4.6milyon hata(pkts) oranı!!

100 lük paket; 100 e kadar demek. 16-14-32-35-50-75-80-88-100 şeklinde hız sabitlenebilir.
Altyapı sorgu mesafeye göre otomatik belirleniyor galiba.
Hat değerleriniz iyiyse sorguda çıkandan yüksek, kötü ise düşü alma ihtimali var.
Arkadaşın hat zayıflamsı yükselen eğimde. Modem ve kabloda sıkıntı olmadığından eminse; kablonun bağlı olduğu dış kutu / direkte veya giden dış kabloda sorun olabilir.
Denem amaçlı hızı 24 e sabitletip bakmak lazım. Mevcut hız ile mak. hız ne kadar yalın olursa; hata sayısı ve hat şişmesi olma ihtimali var.

Eski bir modem takmayı dene, Ttnet'in ZyXEL modemleri olabilir. Yeni nesil bir modeme geçtiysen ondan dolayı diye düşünüyorum.

Benimkide 6 7 senelik tt modemi hocam, internet çok sık kesiliyor, vdsl altyapı var 50 mbps le yükselttik yine internet bazen gidiyor, özellikle televizyon üzerinden youtube açılınca bazen internet telefonumda kökten gidiyor modemi aç kapa yapmak zorunda kalıyom düzelsin diye.
Acaba modemi değiştirsem bu kesilme sorunları hallolur mu hocam?
modemle alakalı da olabilir ki tt modemi ise kesinlikle onunla alakalıdır :D keneetic 2112 veya daha iyisi 3610 alın rahat edin bir sürü ayar yapılabiliyor hiç de kafa karıştırmıyor ne nerdeydi demiyorsun mobil uygulaması da var kim bağlanmış bağlanmamış gözüküyor SNR ayarları vs

modemle alakalı da olabilir ki tt modemi ise kesinlikle onunla alakalıdır :D keneetic 2112 veya daha iyisi 3610 alın rahat edin bir sürü ayar yapılabiliyor hiç de kafa karıştırmıyor ne nerdeydi demiyorsun mobil uygulaması da var kim bağlanmış bağlanmamış gözüküyor SNR ayarları vs
Bayağı iyimiş kaç defa teknik ekibi çağırdık hiç bişey değişmedi son çare modem değişmekte o zaman :peepo1:

Bu snr değerleriyle sınırda bağlandığına göre bu tip sıkıntılar sadece yoğun saatlerde oluyor. Hep böyle olsa kopmadan kullanamazsın interneti. 24 mbps sabitlerse tt senin hattı o zaman daha stabil kullanırsın. Birde merak ettim modem markan ne
VC220-G3u hocam türk telekomun verdiği denediğim diğer 3 modemde değişen bişey olmadığı için iade ettim. bundan 3 ay öncesine kadar ben 50mbps kullanıyodum 2 senedir sorunsuz şekilde
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bu snr değerleriyle sınırda bağlandığına göre bu tip sıkıntılar sadece yoğun saatlerde oluyor. Hep böyle olsa kopmadan kullanamazsın interneti. 24 mbps sabitlerse tt senin hattı o zaman daha stabil kullanırsın. Birde merak ettim modem markan ne
Hep böyle hocam sürekli artıyor, ilk baş 50/12 verdiler 10dkkada bir koptu 35/12 profilindeyken sürekli kopmalar devam etti bu sefer 2-3 saate şimdi de 35/6 profili var kopma yok ama internet çok yavaş ne adam akıllı siteler yükleniyor ne de video izleyebiliyorum

ikinci elde alabilirsiniz 1000-1500 arası şu an piyasanın en iyi modemi keneetic keneetic kn 2112 modeline bakabilirsiniz 2-3kya var
Hocam yorumlarada baktımda benim gibi kopma olupda aç kapa yapanlar vs. Bu dertlerden kurtuluyormuş çekim gücüde iyi zaten. Bayağıdır almayı düşünüyordum bu hafta 3610 sipariş edeceğim sanırım tavsiyen için teşekkür ederim hocam.

keneetic modem kullanıyorum zaten modemlerin %90'ında var qos ama keneetic de çok daha basit yapılıyor 10 snlik şey
keenetic extra dsl aldım aslında ben ama o zamanlar sorunlar hiç bitmek tükenmedi sürekli kopmalar vs yaşayınca iade ettim :(

Eski bir modem takmayı dene, Ttnet'in ZyXEL modemleri olabilir. Yeni nesil bir modeme geçtiysen ondan dolayı diye düşünüyorum.
Hocam xyzel modem var onda da aynı hatta o modemi köprü modu olarak kullanıyorum sinyal iyileştirmesi yapsın diye

altyapısal kaynaklı sorun tamamen keşke satmasaydın :(
2.5k'ya almştım 10 gün kullandım ama maalesef sorunlar bitmeyince iade ettim maalesef :peeposad:

100 lük paket; 100 e kadar demek. 16-14-32-35-50-75-80-88-100 şeklinde hız sabitlenebilir.
Altyapı sorgu mesafeye göre otomatik belirleniyor galiba.
Hat değerleriniz iyiyse sorguda çıkandan yüksek, kötü ise düşü alma ihtimali var.
Arkadaşın hat zayıflamsı yükselen eğimde. Modem ve kabloda sıkıntı olmadığından eminse; kablonun bağlı olduğu dış kutu / direkte veya giden dış kabloda sorun olabilir.
Denem amaçlı hızı 24 e sabitletip bakmak lazım. Mevcut hız ile mak. hız ne kadar yalın olursa; hata sayısı ve hat şişmesi olma ihtimali var.
hocam zamanında bizim evleri beslesin diye port kutusu 500m uzağa koymuş beyfendiler evin 100m ilerisinde yeni bir port kutusu ayrıca fiber hat var ama maalesef 35i bile alamıyorum ayrıca 3 ay öncesine kadar 50lik paket kullanıyodum 2 senedir ne olduysa ağustos ayında bu tt fişi mi çekti ne yaptı bende bunlara inat olsun diye türknete geçtim geçmez olaydım valla 3 aydır destek kaydını kapatmıyorum düzelmiyor bir türlü, kablo direk eve geliyo hocam ankastre felan yok hatta ev içi tesisat sorunu var dediler cat6 ile direkt modeme getirdim kabloyu, wago klemensi ile de güzelce bağlantı yaptım

anlık 7.3m hata
Screenshot_161.webp

Son düzenleme:
Geri