Allah insanları niye yarattı ??

Bu kanıya nerden vardınız.Sizle konuşmadım diye islamı karalamak anlamına mı geliyor bu.İstediğim kadar dini soru sorma hakkına sahip değil miyim sen uzun zamandır beni takip ediyorsun dostum ne zaman üslüp bozum islama saldırdım ?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Sanamı sorucam açtığım konuların ne ile alakalı olacağını madem sıktı bakma girme.Görmüyormusun kocaman konu dışı ibaresi yazıyor orda.Aklıma böyle takılan 186 soru var daha yeni başladık.
Konuşmadığın için değil. Sana dediklerimizi ve senin dediklerine def eden mantıklı açıklamaları görmezden geliyorsun. Sonrasında sürekli saçma saçma yok çelişki yok şu yok bu diye diye konu açıyorsun. Bu da İslamı karalamaya giriyor kuranı kötülemek için yer arıyorsun. Bende geçen ciddiye alıp dedim açıklayayım diye ama dediğimle kaldım. Ya da geçiştirildim. Siz kendinizce zaten 1 şey belirlemilsinşiz. Size doğru tek şey o. Diğerlerinin ne dediği umrunda değil. Sürekli kendince bir şeyler uydurup atıyorsun. Ne demiş mevlana Bir delil ile 40 alimi yendim ama, 40 delil ile 1 cahili yenemedim" sözüm size değil bu arada yanlış anlamayın. Birçok kişi size delil ya da karşı argüman sunuyor ama birçoğunu klasik cümlelerle geçiştiriyorsunuz.

Sanamı sorucam açtığım konuların ne ile alakalı olacağını madem sıktı bakma girme.Görmüyormusun kocaman konu dışı ibaresi yazıyor orda.Aklıma böyle takılan 186 soru var daha yeni başladık.
git hocaya sor kardeşim o zaman biz hocamıyız burda dinle alakası olmayan insanların bile fikri var sen nasıl inanmak istiyorsan oyle inanıyorsun tek kim senin fikrine uyuşursa onu ciddiye alıyorsun

Konuşmadığın için değil. Sana dediklerimizi ve senin dediklerine def eden mantıklı açıklamaları görmezden geliyorsun. Sonrasında sürekli saçma saçma yok çelişki yok şu yok bu diye diye konu açıyorsun. Bu da İslamı karalamaya giriyor kuranı kötülemek için yer arıyorsun. Bende geçen ciddiye alıp dedim açıklayayım diye ama dediğimle kaldım. Ya da geçiştirildim. Siz kendinizce zaten 1 şey belirlemilsinşiz. Size doğru tek şey o. Diğerlerinin ne dediği umrunda değil. Sürekli kendince bir şeyler uydurup atıyorsun. Ne demiş mevlana Bir delil ile 40 alimi yendim ama, 40 delil ile 1 cahili yenemedim" sözüm size değil bu arada yanlış anlamayın. Birçok kişi size delil ya da karşı argüman sunuyor ama birçoğunu klasik cümlelerle geçiştiriyorsunuz.
Ha bu arada sormak soruşturmak evet güzel bir şey ama sizinki artık bundan dışarı çıkıyor.

üslubunu asla bozmadın bunu diyemem dersem açıkça yalan söylemiş olurum . Bazı düşüncelerin ve bakış açın cidden iyi ve istediğin kadar soru sorabilirsin ama burası donanım formu ve din ile ilgilenen kişi sayısı çok az ki ben hayatta ilgilenmem bana ne derim iyi insan olayım yeter olarak görüyorum . Bunu hocam söylemişti '' başka bir ülkede doğup başka bir tanrıya inanan insanla sizin aranızda fark yok sizde orda doğsaydınız sizde ineğe inanırdınız/tapardınız '' demişti bu yüzden insanların karakterini öncelik olarak dikkat ediyorum
Tesekkür ederim ama kanka baya bi insan ilgileniyor aslında her post 2k gösterim alıyor 110 yanıt alıyor.Sonucta konı dışı bölmeside var bu forumda en alakasız konular bile acılıyor benimki din olduğu icin o biraz göze batıyor sadece.Peki özellikle senin düsünce yapını merak ediyorum.Peki sen bu ayetler hakkında ne düsünüyorsun hocam

Görmezden gelmiyorum tam aksine onlarca kişiye yetişemiyorum dostum elimden geldiğince cevaplıyorum.Genelde siyasi ve dini tartışmalar bi sonuca varmaz kimse taraf değiştirmez.Burdaki amaç yeni bilgiler öğrenip bir yerde artık noktayı koyabilmek yoksa günler günleri kovalar tartısma bitmez.

