Utku16
80+
- Reaksiyon skoru
- 77
Tamam işte dell de uyarıyı ilk aldıgn da veriyor ileriki kullanımlarda uyarı yerine saglık barını kullanmanı istiyor. Bu sayede oyunun ortasında dikkatin dagılmamıs veya oyununu bozmamıs oluyor. Kullanan benim sana anlatıyorum hala gelip o öyle degil böyle diyorsun pes dogrusu.MSI'da uyarı gelmesi kapattığı anlamına gelmiyor, o yüzden diyorum panel üreticileri belli özellikler aynı. O yapıyor bu yapmıyor meselesi değil hepsi aynı, Yakınlık sensörü olan modeller ekstra bir katman koruma ekliyor sadece.
Anlatıyorum arkadasa hala kullanmadıgı ürün hakkında o öyle degil böyle diyor, yanlısını düzeltiyorum senin monitörde sorun var diyor.Dell Alienware AW2725D bende bu modeli kullanıyorum arkadaşın dediği gibi ekranda oyun oynarken otamatik 4 saati geçse bile yazı çıkmıyor
monitör menüsünden yesil sarı kırmızı gibi durmlar var benim daha hiç kırmızıya dönmedi yüksek parlaklık ayarında kullanıyorum
Sonuçta aynılar. Teşekkürler desteğin için.Senin dediğin çok farklı.
Msı da bildirim geliyor dell de gelmiyor dedim. Sen tuttun dedin ki sensörlü modeller de geliyor. Sensörle alakalı degil msı bunun icin firmware bile yayınladı süresini uzattı. Msı modeller de böyle oluyor.
Sonra 4 saatte hepsinde standart yapıyor dedin. Bende dedim ki 4 saatte bir yapması icin ekranın kapanması gerek. Oyunun ortasında zorla kapanmıyor veya bildirim gelmiyor. İlk aldıgın da bir bildirim geliyor ama sonrakiler de bildirim durumu yok. Dell, Msı yerine kendi OSD menüsüne 4 saatte bir saglık barı koymus. Sarıya dönerse ekranı ya kendin güç tuşunla kapatırsın piksel yenilemeye geçer ya da ekran sabit kaldıgı için bir süre sonra kapandıgında otomatik yapar. Yeşilse zaten kendin kapatsan da piksel yenileme yapmıyor. Manuel olarak OSD menüsüne girip kendin yapabilirsin orası ayrı.
Sen cok baska bir senaryodan bahsettigin icin yaptıgın yanlıs bilgilendirmeyi düzelttim. Yükselttigim yok, dinlesen zaten öğreneceksin. Kullanmadıgın ürün hakkında bana o öyle degil böyle diyorsun.![]()
Artı ve eksi durumu gecti coktan, Woled şu an QD-Oled den çoğu konuda üstün. En iyi 2k monitör 500hz modelleri saymazsak onlar rekabetçi için avantaj saglıyor bu şu an.QD Oled ve Woled farkına göre karar verebilirsin. Artıları da var eksileri de. Gigabyte Woled olması lazım.
Kaç tane MSI ürün kullandın. Dell ile aynı şeyi söyleyen özellikteki MSI linkini atıyorsun. İngilizcesini anlamamışsın. Teşekkürler.Tamam işte dell de uyarıyı ilk aldıgn da veriyor ileriki kullanımlarda uyarı yerine saglık barını kullanmanı istiyor. Bu sayede oyunun ortasında dikkatin dagılmamıs veya oyununu bozmamıs oluyor. Kullanan benim sana anlatıyorum hala gelip o öyle degil böyle diyorsun pes dogrusu.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Anlatıyorum arkadasa hala kullanmadıgı ürün hakkında o öyle degil böyle diyor, yanlısını düzeltiyorum senin monitörde sorun var diyor.
Sırf bu sorundan şikayet etmisti MSI kullanan arkadas. Dell ın yaptıgı cözüm cok zekice, oyun oynarken seni bölmüyor.Sonuçta aynılar. Teşekkürler desteğin için.
MSI MPG271QRX (sensör yok) kullanan arkadasın yorumunu söyledim zaten. Oyun oynarken belirli saatler aralıgında uyarı veriyor bu beni rahatsız etti demisti. Bende dell de böyle bir durum yok dedim, sen de sensörlü modellerden falan bahsettin. Halbuki sensörsüz modelden bahsediyordum ben.Kaç tane MSI ürün kullandın. Dell ile aynı şeyi söyleyen özellikteki MSI linkini atıyorsun. İngilizcesini anlamamışsın. Teşekkürler.
Keşke bunu otomatik yapıyormuş gibi ifade etmeseydin bildirim otomatik yapıyor demek değil. Sonuçta anladın demek istediğimi teşekkür ederim. Woled ve qd oled üstünlüğü diye bir şey yok ayrıca aradaki farklar hala mevcut farklı yapılar farklı mantıklar, tüketici tercihine kalmış. Ezbere biri birinden üstün demeyin.Sırf bu sorundan şikayet etmisti MSI kullanan arkadas. Dell ın yaptıgı cözüm cok zekice, oyun oynarken seni bölmüyor.
MSI MPG271QRX (sensör yok) kullanan arkadasın yorumunu söyledim zaten. Oyun oynarken belirli saatler aralıgında uyarı veriyor bu beni rahatsız etti demisti. Bende dell de böyle bir durum yok dedim, sen de sensörlü modellerden falan bahsettin. Halbuki sensörsüz modelden bahsediyordum ben.
