü olcak. Birçok kişi beynini kullanmıyor gibi geliyor bana. Kekolar Kekolar herkes sosyal medya kölesi havasında. Herkes saçma sapan şarkılar dinliyor. Böyle bir artık tarif bile yok hani bu durumdayken mantıklı bir insan olmak dışarıdan mantıkla bakmak çok zor. Bakıyorsun Starbucks 200tl ye herkes kahve içiyor mesela sırf gösteriş için. Sen bunu yapmayınca ezik ya da artık cringe mi ne değişik bir şeyler çıkarıyorlar gene ondan oluyorsun. Şahsen o tür tipleri gördükçe iğreniyorum. Sırf hava atmak için bir şeyler yapanlardan. Sırf gösteriş diye eşya alanlardan. Kendini baba parası var diye üstün görenlerden. Bu nesil çok zehirli bir nesil. Haberlerde de izliyoruz. TikTok gelmesi ile 90 olan ıq bence 50 lere düştü. Siz millete bakmayın hocam. Kendiniz olun. 100 tane öyle biri olacağına 1 2 tane düzgün sıkı arkadaş olsun yeter.

22k dan mezuna kalmak çok kötü hocam evet. Ama dünyanın sonu değil. 22k yaptıysanıx aşırı derece çalışmadan bilgilerinizi taze tutup üstüne biraz daha atarsanız 10klarada çekersiniz. Tıp istiyorsanız en iyilerine gidersiniz. Hacetteppe gibi zor yerleri saymıyorum. Sıralama olarak değil okumak için zor. Mühendislik için ise daha iyi bir üni ile daha yüksek iş bulma imkanınız olur.

Son cümlelerinize gelirsek yukarıda yazdığım kişiler yüzünden böyle bir şey yapmaya değmez. Bu sene Yks ye girdiğinize görende önünüzde çok yol var hayatta sizin neyi beklediğini bilemezsiniz. Bundan kötü günlerde olabilir ama unutmayın her gecenin bir sabahı vardır. Geçmişteki çocuk senin hayali şuanki sensin aslında. Geçmişte kurduğun hayalleri yaşıyorsun bir bakıma.

İlk resim auuu yeeeee 😍:peepokalp:
Bunun gibi
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Sizi çok iyi anlıyorum hocam. Günümüzde artık sosyal medya zehirlenmesi mi düzgün insan kalmaması mı gerçek sosyalliğin bitmesi mi birçok sorun var. Millet sırf adı var diye iphone alıyor yaptığı tek şey alo demek ve wpde yazmak. Starbucks kahve için değil st atmak için gidiyorlar. Sinema deseniz Kadıköy boğasım gibi bir film çıkmışken ne diyebilirim. Kendi başarısı olmayıp baba parası ile hava atanlar. İlerde o parayı su gibi içip yatırım yapmadan çar çur ettiklerinde durumları askeri ücretlidende kötü olcak. Birçok kişi beynini kullanmıyor gibi geliyor bana. Kekolar Kekolar herkes sosyal medya kölesi havasında. Herkes saçma sapan şarkılar dinliyor. Böyle bir artık tarif bile yok hani bu durumdayken mantıklı bir insan olmak dışarıdan mantıkla bakmak çok zor. Bakıyorsun Starbucks 200tl ye herkes kahve içiyor mesela sırf gösteriş için. Sen bunu yapmayınca ezik ya da artık cringe mi ne değişik bir şeyler çıkarıyorlar gene ondan oluyorsun. Şahsen o tür tipleri gördükçe iğreniyorum. Sırf hava atmak için bir şeyler yapanlardan. Sırf gösteriş diye eşya alanlardan. Kendini baba parası var diye üstün görenlerden. Bu nesil çok zehirli bir nesil. Haberlerde de izliyoruz. TikTok gelmesi ile 90 olan ıq bence 50 lere düştü. Siz millete bakmayın hocam. Kendiniz olun. 100 tane öyle biri olacağına 1 2 tane düzgün sıkı arkadaş olsun yeter.

22k dan mezuna kalmak çok kötü hocam evet. Ama dünyanın sonu değil. 22k yaptıysanıx aşırı derece çalışmadan bilgilerinizi taze tutup üstüne biraz daha atarsanız 10klarada çekersiniz. Tıp istiyorsanız en iyilerine gidersiniz. Hacetteppe gibi zor yerleri saymıyorum. Sıralama olarak değil okumak için zor. Mühendislik için ise daha iyi bir üni ile daha yüksek iş bulma imkanınız olur.

Son cümlelerinize gelirsek yukarıda yazdığım kişiler yüzünden böyle bir şey yapmaya değmez. Bu sene Yks ye girdiğinize görende önünüzde çok yol var hayatta sizin neyi beklediğini bilemezsiniz. Bundan kötü günlerde olabilir ama unutmayın her gecenin bir sabahı vardır. Geçmişteki çocuk senin hayali şuanki sensin aslında. Geçmişte kurduğun hayalleri yaşıyorsun bir bakıma.
Konu trol gibi

Ekler

• IMG_20250826_230225.webp
    IMG_20250826_230225.webp
    34.8 KB · Hit: 10
Bunun gibi

Konu trol gibi
Kürtler görmesin

Alıntıyı görüntüle

a101 de arkadaş defter alıyordu bende prezervatifi aldım defterin arkasına koydum (50/60 tl lik olan ucuz delinenden )

bide konu dışı ama o ucuzla su savaşı yapılır mı ( ciddi soru )

Alıntıyı görüntüle

tarihin ilk femboyu
Bu sakız naneli mi?

Durum
Bu konu kilitlenmiştir.
Geri