Cooler master fanlarını(RGB) kontrol edemiyorum

RubyLCK

80+
Reaksiyon skoru
0
Gigabyte H610M S2H anakartım var.

3 in 1 Coolermaster Slickleflow 120 ARGB White Edition kasa fanı aldım. Bağlantılarını düzgün bir şekilde yaptım sorunsuz çalışıyor sadece ledlerini kontrol edemiyorum.
Masterplus uygulamasında uyumlu cihaz bulunamadı hatası veriyor.

2 hafta önce NZXT Kraken 240 Sıvı soğutma aldım bunun RGBlerini NZXT CAM uygulaması üzerinden kontrol edebiliyorum ama kasa fanlarını kontrol edemiyorum internette bir çözümünü bulamadım.
ayrıca Nzxt aygıt yöneticisinde görünürken Coolermaster gözükmüyor

Kasa fanları SYS_FAN 1 e

Sıvı soğutma CPU_FAN a takılı

Ekler

• resim_2025-10-21_194914067.webp
    resim_2025-10-21_194914067.webp
    8.7 KB · Hit: 17
  • Ekran görüntüsü 2025-10-21 194815.webp
    Ekran görüntüsü 2025-10-21 194815.webp
    10.7 KB · Hit: 12
Çünkü Sickleflow yazılım üzerinden kontrol edilebilir değil. Yazılım üzerinden kontrot etmek istiyorsan USB portundan anakarta bağlaman gerek. Signal RGB gibi programları ya da anakartın MSI ise MSI Center üzerinden kontrol edebilirsin.

Gigabyte H610M S2H anakartım var.

3 in 1 Coolermaster Slickleflow 120 ARGB White Edition kasa fanı aldım. Bağlantılarını düzgün bir şekilde yaptım sorunsuz çalışıyor sadece ledlerini kontrol edemiyorum.
Masterplus uygulamasında uyumlu cihaz bulunamadı hatası veriyor.

2 hafta önce NZXT Kraken 240 Sıvı soğutma aldım bunun RGBlerini NZXT CAM uygulaması üzerinden kontrol edebiliyorum ama kasa fanlarını kontrol edemiyorum internette bir çözümünü bulamadım.
ayrıca Nzxt aygıt yöneticisinde görünürken Coolermaster gözükmüyor

Kasa fanları SYS_FAN 1 e

Sıvı soğutma CPU_FAN a takılı
argb soketi yok anakartta kontrolcu alarak çözebilirsin

argb soketi yok anakartta kontrolcu alarak çözebilirsin
o zaman neden kutusunun üstünde adreslenebilir RGB yazıyor ki
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Çünkü Sickleflow yazılım üzerinden kontrol edilebilir değil. Yazılım üzerinden kontrot etmek istiyorsan USB portundan anakarta bağlaman gerek. Signal RGB gibi programları ya da anakartın MSI ise MSI Center üzerinden kontrol edebilirsin.
masterplus uyumlu cihazlara baktığımda bu fanları görebiliyorum ve dediğim gibi kutusunda adreslenebilir rgb yazıyor ama içinden usb portu için bir kablo çıktığını hatırlamıyorum

Gigabyte in kendi sitesinde öyle bir bilgi yok 200tl ye kontrolcu ile cozersin

o zaman neden kutusunun üstünde adreslenebilir RGB yazıyor ki

masterplus uyumlu cihazlara baktığımda bu fanları görebiliyorum ve dediğim gibi kutusunda adreslenebilir rgb yazıyor ama içinden usb portu için bir kablo çıktığını hatırlamıyorum
usb olayı ilk kez duyuyorum senin anakartında argb desteği yok o yüzden kontrolcü alırsan kasana bağlarsın ancak

usb olayı ilk kez duyuyorum senin anakartında argb desteği yok o yüzden kontrolcü alırsan kasana bağlarsın ancak
anakartımda argb desteği olmadığını zaten biliyorum ama NZXT krakeni kontrol edebiliyorum ledlerini NZXT'nin kendi uygulaması ile istediğim gibi değiştirebiliyorum normalde kontrolcü alacaktım ama NZXT yi kontrol edebiliyorum kontrolcüsüz dedim belki bunu da yapabilirim

Gigabyte in kendi sitesinde öyle bir bilgi yok 200tl ye kontrolcu ile cozersin
gigabyte ile uyumlu demiyorum CoolerMasterın kendi yazılımı olan ''MasterPlus'' uygulamasında bu program ile kontrol edebileceğim yazıyor

anakartımda argb desteği olmadığını zaten biliyorum ama NZXT krakeni kontrol edebiliyorum ledlerini NZXT'nin kendi uygulaması ile istediğim gibi değiştirebiliyorum normalde kontrolcü alacaktım ama NZXT yi kontrol edebiliyorum kontrolcüsüz dedim belki bunu da yapabilirim

gigabyte ile uyumlu demiyorum CoolerMasterın kendi yazılımı olan ''MasterPlus'' uygulamasında bu program ile kontrol edebileceğim yazıyor
hocam nzxtyi yazılımla mı kontrol ediyorsun

Ekler

• resim_2025-10-21_220232956.webp
    resim_2025-10-21_220232956.webp
    22.1 KB · Hit: 12
Son düzenleme:
evet NZXT CAM ile kontrol ediyorum

buradan kontrol ediyorum
Çünkü USB ye bağlı. USB kablosunu cıkar bakalım kontrol edebilecekmisin :)

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,160,896
Üyeler
184,355
Son üye
deuxace333
Geri