Allah'ı sorgulayamayız. Kendi yarattı. İstediği yere atar. Hesap soramayız. Bizi aşar.
Kendi yarattı. İstediği yere atar mı ? Bunun bir babanın kendi kızına benim kızımdır döverimde söverimde ezerimde demesinden ne farkı var dostum allah için ?

Tesekkür ederim ama kanka baya bi insan ilgileniyor aslında her post 2k gösterim alıyor 110 yanıt alıyor.Sonucta konı dışı bölmeside var bu forumda en alakasız konular bile acılıyor benimki din olduğu icin o biraz göze batıyor sadece.Peki özellikle senin düsünce yapını merak ediyorum.Peki sen bu ayetler hakkında ne düsünüyorsun hocam
Andolsun ki cinlerin ve insanların çoğunu CEHENNEM İÇİN YARATTIK. Onların kalpleri vardır, fakat anlamaz
Gözleri vardır, fakat görmez bunlar hayvanlar gibi hatta daha da aşağıdırlar. ( Araf suresi 179 )

Ve Rabbinin "Andolsun ki CEHENNEMİ cinlerle ve insanlarla TAMAMEN DOLDURACAĞIM '' SÖZÜ gerçekleşecektir. (Hud suresi 119)

okuduğumu sorgularsam , senin gibi tanrının derim madem acı çektireceksin neden yarattın yada madem kötü olduğunu biliyorsun iyi insanlara zarar verip onlarında acı çekmesine vesile oluyorsun diyip bir daha senin gibi tanrının derim bunu açıkça ve dürüstçe söylüyorum ama şu da var , çeviriler bazen hatalı oluyor yada çeviren hocalara da bağlı olarak anlam değişiyor.

O yüzden ben TÜRKÇE dua ediyorum , kutsal kitaplar zaten insanları doğruya yönlendirmek için var ben sorgulayabiliyorum ve doğru ile yanlışı ayırt edebiliyorum yani kısaca pekte okumaya gerek yok , okunması lazım ama 16 yaşında okuyupta zihnimi bulandırmak istemiyorum önceliğim akademik başarı ne de olsa dini önceliğe koyan insanlar ve devletler her zaman battı.. acı bir gerçek ama sonuç olarak gerçek

Evet her insan iyi doğar bende öyle düşünüyorum.Fakat bizim düşünmemiz değil ayette geçen kelimeler önemli hocam.Farkettiyseniz iyi okuyun cehennem için yarattık diyor cümlede.Bunun manası şuraya çıkıyor.Cehenneme atmak için allah insan yaratmış.Bu yarattığı insanında cehennem için yarattığı için kötü inkarcı olucak, iyi olucak hali yok sonucta
Hatırladığım kadarıyla cennet ve cehennem ilk insan olan Hz.Adem'den önce yaratıldı bundan dolayı "Cehennem için yarattık"deniliyor Kur'an-ı Kerim'de,ben Allah'ın cehenneme atmak için insan yarattığını pek düşünmüyorum zaten Cehennem Hz.Adem'den önce yaratıldı.

Görmezden gelmiyorum tam aksine onlarca kişiye yetişemiyorum dostum elimden geldiğince cevaplıyorum.Genelde siyasi ve dini tartışmalar bi sonuca varmaz kimse taraf değiştirmez.Burdaki amaç yeni bilgiler öğrenip bir yerde artık noktayı koyabilmek yoksa günler günleri kovalar tartısma bitmez.

Kendi yarattı. İstediği yere atar mı ? Bunun bir babanın kendi kızına benim kızımdır döverimde söverimde ezerimde demesinden ne farkı var dostum allah için ?
Aslında din olunca göze batmıyor hocam. Siz sürekli sürekli bu tarz kuranda çelişki kuranda hata diyip sürekli açtığınız için göze batıyor. Evet çok saçma konular açılıyor bende çok karşıyım. Yok pc ne kadar eder yok şu yok bu boş boş konular açılıyor. Yok uzaktan sevgiliyle izlenir mi vs.

