Yardım Arctic Liquid Freezer iii pro 360mm VRM fan çalışmıyor.

Reaksiyon skoru
9
Arkadaşlar merhaba, yeni sistem topladım, sıvı soğutucu belirttiğim model. VRM yazan kabloyu CPU-FAN1, Pump yazanı IO PUM, Fan yazanı CHE-FAN portuna taktım.
Pompa ve diğer radyatör fanları çalışıyor fakat pompa üzerinde olan küçük fan anakartta 0 rpm gözüküyor.

Anakart: Colorful b650a gha wifi v14

Ayrıca VRM portunda 4 pin yuvası var ama 2 tanesi dolu gibi taktığım yer 4 pinli bunda sıkıntı yoktur diye düşünüyorum ama durum bu arkadaşlar.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Dünyanın en uyuz aio su tek kablo olan şekilde kullanmanı öneririm
hocam o zaman hepsi sabit çalışıyor ayrı ayrı ayarlama yapamıyorum.

Evet ben de kısmen bununla kurdum. Şimdi tekrar kontrol ettim içinde ki o küçük fan dönüyor bios da 0 rpm gözüküyor.
bios güncellemeyi dene. bir de anakartın uygulamasından bak belki bios okumuyordur

bios güncellemeyi dene. bir de anakartın uygulamasından bak belki bios okumuyordur
Bios update de yapamadım ki failed verdi. İlk kez bu markayı kullanıyorum kötü değil ama bious update de güncellemeyi yapmadı nedense. Bu arada hocam sizde de aynı soğutucu var, fan eğrisi için öneriniz var mı? fazla sesli çalışmasın istiyorum ama işlemciyi de ısıtmasın. 9700x var işlemci.

Bios update de yapamadım ki failed verdi. İlk kez bu markayı kullanıyorum kötü değil ama bious update de güncellemeyi yapmadı nedense. Bu arada hocam sizde de aynı soğutucu var, fan eğrisi için öneriniz var mı? fazla sesli çalışmasın istiyorum ama işlemciyi de ısıtmasın. 9700x var işlemci.
ben custom kullanıyorum. hiç ayar yapmadım. açıkçası bana zaten pek ses gelmiyor kasadan. dolayısıyla bahsettiğiniz konu hakkında bilgim yok. belki nebi akgün paylaşmıştır. youtube da kanalı var

Hocam konudan bağımsız olucak biraz ama, aynı anakartı almayı düşünüyorum performansı nasıl anakartın fiyatı çok uygun geldi muadillerine göre.

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,152,678
Üyeler
183,323
Son üye
welfez
Geri