Öneri 2K Oled Monitör önerisi

Senin normalde manuel şekilde mola vermelik bir şeyin yok. Bu OLED monitörlerin yazılımını iyice geliştirdiler. Ortalama 4-6 saatlik periyotta otomatik olarak pikselleri tazeleme moduna giriyor ve 5-10 dakika arası sürüyor diye biliyorum.
Bu olay olurken benim oyunuma etki ediyormu? Ekranmı gidiyor vs…
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam bumu iyidir arkadaşların attığı gigabyte modelimi

Dell de bildirim falan gelmiyor. İlk aldığımda 1 kez gelmisti. Daha da gelmedi. Bir kaç saat kullanım sonrası ekranı kapatırsam piksel yenilemeyi otomatik yapıyor. Görev çubuğunu gizledim. Tarayıcı da karanlık tema kullanıyorum. Baska da bir şey yapmadım.

Yani otomatik 4-6 saat sonra ekran gitmiyorveya uyarı gelmiyor. Sen kapatırsan piksel yenileme yapıyor.

Ama MSI kullanan birinde uyarı geliyor diye duymuştum. Dell de böyle bir şey yok.

Dell de bildirim falan gelmiyor. İlk aldığımda 1 kez gelmisti. Daha da gelmedi. Bir kaç saat kullanım sonrası ekranı kapatırsam piksel yenilemeyi otomatik yapıyor. Görev çubuğunu gizledim. Tarayıcı da karanlık tema kullanıyorum. Baska da bir şey yapmadım.

Yani otomatik 4-6 saat sonra ekran gitmiyorveya uyarı gelmiyor. Sen kapatırsan piksel yenileme yapıyor.

Ama MSI kullanan birinde uyarı geliyor diye duymuştum. Dell de böyle bir şey yok.
Yakınlık sensörü olan modeller öyle. Bunlarda yok.

Yakınlık sensörü olan modeller öyle. Bunlarda yok.
MPG271QRX kullanıyordu bahsettiğim arkadaş, onda yakınlık sensörü yok.

Smarter 24-Hour OLED Refresh

The panel refresh cycle has been extended from 16 to 24 hours, reducing interruptions during gameplay or work. Users will only see a reminder 30 minutes before the refresh, ensuring minimal disruption. The refresh still activates automatically when the monitor enters standby or powers off, maintaining full OLED protection without compromising your experience.

Kısaca aldığın markayla alakalı, sensör olup olmamasıyla ilgili degil.

MPG271QRX kullanıyordu bahsettiğim arkadaş, onda yakınlık sensörü yok.

Smarter 24-Hour OLED Refresh

The panel refresh cycle has been extended from 16 to 24 hours, reducing interruptions during gameplay or work. Users will only see a reminder 30 minutes before the refresh, ensuring minimal disruption. The refresh still activates automatically when the monitor enters standby or powers off, maintaining full OLED protection without compromising your experience.
Piksel yenileme manuel ya da 4 saatte bir hepsinde var standart. Sürekli bakım istiyorsanız anlamında söyledim sizi algılar uzaklaştığınızı anlar ve ekranı kapatır.

Piksel yenileme manuel ya da 4 saatte bir hepsinde var standart. Sürekli bakım istiyorsanız anlamında söyledim sizi algılar uzaklaştığınızı anlar ve ekranı kapatır.
Reis kendim kullanıyorum bana mı anlatıyorsun? 4 saatte bir kendi yapmıyor, ben isteyince 10 saat bile kullanıyorum ne bildirim ne uyarı geliyor. Piksel yenilemeyi de yapmıyor. Dell de böyle bir şey yok. Msı gibi markalar da uyarı veriyor.

Reis kendim kullanıyorum bana mı anlatıyorsun? 4 saatte bir kendi yapmıyor, ben isteyince 10 saat bile kullanıyorum ne bildirim ne uyarı geliyor. Piksel yenilemeyi de yapmıyor. Dell de böyle bir şey yok. Msı gibi markalar da uyarı veriyor.
Yeğenimde var çatır çatır da yapıyor valla. Sendeki sorun ne bilemem. Oled panel üreticileri belli yenileme yapmaması gibi bir durum söz konusu olamaz.
Screenshot_1.webp

Yeğenimde var çatır çatır da yapıyor valla. Sendeki sorun ne bilemem. Oled üreticileri belli yenileme yapmaması gibi bir durum söz konusu olamaz. Alıntıyı görüntüle
Bende sorun yok. Sen anlamadığın için kullanmadıgın ürün hakkında yanlıs bilgi veriyorsun. Piksel yenilemeyi yapması için ekranın kapanması lazım. Mesela oyun oynuyorsun, 4 saat aradan geçti ya hani ekran kapanmıyor. Oyunun ortasında ekranın kapanması gibi bir durum yok dell de. OSD menüsünü açıp panel saglıgına bakıyorsun. Eğer sarıysa 4 saat doldugunu gösteriyor. Yani manuel yapabilirsin. Eğer otomatik yapmak istiyorsan monitörün ekranını sağ alt köşede bulunan açma kapama tuşuyla kapatman gerek. Veya Windows tan 2 dakika hareketsiz kaldıgın da ekranı kapat ayarını acıcaksın, ekran kapandıgında otomatik yine kendi yapacak. Yani 4 saat dolunca oyunun ortasında piksel yenileme yapmaya zorlamıyor.

