Yardım Oled monitör neden alınmalı?

Reaksiyon skoru
187
Beyler oled ekran neden alınmalı?
Mesela fps oyunu ve hikaye oyunları için kullanacağım fps oyunu için dezavantaj olurmu?
Oled yanma olayı olurmu?
alırsam yüksek Hz oled alacağım ve 2k

FPS için dezavantajı yok. 0.3ms tepki süresi var zaten ne gibi dezavantajı olacak? Oled in hız konusunda rakibi tn panel. IPS yetişemiyor.

Yanma mevzusu uzun vade de olur. Kaçınılmaz.
3113.webp

3114.webp

Son düzenleme:
Yani bunu ben de düşündüm aslında. Aradaki 20k'ya değecek ne farkı var diye. Renk ve tepkime süresi dışında aklıma pek bir şey gelmiyor. 20k'ya değer mi?

Deneyene kadar saçma bulduğum "gerçek siyah" için alınmalı :)

Bana da pahalı geliyordu 4k 240hz oled aldım 0 pişmanlık verdiğim paranın hepsine değiyor ciddi manada

• İnanılmaz
Reaksiyonlar: XPCX
Oled acayip güzel renkler vs ama; benim gözlerimi acayip yordu. O yüzden iade etmek zorunda kaldım. IPSden devam

Yanma kesinmi? Kaç yılda?
Yanma kesin. Kaç yıl olduğu belli değil. 1.nesil qd oled testi yapıldı. 3 yıl boyunca günde 5.5-6.5 saat dinamik içerikler için kullanıldı ve fark edilir yanma durumu olmadı. Sadece test açık olduğunda fark ediliyor. Normal kullanımda sorun yok. 18 ay da iş için (statik içerikler) kullanıldı ve gözle görülür yanmalar oluştu. Normal biri için benim tahminim 4-4.5 yıl falan. Ama kullanılan süreye, nasıl kullanıldığına veya hangi monitörü (kaçıncı nesil veya soğutma çözümü) olduğuna göre uzayıp kısalabilir. Üreticiler 3 yıl yanma garantisi veriyorsa 3 yıl da yanacağını düşünüyorum. Yoksa firmalar neden 3 yıl garanti versin? Eskiden 2 yıldı bir de 3 yaptılar. Testler de gösteriyor ki yeni nesilleri ömrü daha uzun. Buna ek olarak garanti süresi, parlaklık vs de artıyor. 1.nesil woledler 150-200nit parlaklık görürken şu an yeni Tandem oled 300nit i rahatlıkla aşıyor. QD oledler de 300nit görüyor. Gigabyte MO27Q28G 370nit gördü. LCD 400nit civarı siz hesap edin.

• Muhteşem
Reaksiyonlar: XPCX
Bende 2k 360 hz var değer ama kullanırken dikkatli olman lazim gorev cubugu ve simgeler zaten kapatilmali oyunlar disindaki statik gorselleri de olabildigince kisa sure tutman gerekiyor
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Benim 6 yıl kullanma hayalim var

mevcutta samsung g6 oled kullandıgım için gidip oledli laptop aldım. Oledin tadını bi kere tadan bir daha bırakamıyor :D

yarı fiyatına alacağım laptoba 2katı para verdim sırf oled olsun diye.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,156,812
Üyeler
183,787
Son üye
salvira
Geri