Türktelekom Fiber Türknet te geçerli mi

Reaksiyon skoru
1,478
tt 1000 mbps fiber kablo çekti diğer sağlayıcılarda altyapı testi yaptığımda 1000 mbps desteklediği gözükürken türknette hala altyapımın 100 mbps desteklediği gözüküyor neden?

tt 1000 mbps fiber kablo çekti diğer sağlayıcılarda altyapı testi yaptığımda 1000 mbps desteklediği gözükürken türknette hala altyapımın 100 mbps desteklediği gözüküyor neden?
Ya o hattı kullanma yetkileri yoktur kiralamamışlardır , ya da Türk Telekom rekabeti öldürmek için o hattan verebilecekleri interneti sınırlamıştır. Gigafiberi sadece kendileri verirler.

Hocam öncelikle türknet, türk telekom altyapısından en fazla 100/20 kullanılmasına müsade ediyor, bunun sebebi belki şirketler arasındaki anlaşma bu şekilde yapıldığı için olabilir. fakat dediğiniz gibi diğer sağlayıcılarda bu hızı tamamen alabiliyorsunuz. eğer türknetin şuanda vdsl hizmetinden yararlanıyorsanız fibere geçmek için işlemlerinizi başlatabilirsiniz tamamen ücretsiz bir şekilde türk telekom saha ekipleri gelip bağlantıları yapıyor. ekstra olarak modem ve ont cihazı da veriyorlar. kullanıp kullanmamak size kalmış fakat eğer sağlayıcı değiştirmek isterseniz bu ont cihazını ve modemi geri veriyorsunuz.

Hocam bulunduğunuz bölgedeki Müdürlüğün anlaşmalarına göre şekilleniyor bu gibi işler.
Örneğin benim arkadaşımın evinde 1000mbps türk telekom altyapısı bulunuyor.
Bu altyapı ile türktelekomda 1000mbps maksimum hız alabiliyor.
Diğer firmalarda ise aynı ev ve aynı altyapıda:
Türknet: 100mbps
Millenicom: 100mbps
Netspeed: 200mbps
Superonline ve vodafone: 100mbps
Verebilmekte. Bu tamamen senin yaşadığın yerdeki anlaşmalara göre şekilleniyor.

Ancak TÜRK TELEKOM hiçbir zaman hiçbir firmanın kendi altyapısı üzerinden 1000mbps vermesine izin vermiyor.
Bunun sebebi olarakta, önce benim müşterim sonrada benim altyapımı kullanan diğer firmaların müşterileri gözüyle bakıyor.
Ancak fiber gibi bir nimet evine kadar geldiyse gidip türk telekomdan 1000mbps paketi bağlatmanı tavsiye ederim.
1000mbps varken diğer firmalardan 100mbps almak lambon varken torosa binmek gibi bir şey olacaktır.
Hayırlı olsun

Hocam bulunduğunuz bölgedeki Müdürlüğün anlaşmalarına göre şekilleniyor bu gibi işler.
Örneğin benim arkadaşımın evinde 1000mbps türk telekom altyapısı bulunuyor.
Bu altyapı ile türktelekomda 1000mbps maksimum hız alabiliyor.
Diğer firmalarda ise aynı ev ve aynı altyapıda:
Türknet: 100mbps
Millenicom: 100mbps
Netspeed: 200mbps
Superonline ve vodafone: 100mbps
Verebilmekte. Bu tamamen senin yaşadığın yerdeki anlaşmalara göre şekilleniyor.

Ancak TÜRK TELEKOM hiçbir zaman hiçbir firmanın kendi altyapısı üzerinden 1000mbps vermesine izin vermiyor.
Bunun sebebi olarakta, önce benim müşterim sonrada benim altyapımı kullanan diğer firmaların müşterileri gözüyle bakıyor.
Ancak fiber gibi bir nimet evine kadar geldiyse gidip türk telekomdan 1000mbps paketi bağlatmanı tavsiye ederim.
1000mbps varken diğer firmalardan 100mbps almak lambon varken torosa binmek gibi bir şey olacaktır.
Hayırlı olsun
Gigaspeed veriyor.

Gigaspeed veriyor.
Şuan mevcut kullanıyormusun? Benim altyapımı GİGASPEED de sorguladığımda banada 1000 kullanabileceğim görünüyor ancak kendilerinden bağlatmak istediğimde maksimum 200mbps verebiliyoruz demekteler.

Şuan mevcut kullanıyormusun? Benim altyapımı GİGASPEED de sorguladığımda banada 1000 kullanabileceğim görünüyor ancak kendilerinden bağlatmak istediğimde maksimum 200mbps verebiliyoruz demekteler.
1000lik altyapı yok bende.
En azından anlaşma yapmışlar. Sanırsam 200 o da...

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,165,586
Üyeler
185,128
Son üye
İnsanazor1
Geri