%30 CPU KULLANIMI SORUNU

En yüksek ayara da alsam 1920x1080de yapsam aynı fps 330
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Biri %95 diğeri %100 olarak değiştirdim bunlar değildi
FPS limitiniz olabilir mi?
Konsolu açıp fps_max komutu ile kontrol et hocam. Yazdığında yan tarafta kaça limtili olduğu yazar.
fps_max 0 yaparsan limiti kaldırırsın. Manuel olarak mesela fps_max 500 yapıp 500e de limitleyebilirsin.

FPS limitiniz olabilir mi?
Konsolu açıp fps_max komutu ile kontrol et hocam. Yazdığında yan tarafta kaça limtili olduğu yazar.
fps_max 0 yaparsan limiti kaldırırsın. Manuel olarak mesela fps_max 500 yapıp 500e de limitleyebilirsin.
Ben fps maks 0 yaptım aynı şekil bf1 de %30 cpu kullandı

Ben fps maks 0 yaptım aynı şekil bf1 de %30 cpu kullandı

Nihai performans güç planını aktif edip bu şekilde oyun içinde dener misin?
  • Başlangıç menüsünde cmd yazarak Komut İstemi'ni yönetici olarak başlatınız.
  • Açılan pencerede powercfg -duplicatescheme e9a42b02-d5df-448d-aa00-03f14749eb61 komutunu giriniz. Bu komut sizin bilgisayarınıza uygun olarak Nihai Performans kodu oluşturacaktır.
  • Ardından oluşan kodu powercfg /s kısmından itibaren sonuna kadar kopyalayarak, açık olan komut istemi penceresine giriniz ve Enter tuşuna basınız.
  • Bu komut çalıştırıldıktan sonra, Güç seçeneklerini açınca Nihai Performans seçeneğini göreceksiniz.
  • Komut istemini simge durumuna küçültünüz, Ayarlar> Sistem> Güç ve uyku> Ek Güç Ayarlarını açıp, Nihai Performans'ı seçiniz.

En düşük olanı %5 yapın, sistem boştayken boşuna işlemciyi ve işlemci soğutucunuzu yormayın. Değiştirdikten sonra oyun içinde bir daha kontrol edin bakalım.
resizable bar kapatıp açtım olmadı above 4G de enabled disabled denedim
Xmp açık 20 fps değişti
Boot performance mood-maks denedim değişen yok
Güç planı maks performance
9070xt var adrenalinden sınırlayıcı ayarı devre dışı

Çözünürlük azaltırsan kullanım artabilir anca, yoksa oyun motoru hiçbir zaman köküne kadar kullanmaz işlemciyi.

Çözünürlük azaltırsan kullanım artabilir anca, yoksa oyun motoru hiçbir zaman köküne kadar kullanmaz işlemciyi.
Ekran kartını da kullanmıyormuş. 330 FPS alıyor niye kullanmıyor diyor. Son attığımı denesin bakalım onla da değişim olmaz ise demek ki bu kadar FPS yeter diyip daha fazlasına zorlamıyor pcyi :D

Ekran kartını da kullanmıyormuş. 330 FPS alıyor niye kullanmıyor diyor. Son attığımı denesin bakalım onla da değişim olmaz ise demek ki bu kadar FPS yeter diyip daha fazlasına zorlamıyor pcyi :D
Xmp açık 20 fps değişti
Birde e core p core olayı var onu da denedim ama sanırım tüm çekirdekleri kullanmıyor bu sona yarın tekrar bakıcam

Xmp açık 20 fps değişti
Birde e core p core olayı var onu da denedim ama sanırım tüm çekirdekleri kullanmıyor bu sona yarın tekrar bakıcam
Benim yukarıda bahsettiğim nihai performans modunu deneyin hocam.
İşlemcinin bütün çekirdeklerini aktif bir şekilde kullanabileceğin güç planı oluşturuyor.

Forum yine olmayan bir sorun arıyor gibi.
Hocam sorun var ya yayın açacağım artı tüm render işlerimi yapacağım tam performans almıyor 330 diyorum ama 200 330 civarı alıyor

İşlemcinin bütün çekirdeklerini aktif bir şekilde kullanabileceğin güç planı oluşturuyor.
Yarın denedikten sonra yazayım hocam

Hocam sorun var ya yayın açacağım artı tüm render işlerimi yapacağım tam performans almıyor 330 diyorum ama 200 330 civarı alıyor

Yarın denedikten sonra yazayım hocam
İşlemci ve ekran kartını ayrı ayrı sentetik teste sok. Eğer %100 görüyorsa kuruntu yapıyorsundur. Eğer gerçekten belirli bir yüzde de kalıyorsa sorun vardır.

t.webp
ii.webp
730_17.webp

“İşlemcimde Current/EDP Limit Throttling hatası alıyorum ve şu anda undervolt ayarlı. Bunu overvolt yaparak çözebilir miyim? Yardımcı olabilecek var mı?” @İsimbulamajim @TechGuy @NVIDIAMDINTEL @HuseyinBy01 @Che_ @Senoly sorun düşük CPU kullanımı ortalama %30 kullanıyor maks %40 çıkıyor ama yaptığım cpu testlerinde %95 civarı kullandı

• Beğen
Reaksiyonlar: Che_
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,532
Üyeler
183,132
Son üye
Ertt
Geri