Bende sorun yok. Sen anlamadığın için kullanmadıgın ürün hakkında yanlıs bilgi veriyorsun. Piksel yenilemeyi yapması için ekranın kapanması lazım. Mesela oyun oynuyorsun, 4 saat aradan geçti ya hani ekran kapanmıyor. Oyunun ortasında ekranın kapanması gibi bir durum yok dell de. OSD menüsünü açıp panel saglıgına bakıyorsun. Eğer sarıysa 4 saat doldugunu gösteriyor. Yani manuel yapabilirsin. Eğer otomatik yapmak istiyorsan monitörün ekranını sağ alt köşede bulunan açma kapama tuşuyla kapatman gerek. Veya Windows tan 2 dakika hareketsiz kaldıgın da ekranı kapat ayarını acıcaksın, ekran kapandıgında otomatik yine kendi yapacak. Yani 4 saat dolunca oyunun ortasında piksel yenileme yapmaya zorlamıyor.
Sonuçta yapıyor. Oyunun ortasında ekranın kapanması gibi bir durum yok Dell'de diyorsun, MSI için bunu paylaşmışsın.
The panel refresh cycle has been extended from 16 to 24 hours, reducing interruptions during gameplay or work. Users will only see a reminder 30 minutes before the refresh, ensuring minimal disruption. The refresh still activates automatically when the monitor enters standby or powers off, maintaining full OLED protection without compromising your experience. Dell ile aynı şeyi söylüyor. Kendi kapatmıyor yani bekleme moduna girdiğinde ya da kapatıldığında diyor. Öyle olmazsa 24 saat sonra otomatik yapıyor. Yanlış bilgi yok fazla yükselme bence.

MSI'da uyarı gelmesi kapattığı anlamına gelmiyor, o yüzden diyorum panel üreticileri belli özellikler aynı. O yapıyor bu yapmıyor meselesi değil hepsi aynı, Yakınlık sensörü olan modeller ekstra bir katman koruma ekliyor sadece.

Sonuçta yapıyor. Oyunun ortasında ekranın kapanması gibi bir durum yok Dell'de diyorsun, MSI için bunu paylaşmışsın.
The panel refresh cycle has been extended from 16 to 24 hours, reducing interruptions during gameplay or work. Users will only see a reminder 30 minutes before the refresh, ensuring minimal disruption. The refresh still activates automatically when the monitor enters standby or powers off, maintaining full OLED protection without compromising your experience. Dell ile aynı şeyi söylüyor. Kendi kapatmıyor yani bekleme moduna girdiğinde ya da kapatıldığında diyor. Öyle olmazsa 24 saat sonra otomatik yapıyor. Yanlış bilgi yok fazla yükselme bence.
Senin dediğin çok farklı.

Msı da bildirim geliyor dell de gelmiyor dedim. Sen tuttun dedin ki sensörlü modeller de geliyor. Sensörle alakalı degil msı bunun icin firmware bile yayınladı süresini uzattı. Msı modeller de böyle oluyor.

Sonra 4 saatte hepsinde standart yapıyor dedin. Bende dedim ki 4 saatte bir yapması icin ekranın kapanması gerek. Oyunun ortasında zorla kapanmıyor veya bildirim gelmiyor. İlk aldıgın da bir bildirim geliyor ama sonrakiler de bildirim durumu yok. Dell, Msı yerine kendi OSD menüsüne 4 saatte bir saglık barı koymus. Sarıya dönerse ekranı ya kendin güç tuşunla kapatırsın piksel yenilemeye geçer ya da ekran sabit kaldıgı için bir süre sonra kapandıgında otomatik yapar. Yeşilse zaten kendin kapatsan da piksel yenileme yapmıyor. Manuel olarak OSD menüsüne girip kendin yapabilirsin orası ayrı.

Sen cok baska bir senaryodan bahsettigin icin yaptıgın yanlıs bilgilendirmeyi düzelttim. Yükselttigim yok, dinlesen zaten öğreneceksin. Kullanmadıgın ürün hakkında bana o öyle degil böyle diyorsun. :D

Bu olay olurken benim oyunuma etki ediyormu? Ekranmı gidiyor vs…

Hocam bumu iyidir arkadaşların attığı gigabyte modelimi
QD Oled ve Woled farkına göre karar verebilirsin. Artıları da var eksileri de. Gigabyte Woled olması lazım.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,246
Üyeler
183,080
Son üye
Ferrous
Geri