Çözüldü✓ RX 9070 için Ryzen 7 7800X3D mi, Ryzen 7 9700X mi mantıklı?

Reaksiyon skoru
9
Arkadaşlar merhaba yardımcı olursanız çok sevinirim.
Ekran kartı belirttiğim gibi RX 9070, 2k oynayacağım ve valorant, cs tarzı oyunlar oynamıyorum. Genelde AAA oyunlar veya en fazla hunt showdown, warzone gibi FPS oynuyorum ama %70 AAA oyunlar.
Ayrıca yazılımla da ilgileniyorum. Sizce hangi işlemciyi almak mantıklı? En ucuz yerler arasında 2k fiyat farkı var ama taksitli yerler arasında 3k

Son düzenleme:
  • Beğen
Reaksiyonlar: Che_
Ekran kartı belirttiğim gibi RX 9070, 2k oynayacağım ve valorant, cs tarzı oyunlar oynamıyorum. Genelde AAA oyunlar veya en fazla hunt showdown, warzone gibi FPS oynuyorum ama %70 AAA oyunlar.
Ayrıca yazılımla da ilgileniyorum. Sizce hangi işlemciyi almak mantıklı? arada 2k fiyat farkı var.
2k fiyat cok fark degil o yuzden 7800x3d o sisteme iyi gidecektir bende daha yeni 5070 li sistemde kullandim 7800x3d konusunu actim dilerseniz goz atabilirsiniz

1080p'de 7800x3D, 2K'da 9700X daha iyi. AMD'nin 9000 serisi işlemcilerinde termal yapı değiştiğinden dolayı daha az ısınıyor.

1080p'de 7800x3D, 2K'da 9700X daha iyi. AMD'nin 9000 serisi işlemcilerinde termal yapı değiştiğinden dolayı daha az ısınıyor.
baya kararsızım hocam arada ki fark 2300 lira gibi bir şey, bilmiyorum 3D çok övüldü. Bazı yerlere bakıyorum arada baya fark va fps konusunda bazı yerlere bakıyorum 3-5 fps fark var. 2K için de geçerli bu arada hangi teste inanıcaz belli değil. 13 verdikten sonra 15 de verir insan diyor bazen ama 9700x daha yeni mimari vs, normal işlemlerde de artısı var.

Ayrıca yazılımla da ilgileniyorum. Sizce hangi işlemciyi almak mantıklı? En ucuz yerler arasında 2k fiyat farkı var ama taksitli yerler arasında 3k
soğutucuya ayıracağın bütçe de var. 7800x3d ortalama 8-10 derece daha çok ısınıyor. bu da sadece 2-3k fiyat farkı değil soğutucu yüzünden en az 3-4k fark olacağı demek oluyor. şahsen 9700x alırdım

baya kararsızım hocam arada ki fark 2300 lira gibi bir şey, bilmiyorum 3D çok övüldü. Bazı yerlere bakıyorum arada baya fark va fps konusunda bazı yerlere bakıyorum 3-5 fps fark var. 2K için de geçerli bu arada hangi teste inanıcaz belli değil. 13 verdikten sonra 15 de verir insan diyor bazen ama 9700x daha yeni mimari vs, normal işlemlerde de artısı var.
İşlemci temelli oyunda 7800X3D bariz tokatlıyor hocam.

soğutucuya ayıracağın bütçe de var. 7800x3d ortalama 8-10 derece daha çok ısınıyor. bu da sadece 2-3k fiyat farkı değil soğutucu yüzünden en az 3-4k fark olacağı demek oluyor. şahsen 9700x alırdım
Hocam elimde soğutucu olarak Arctic liquid freezer iii pro 360mm var.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam 2k da fark ediyor mu o kadar? Bazı testleri izledim kimisinde ediyor kimisinde etmiyor bu iki işlemci, hangisi doğru anlamadım.

Hocam 2k da fark ediyor mu o kadar? Bazı testleri izledim kimisinde ediyor kimisinde etmiyor bu iki işlemci, hangisi doğru anlamadım.
Bu arada ben 105 W açık değerlere baktım.

Son düzenleme:

Bu arada ben 105 W açık değerlere baktım.
120W seçeneği de olması lazım 7800X3D bence her halükarda daha iyi hocam

120W seçeneği de olması lazım 7800X3D bence her halükarda daha iyi hocam
Anladım hocam teşekkür ederim, taksitli almayı düşünüyorum taksitli alırsam da 2 veya 3 bin fiyat farkı vereceğim sizce buna değer mi? Full 2k da kullanacağım bu arada, CS Valo gibi oyunlarla da işim yok.

iyi güzel ama bence 2klık fark yok 2k çözünürlükte oynayacaksa (bu arada hocam yanlış kategoriden ben raporlamıştım geçen hakkınızı helal edin :D)
Bu testlere anlam veremiyorum, yardımlarınız için çok teşekkür ederim bu arada. 7 9700x çoklu ve tekli çekirdek performansı daha iyi çıkıyor günlük kullanım + program vs daha hızlı çalışacaktır diye düşünüyorum. 2K çözünürlükte baktığım zaman bazı yerlerde ciddi fark var bazı yerlerde neredeyse hiç yok. Kafamı karıştıran iki konu bu birisi iş + günlük kullanımda bir tık daha hızlı diğeri oyun performansı iyi ama özellikle 1080p olduğu için pek ilgimi çekmiyor. 2K çözünürlükte de ciddi fark olan videolar var hangisi doğru anlamıyoru. Bir de 3D olan ekran kartı besleme konusunda bir tık daha iyiymiş.

kartı almadıysan 7800x3d vereceğin parayla 9070xt al

Geri