Boş olduğunuzda teklar bakabilirsiniz hocam. Geçen konuda mesela ben baya bir şey dedim. En son fetüsle ilgili ayet vardı 3 karanlık evreyle ilgili falan ona bakcaktınız. Birde siz bu tür şeyler yerine hep karşıt şeyler aradığınız için göze batıyor. Dediğiniz gibi kimsenin düşüncesi değişmez. Ben geçen bir deneyim dedimde işte.

git hocaya sor kardeşim o zaman biz hocamıyız burda dinle alakası olmayan insanların bile fikri var sen nasıl inanmak istiyorsan oyle inanıyorsun tek kim senin fikrine uyuşursa onu ciddiye alıyorsun
Senin dediğine göre burdaki insanlar hayatta yaşadığı problemleri çözmek danışmak icin buraya hiç bir konu açmasın ozaman herkes gitsin kendi problemini işin ustasını meslek sahibini mi bulsun.Şunu anlayın artık burasının ana teması DONANIM.Ama yönetici ufak alt başlıklarda da hakaret etmeden cinsel,felsefe,para,,müzik,aşk,konu dışı vb konuların açılmasına izin vermiş.

Hatırladığım kadarıyla cennet ve cehennem ilk insan olan Hz.Adem'den önce yaratıldı bundan dolayı "Cehennem için yarattık"deniliyor Kur'an-ı Kerim'de,ben Allah'ın cehenneme atmak için insan yarattığını pek düşünmüyorum zaten Cehennem Hz.Adem'den önce yaratıldı.
İyide Hz adem kötü bir insan değil ki onun için cehennem yaratılmış olsun.Ayette bakarsanız ''cehenneme atmak için kalbi olupta görmeyen(sizin tabirinizle inkarcı) insanlar yarattık diyor.Allahın ezelden cehennemi iyice doldurmak için söz vermeside ayrı bir ilginc hocam.

Senin dediğine göre burdaki insanlar hayatta yaşadığı problemleri çözmek danışmak icin buraya hiç bir konu açmasın ozaman herkes gitsin kendi problemini işin ustasını meslek sahibini mi bulsun.Şunu anlayın artık burasının ana teması DONANIM.Ama yönetici ufak alt başlıklarda da hakaret etmeden cinsel,felsefe,para,,müzik,aşk,konu dışı vb konuların açılmasına izin vermiş.

İyide Hz adem kötü bir insan değil ki onun için cehennem yaratılmış olsun.Ayette bakarsanız ''cehenneme atmak için kalbi olupta görmeyen(sizin tabirinizle inkarcı) insanlar yarattık diyor.Allahın ezelden cehennemi iyice doldurmak için söz vermeside ayrı bir ilginc hocam.
Yazmicaktımda hadi yaziyim yine. Ordaki doldurmak bizim bildiğimiz fulleyip taşırmak anlamında değilde daha çok şirk koşan inkar eden insanlarla cehhenemi doldurcam diye söylemiştir. Buna cevap olaraksa yüksek ihtimal şöyle bir şey gelcek. Madem kimin ne yapıcağını biliyor neden engellemiyor ya da neden yaptırıyor? Bende şöyle derim ilerde yazılıların sınavların olcağını biliyorsun neden çalışmıyor kötü alıyorsun? İmtihan dünyası.

Hocam şu konuları cami hocasına sorun sonrasında konusunu açın Çok daha yararlı olur . Burası donanım forumu, burda din açısından kısıtlı bir yer. Alacağın cevaplarda yer yer sende biliyorsun çünkü.Cami hocasına sorup sonrasında "bana bunları bunları söyledi" konusunu açmak çok daha iyi olur.

