Çözüldü✓ Rtx 5060 Ti lı sisteme Psu önerisi

@yusuf7878

1759618455858.webp

Hocam Epey üzerinde bir karşılaştırma yaptım da Msi Mag A750Bn modelinin Sertifikaları biraz göz boyayıcı durdu açıkçası

NZXT Bronze olan modelin 2023 çıkışlı olanlar C tier çok iyi değil. Aşağıda ki en F/P ürün bence al geç direkt. MSI olanda pek iyi değil, FSP nin bu modeli hakkında pek bir şey bulamadım. İleriye dönük olur biraz bütçe aşıyor ama o bütçede düzgün psu yok

Nasıl yok? 4 5 tane model var o bütçede.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

https://www.n11.com/urun/fsp-vita-b...t=1daoycx8_1drl9spo&adj_campaign=Akakce_Genel

hocam birde bunu buldum aralarında cok bir fiyat farkı yok bunu almak daha mantıklı gibi sanki marka FSP
Benzerler zaten.

Bu modele bakın.

Bana göre C kalite yeterince iyi değil. XPG de B- olarak geçiyor yani tam olarak B ulaşamamış, 2-3 tane tier list var zaten. High power a katılıyorum o da bütçe üzerinde zaten.
C'nin neresi yeterince iyi değil? Baktığınız tier list'ler neye göre tier verdiğini söylemiyor. Çoğu model şişirilmiş tier'e sahip zaten. Delta GPS650JB modeli piyasada olsaydı o alınabilirdi. B+'ya rahatlıkla girerdi. Hatta şuna bile bakılabilir:

Fiyatı nispeten alınabilir hale gelmiş.

C'nin neresi yeterince iyi değil? Baktığınız tier list'ler neye göre tier verdiğini söylemiyor. Çoğu model şişirilmiş tier'e sahip zaten. Delta GPS650JB modeli piyasada olsaydı o alınabilirdi. B+'ya rahatlıkla girerdi. Hatta şuna bile bakılabilir:

Fiyatı nispeten alınabilir hale gelmiş.
Benim açımdan iyi değil hocam, ben PSU da A tier aşağısını kullanmadım hiç, faydasını da çok gördüm. Ne sesi çıkıyor ne ısınıyor ne de başka bir şey. Bazı modellerin modüler olmamasına dezavantaj bence. Bütün kablolar kasanın içinde. Dediğim gibi ben kendi adıma C tieri yeterli görmüyorum PSU da. Ufak bütçe artırarak da B,B+,A seviyelerinde de alabilmek varken yönelmezdim. Attığınız Delta modeli evet güzel model ben de baya bir araştırmıştım. Bu da zaten bütçe üzerinde.

Evet bazı listler dediğiniz gibi ama ben genel olarak araştırma yapıyorum, kapasitör, fan kalistesi vs açıklamaları oluyor.

Benim açımdan iyi değil hocam, ben PSU da A tier aşağısını kullanmadım hiç, faydasını da çok gördüm. Ne sesi çıkıyor ne ısınıyor ne de başka bir şey. Bazı modellerin modüler olmamasına dezavantaj bence. Bütün kablolar kasanın içinde. Dediğim gibi ben kendi adıma C tieri yeterli görmüyorum PSU da. Ufak bütçe artırarak da B,B+,A seviyelerinde de alabilmek varken yönelmezdim. Attığınız Delta modeli evet güzel model ben de baya bir araştırmıştım. Bu da zaten bütçe üzerinde.

Evet bazı listler dediğiniz gibi ama ben genel olarak araştırma yapıyorum, kapasitör, fan kalistesi vs açıklamaları oluyor.
Dediğiniz ufak arttırma 2.000TL'ye yakın. Hiç de ufak değil. Ayrıca o sessizlik kısmını tier belirlemiyor. Örneğin delta modelleri her ne kadar kaliteli olsalarda dehşet sesliler. 50 desibele ulaşabiliyorlar. C tier normal kullanım için yeterli.

Dediğiniz ufak arttırma 2.000TL'ye yakın. Hiç de ufak değil. Ayrıca o sessizlik kısmını tier belirlemiyor. Örneğin delta modelleri her ne kadar kaliteli olsalarda dehşet sesliler. 50 desibele ulaşabiliyorlar. C tier normal kullanım için yeterli. Ömür önemli olan konu burada zaten.
Zaten adam 3 yıl garanti veriyor diğeri 10 yıl veriyor, 5 yıl veriyor. PSU sesli çalışacaksa ısınacaksa zaten kalitesi düşüktür. Delta da aynı şekilde 1k üzerine koyması lazım arkadaşın. 3 bin lirada almaya değer bir psu yok bu açık ve net. Arkadaşın sistemine göre de 2 bin lira az bence. Arkadaş bilsin en azından 3 bin liraya aldığı zaman eline gelen malın kalitesi bu olacak. Bu PSU lar yeterince iyi veya çok iyi demek anlamsız. Yarın öbür gün ekran kartını değiştirir işlemcisinin değiştirir PSU da birlikte değişir bu kadar basit.

Zaten adam 3 yıl garanti veriyor diğeri 10 yıl veriyor, 5 yıl veriyor. PSU sesli çalışacaksa ısınacaksa zaten kalitesi düşüktür. Delta da aynı şekilde 1k üzerine koyması lazım arkadaşın. 3 bin lirada almaya değer bir psu yok bu açık ve net. Arkadaşın sistemine göre de 2 bin lira az bence. Arkadaş bilsin en azından 3 bin liraya aldığı zaman eline gelen malın kalitesi bu olacak. Bu PSU lar yeterince iyi veya çok iyi demek anlamsız. Yarın öbür gün ekran kartını değiştirir işlemcisinin değiştirir PSU da birlikte değişir bu kadar basit.
Ne alakası var? PSU’nun sesli veya sıcak çalışması doğrudan kalitesiz olduğu anlamına gelmiyor. Fan profili, soğutma tasarımıyla ilgili. Bazı üreticiler düşük sıcaklık hedefi için fanı erken devreye sokuyor, bazıları da sessizlik odaklı çalışıyor. Yani ses = kalitesizlik gibi bir genelleme tamamen saçmalıktan ibaret. Ayrıca herkes gidip 5-6 bin liralık PSU alamaz; önemli olan bileşen kalitesi ve regülasyon değerleri, fan sesi değil. C tier'Deki çoğu güç kaynağı regulasyonda ve ripple değerlerinde başarılı zaten. Sisteme herhangi bir eksisi olmaz. Yalnızca ömrü 10 yıl olacağına 4 5 yıl olur. Ki buda kullanım şekline bağlı. Konu sahibi tam yükte 350W'ı geçmeyecek bir sistem kullanıyor zaten. PSU zorlanmaz. Kusura bakmayın ama düşünceniz saçma geliyor bana.

Geri