memoroketparmak
80+
- Reaksiyon skoru
- 18
yeni işlemci fanı aldım bu ses geliyor galiba kasanın egzoz fanından böyle bi ses ilkez duydum birde fan ram deyiyor bir şey olurmu
evet mini atx seste sogutucudan geliyor kasa fanını çıkartıp test ettim sizce bozukmu normalmiAnakart mini itx mi hacı nasıl rame değebilir 4 boru tek kuleli soğutucu
mAtx’te rame değmemesi lazım mini itxlerde değebilir. Bence montaj hatası olabilir fanları yanlış sabitlemiş olabilir misin bi fotoğraf atarsan iyi olur.evet mini atx seste sogutucudan geliyor kasa fanını çıkartıp test ettim sizce bozukmu normalmi
Şimdi şöyle: Bilgisayarı açınca normal çalışması gereken RPM'de çalışıyor. Oyuna girince RPM yükseliyor, doğal olarak ses yapıyor, onda sorun yok. Ancak masaüstüne dönünce asla normal RPM'de geri dönmüyor, en yüksekte çalışıyor. Bu da boş yere fazla ses yapıyor, hoş olmuyor. BIOS'tan PWM Auto ve voltage modlarını normal RPM Modun'da denedim ancak hepsi aynı sonuç veriyor. 45 derece masaüstünde gözüküyor işlemci. Bilgisayarı kapatıp BIOS'a geçince 63 derece gösteriyor, muhtemelen BIOS ısıyı yanlış gördüğü için hep en yüksekte çalışıyor. (bu arada anakartım microatx ramlara cok yakın sadece)mAtx’te rame değmemesi lazım mini itxlerde değebilir. Bence montaj hatası olabilir fanları yanlış sabitlemiş olabilir misin bi fotoğraf atarsan iyi olur.