Yazmicaktımda hadi yaziyim yine. Ordaki doldurmak bizim bildiğimiz fulleyip taşırmak anlamında değilde daha çok şirk koşan inkar eden insanlarla cehhenemi doldurcam diye söylemiştir. Buna cevap olaraksa yüksek ihtimal şöyle bir şey gelcek. Madem kimin ne yapıcağını biliyor neden engellemiyor ya da neden yaptırıyor? Bende şöyle derim ilerde yazılıların sınavların olcağını biliyorsun neden çalışmıyor kötü alıyorsun? İmtihan dünyası.
Hocam ayeti tekrar okuyun lütfen.Şu mana çıkıyor bakın tekrar söylüyorum.Allah CEHENNEME ATMAK İÇİN, kalbi olupta görmeyen kulağı olupta duymayan insanlar yarattık diyor.Yahu sen bi insanı cehennem için yaratırsan o elbetteki kötü olur cehenneme gider.Çünkü yaratılış amacı zaten cehenneme atılmak.Bu tabii ki mantık dışıdır olamaz ama ayette geçen cümleden çıkan mana bu yani.Cehenneme atmak icin kötü insanlar yarattık demesi.Hani şunun gibi düşünün ayetteki sorunu ;

: Ben hapishaneye atmak için bir çocuk yetiştirdim.Bu cocuk hırsız katil zalim.Burda çocugun hırsız olması önemli değil ,asıl sıkıntı onun hapishaneye atmak için yetiştirdim diyen ebeveyni
Hocam şu konuları cami hocasına sorun sonrasında konusunu açın Çok daha yararlı olur . Burası donanım forumu, burda din açısından kısıtlı bir yer. Alacağın cevaplarda yer yer sende biliyorsun çünkü.Cami hocasına sorup sonrasında "bana bunları bunları söyledi" konusunu açmak çok daha iyi olur.
Kanka bende napcağımı sasırdım yakınımdaki camiye gitsem hoca farklı cevap veriyor iki sokak aşağıdakine gitsem farklı cevap veriyor.

Son düzenleme:
Andolsun biz, cinler ve insanlardan, kalpleri olup da bunlarla anlamayan, gözleri olup da bunlarla görmeyen, kulakları olup da bunlarla işitmeyen birçoklarını cehennem için var ettik. İşte bunlar hayvanlar gibi, hatta daha da aşağıdadırlar. İşte bunlar gafillerin ta kendileridir.” (Araf Suresi, 179)

“Rabbin dileseydi, insanları (aynı inanca bağlı) tek bir ümmet yapardı. Fakat Rabbinin merhamet ettikleri müstesna, onlar ihtilafa devam edeceklerdir. Zaten onları bunun için yarattı. Rabbinin, ‘Andolsun ki cehennemi hem cinlerden hem insanlardan (suçlularla) dolduracağım’ sözü kesinleşti.” (Hud Suresi, 118-119)

Burada, Kuran-ı Kerim ve peygamberlere rağmen hâlâ gözleri olup gerçeği görmeyen, kulağı olup gerçekleri işitmeyen kişiler için cehennemi var ettik deniyor. Onlar hayvanlardan bile aşağıdadır ve cehennem, onlar için yaratılmıştır.

Bir okulda disiplin kurulu neden kurulur? Kurallara uymayan öğrenciler için kurulur. Sen, o okula kurallara uymayan öğrencileri sırf disiplin kuruluna gitsinler diye getirmezsin. Disiplin kurulunu ve kuralları belirlersin; kuralları gördükleri halde uymayanlar disiplin kuruluna giderler. Buna benzer bir durumdan bahsediliyor.

Yani tıpkı inanmayan şeytan gibi, inanmayan insanların olacağını biliyordu ve bu sebeple cehennemi var etti. dileseydi hepsini doğru yola sokardı ve cehennem de yaratılmazdı; ama bunu yapmadı çünkü insanları hür iradesine bıraktı.
“Şüphesiz biz onu (ömür boyu yürüyeceği) yola koyduk. O bu yolu ya şükrederek ya da nankörlük ederek kat eder.” (İnsan Suresi, 3)

Şimdi, “Orada cehennem 100 milyar kişilikse, tam 100 milyar inanmayan mı var?” dersen; buradaki “doldurmak”, bir şişeyi doldurmak gibi değil, inanmayanların tamamı orada olacak anlamında doldurmak.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,161,334
Üyeler
184,431
Son üye
charlesleclerc16
Geri