Topraklama Olmayan Evde Ups Kullanmak Koruma Sağlar mı ?

Brysf

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,181
evde topraklama yok ben prizi değiştirirken farkettim 2 kablo var sadece 3. kablo yok ups alsam bilgisayara tam koruma sağlar mı ? yoksa topraklama mı yaptırmam gerek topraklamanın fiyatını sordum 10 bin lira gibi bir fiyat çıkar dediler hem de sadece bir odanın fiyatı ne yapmam lazım toplayacağım sistemi riske atamam

Evet evde topraklama yok ben prizi değiştirirken farkettim 2 kablo var sadece 3. kablo yok ups alsam bilgisayara tam koruma sağlar mı ? yoksa topraklama mı yaptırmam gerek topraklamanın fiyatını sordum 10 bin lira gibi bir fiyat çıkar dediler hem de sadece bir odanın fiyatı ne yapmam lazım toplayacağım sistemi riske atamam
Tam koruma sağlamaz. Topraklama çektirmeniz iyi olacaktır.

hocam çok pahalı ya topraklama 10 bin lira nedir o da sadece bir odaya bir de bu ev eski olduğundan eve bir şey yaptırasım gelmiyor
PSU’daki kaçak akım veya kasada biriken akımın toprak hattı yoksa gidecek yeri olmaz; bu hem sizin için hem de donanım için risk olusturur. Mümkünse RCD / kaçak akım korumalı belki RCBO. alın veya kalıcı olarak toprak hattı çekilsin.

Son düzenleme:
PSU'daki kaçak akım veya kasada biriken akımın gidecek yeri olmayacağından hem size hem de sisteme zararı olur. Mümkünsede RCD/akım ve kaçak korumalı prizler kullanın.
yani kullanıyorum brenesthull marka ama tam koruma sağlamayacak yine de ulan evi değişterecem pc için o kadar sinir ediyor ki evde nasıl topraklama olmaz başka elektrikçi bulup konuşayım en iyisi sağolun hocam

yani kullanıyorum brenesthull marka ama tam koruma sağlamayacak yine de ulan evi değişterecem pc için o kadar sinir ediyor ki evde nasıl topraklama olmaz başka elektrikçi bulup konuşayım en iyisi sağolun hocam
İyi bir elektrikçi bulmaya bak.

evde topraklama yok ben prizi değiştirirken farkettim 2 kablo var sadece 3. kablo yok ups alsam bilgisayara tam koruma sağlar mı ? yoksa topraklama mı yaptırmam gerek topraklamanın fiyatını sordum 10 bin lira gibi bir fiyat çıkar dediler hem de sadece bir odanın fiyatı ne yapmam lazım toplayacağım sistemi riske atamam
benim evde aynı toprak kablosu varda evde yok ev eski bir halt yapasım gelmiyor topraksız idare ediyoz bakalım 2 3 senedir :D

benim evde aynı toprak kablosu varda evde yok ev eski bir halt yapasım gelmiyor topraksız idare ediyoz bakalım 2 3 senedir :D
evden çıkmamız şuanlık mümkün değil bizim de sistemi riske atmak istemiyorum nerdeyse 80 bin liralık sistem topluyorum ev çok sinirimi bozuyor bu yüzden bi de bu topraklama işi çıktı başıma 🙃

evden çıkmamız şuanlık mümkün değil bizim de sistemi riske atmak istemiyorum nerdeyse 80 bin liralık sistem topluyorum ev çok sinirimi bozuyor bu yüzden bi de bu topraklama işi çıktı başıma 🙃
Bende de aynı iki sistem takılı imzadski sistem en önemlisi ztn panods toprak var en kötü ben çekcem tüm eve apartman panosunda toprak var evde yok ne alakayss kafayı yersin

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,221
Üyeler
183,077
Son üye
MKAEyarus
Geri