Çözüldü✓ Macbooka bi bardak kola döküldü?!?!

oaK´

80+ Gold
Reaksiyon skoru
4,601
beyler MacBook Pro 14 inç modele şişenin bi kısmı döküldü 1 bardak kadar gece saatte servis bulamadım süpürge ile çektim portları temizledim klavyeyi kolonyalı bezle temizledim vs vs sabaha beklerken yapmam gereken şeyler var mı daha?

Şuan kapak kapalı ters şekilde bekliyor.

beyler MacBook Pro 14 inç modele şişenin bi kısmı döküldü 1 bardak kadar gece saatte servis bulamadım süpürge ile çektim portları temizledim klavyeyi kolonyalı bezle temizledim vs vs sabaha beklerken yapmam gereken şeyler var mı daha?

Şuan kapak kapalı ters şekilde bekliyor.
Pirinç varsa hocam leğen tarzı bir şeye pirinç döküp bilgisayarı içine sok pirinçlerin. Nemi, sıvıyı emer.
Asla ama asla anakart vs. temizlenene kadar açma hocam elektriğe dahi bağlama bilgisayarı.
Sabah bir teknik servise vs. götürüp komple temizlet, dediğim gibi açmadığın sürece bozulmaz.

Pirinç varsa hocam leğen tarzı bir şeye pirinç döküp bilgisayarı içine sok pirinçlerin. Nemi, sıvıyı emer.
Asla ama asla anakart vs. temizlenene kadar açma hocam elektriğe dahi bağlama bilgisayarı.
hocam evde o kadar pirinç yok mecbur bekleyecek sanırım

aynen az çok bildiğimden direkt şarjdan çekip kapattım arada temizlerken açıldı da kapadım hemen

hocam evde o kadar pirinç yok mecbur bekleyecek sanırım

aynen az çok bildiğimden direkt şarjdan çekip kapattım arada temizlerken açıldı da kapadım hemen
İyi yapmışsın hocam, evin serin bir yerine koy cihazı pirince batıramıyorsan.
Bir de çok fayda eder mi bilmem ama altına üstüne 2 tur peçete sar öyle serin yerde beklet. En azından belki akan damlayan vs. olur onları emer peçete, serin havayla da dökülen kola bir nebze kurur.
Sabahta iyi bir servise götür dediğim gibi açılmadan temizlenmesi lazım. Fazla bekletme cihazı kola hem şekerli hem asitli olduğu için korozyon riski oluyor.

kanka nerde yaşıyorsun bilmiyorum ama oralarda hava güneşliyse balkona koy aynısı bana oldu asus laptop döküldü gece pc siyah ekranda falan kalıyordu şakasız son çare yazın balkona koydum sabahına hiç bişey yoktu sadece tuşlar yapış yapıştı onuda ıslak mendille falan halledersin

Bir de fikrimce ek öneride bulunayım:
Mesela kolayı sağ ön köşesinden döktüysen, kapak hafif açık şekilde o dökülen kısım aşağıya denk gelecek şekilde bilgisayarı dik.
pc.webp

Şöyle görselle anlatmaya çalıştım.
Anakarta içine vs. yayılmasın fazla sıvı.
Dökülen tarafı aşağıya denk getir.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

kanka nerde yaşıyorsun bilmiyorum ama oralarda hava güneşliyse balkona koy aynısı bana oldu asus laptop döküldü gece pc siyah ekranda falan kalıyordu şakasız son çare yazın balkona koydum sabahına hiç bişey yoktu sadece tuşlar yapış yapıştı onuda ıslak mendille falan halledersin
Her cihazda bir şey olmayacağı anlamına gelmiyor hocam. Sıvı bu, boşuna arkadaşa yanlış öneride bulunup cihazını bozmasına vesile olmayın lütfen.

Bir de ekrana sıvı teması olmasın, ekran masrafı neredeyse yeni bilgisayar parası kadar oluyor.
Anakarta sıvı değse bile sabahına bir yerde temizleteceğin için çok bir şey olacağını düşünmüyorum.

Son düzenleme:
hocam kola döküldü ısı + şekerin birleşmesi iyi olmaz gibi geliyor

Bir de fikrimce ek öneride bulunayım:
Mesela kolayı sağ ön köşesinden döktüysen, kapak hafif açık şekilde o dökülen kısım aşağıya denk gelecek şekilde bilgisayarı dik.
Alıntıyı görüntüle
Şöyle görselle anlatmaya çalıştım.
Anakarta içine vs. yayılmasın fazla sıvı.
Dökülen tarafı aşağıya denk getir.

Her cihazda bir şey olmayacağı anlamına gelmiyor hocam. Sıvı bu, boşuna arkadaşa yanlış öneride bulunup cihazını bozmasına vesile olmayın lütfen.

Bir de ekrana sıvı teması olmasın, ekran masrafı neredeyse yeni bilgisayar parası kadar oluyor.
Anakarta sıvı değse bile sabahına bir yerde temizleteceğin için çok bir şey olacağını düşünmüyorum.
teşekkür ederim hocam böyle yapayım bari altına bez koyayım yarında açıldığı gibi servise uçarım büyük ihtimal allahsız pepsi ekmek teknemize göz koydu ya :kekw:

teşekkür ederim hocam böyle yapayım bari altına bez koyayım yarında açıldığı gibi servise uçarım büyük ihtimal allahsız pepsi ekmek teknemize göz koydu ya :kekw:
Rica ederim, geçmiş olsun şimdiden bir dahakine şekersiz iç dökülse de hiçbir şey olmaz(!)
:D

bi daha yemek yemem gibi duruyor KFDPOGKDFPSO
pcyi servisten aldım şimdi bir vidasını gevşek takmış klavyeyide temizlememiş 5k aldı

pcyi servisten aldım şimdi bir vidasını gevşek takmış klavyeyide temizlememiş 5k aldı
en azından çalışıyor ama verdiğimde de çalışıyordu şüpheli momentlardan birisi

Geri