Attıgım linkin türkcesini de atıyım da anla artık kafa basmıyor.
Panel yenileme döngüsü 16-24 saat uzatıldı, Oyun veya çalışma sırasında kesintileri azaltmak. Kullanıcılar, yenilemeden sadece 30 dakika önce bir hatırlatma görecek ve minimum aksama sağlayacaktır. Monit monitör beklemeye girdiğinde veya devre dışı kaldığında yenileme hala otomatik olarak etkinleştirilir, Deneyiminizden ödün vermeden tam OLED koruması korumak.
Kocaman harflerle kopyaladım artık anlarsın belki. 30 dakika önce bir hatırlatma görecegini söylüyor MSI. Msı monitörü kullanan arkadasta bundan bahsediyordu. Msı da belirli bir süre sonra bildirim geliyor. Dell de ise böyle bir şey yok. Anla artık.
Bildirim var MSI da bildirim. Dell de yok.
Sen hatalı ifade ettin. Ben zaten hep acıkladım da sen anlamadıgın icin yanlıs yorumladın. Dogrusunu söyledim. Neyse bilmiyordun ögrenmis oldun.Keşke bunu otomatik yapıyormuş gibi ifade etmeseydin bildirim otomatik yapıyor demek değil. Sonuçta anladın demek istediğimi teşekkür ederim.
Ezbere mi? Random gülme ban sebebi mi forumda? 40 civarı monitör rehberim var, en az 2 kat da monitör incelemesine bakmısımdır. Paylastıgm Oled gen 4 woled panel kullanıyor. QD-Oled in pazarlama kısmı renk gamutuydu, 4.nesil woledler renk gamutun da QD-oledlerden üstün. Şu an QD-Oled almanın hiç bir manası kalmadı. Samsung yeni bir panel piyasaya cıkartmazsa LG üstünlüğü eline alır.Woled ve qd oled üstünlüğü diye bir şey yok ayrıca aradaki farklar hala mevcut farklı yapılar farklı mantıklar, tüketici tercihine kalmış. Ezbere biri birinden üstün demeyin.
Monitörü ilk aldığınızda video kaydı alın başta ve oynayabildiğiniz kadar saatlerce oyun oynayın testini yapın beğenmezseniz geri verirsinizHocam oled bakımları zormudur? Elimde kalmaz değilmi?
Bir daha okuyun Tüketici tercihine kalmış diyorum, woled’de üstün olan bir özelliği tercih edebilir diyorum. Ya da etmez, üstünlük taslama hevesinde olduğunuz için ve da ve de’yi ayırmayı bile bilmediğiniz için ne dendiğini anlamıyorsunuz. Ya da neyin kastedildiğini.Sen hatalı ifade ettin. Ben zaten hep acıkladım da sen anlamadıgın icin yanlıs yorumladın. Dogrusunu söyledim. Neyse bilmiyordun ögrenmis oldun.
Ezbere mi? Random gülme ban sebebi mi forumda? 40 civarı monitör rehberim var, en az 2 kat da monitör incelemesine bakmısımdır. Paylastıgm Oled gen 4 woled panel kullanıyor. QD-Oled in pazarlama kısmı renk gamutuydu, 4.nesil woledler renk gamutun da QD-oledlerden üstün. Şu an QD-Oled almanın hiç bir manası kalmadı. Samsung yeni bir panel piyasaya cıkartmazsa LG üstünlüğü eline alır.
Ezberci takılan sensin hiç bir araştırma bir şey yaptıgın yok, gelmissin biliyormus gibi konusuyorsun.
Bu iki monitör de gen 4 su an ve en iyi 2k monitörler. Aç incelemeyi izle sebebini ögrenirsin. Tabii anlayabilirsen biraz sende anlama zorlugu var.
Senin o fark dedign gen 3 için geçerliydi. Gen 4 woled>QD-Oled su an.
Kırmızı forumda yazılara dikkat eden kac kisi var pardon? Kimsenin düzgün yazması umurunda degil. Eskiden olan farklar eskide kaldı. Şu an gen 4 woledler qd oledlerden üstün. Videoyu açıp izleyecek ve anlayacak kapasite sende olmadıgı icin ben anlatayım da anla.Bir daha okuyun Tüketici tercihine kalmış diyorum, woled’de üstün olan bir özelliği tercih edebilir diyorum. Ya da etmez, üstünlük taslama hevesinde olduğunuz için ve da ve de’yi ayırmayı bile bilmediğiniz için ne dendiğini anlamıyorsunuz. Ya da neyin kastedildiğini.![]()
Gigabyte MO27Q28G TR de satılan en iyi 2k monitör. Rekabetçi odaklı 500hz modelleri saytmıyorum onlar hız monitörleri. Onu rekabetçi ağırlıklı oynayan tayfa almalı.Bu olay olurken benim oyunuma etki ediyormu? Ekranmı gidiyor vs…
Hocam bumu iyidir arkadaşların attığı gigabyte modelimi
Güzel fikir.Monitörü ilk aldığınızda video kaydı alın başta ve oynayabildiğiniz kadar saatlerce oyun oynayın testini yapın beğenmezseniz geri verirsiniz
Türkiyede iade edilen ürünlerı sıfır satabiliyorlar bu yüzden dikkatli olun