Gigabyte MO27Q28G 4.Nesil Tandem Oled Monitör Kullananlar Topluluğu

Falcon78

80+
Reaksiyon skoru
139
Merhaba Arkadaşlar,

Gigabyte MO27Q28G monitörü kullanan arkadaşlar için genel kullanıcı deneyimlerini bu başlık altında toplayalım istedim. son güncellemeler, ger bildirimler vs. konularla ile ilgili bu konu altında bilgi sahibi oluruz. Sıcak fırsatlar konusunu boş yere meşgul etmeyelim.

• Ekim 2025 itibariyle ön siparişe açıldı
  • LG Display'în 2025 yılı üretimi 4.nesil Tandem OLED panelini kullanıyor.
  • Bu Panel'in en büyük avantajı rakibi QD-OLED ve 3.nesil WOLED'e kıyasla parlaklık, dayanıklılık, renk gamı ve enerji tüketimi
  • Gigabyte'ın bu modeli dünya genelinde uygun ön sipariş fiyatıyla satışa sunuldu.
  • VESA HDR True Black 500 resmi sertifikalı ve Yakın zamanda Driver güncellemesi ile Nvidia GSYNC Compatible uyumluluğu da gelecek.
  • Kasım'ın ilk haftası türkiye'de satıcı stoklarına girdi ve ön sipariş veren müşterilere monitörleri gönderildi
  • TR Distribütörü ARENA Bilgisayar
  • TR'de resmi satıcılar (İtopya, Sinerji, Tebilon, İncehesap)
  • Monitör fabrika çıkışlı F02 firmware yüklü halde geliyor.
  • Gigabyte resmi olarak bir driver yayınlamadı bu konuda gigabyte geri bildirim yapıldı.

• Son Güncelleme: 7.11.2025 itibariyle F06 firmware yayımlandı. HDR EOTF ayarı optimize edildi.

• Güncelleme: 20.10.2025 F05 firmware yayında bu güncelleme ile HDR görüntü kalitesi optimize edildi.

Firmware güncellemelerinin yapılması mutlaka tavsiye edilir her güncelleme de kullanıcılardan gelen geri bildirime göre SDR ve HDR görüntü kalitesinde iyileştirmeler yapılıyor.

Ben de dün yeni kurdum Monitörü dün güncelledim, F06 ya monitor bekledigimden iyi cikti.

Arkadaşlar Asus glossy bekliyorum ama hata mı ettim acaba almayarak. Asus piksel temizleme modları sanki daha stabil gibi geldi bir de yakınlık sensörü olayı var, e tabi bir de parlak kaplama. Stokta kalmadı ne zaman tekrar gelir acaba

Oyun girişlerinde veya alttab yapıp oyuna girme durumlarında her seferinde altta çıkan hdr bilgi ekranını iptal etme ayarı varmı
126228.webp

Merhaba Arkadaşlar,

Gigabyte MO27Q28G monitörü kullanan arkadaşlar için genel kullanıcı deneyimlerini bu başlık altında toplayalım istedim. son güncellemeler, ger bildirimler vs. konularla ile ilgili bu konu altında bilgi sahibi oluruz. Sıcak fırsatlar konusunu boş yere meşgul etmeyelim.

• Ekim 2025 itibariyle ön siparişe açıldı
  • LG Display'în 2025 yılı üretimi 4.nesil Tandem OLED panelini kullanıyor.
  • Bu Panel'in en büyük avantajı rakibi QD-OLED ve 3.nesil WOLED'e kıyasla parlaklık, dayanıklılık, renk gamı ve enerji tüketimi
  • Gigabyte'ın bu modeli dünya genelinde uygun ön sipariş fiyatıyla satışa sunuldu.
  • VESA HDR True Black 500 resmi sertifikalı ve Yakın zamanda Driver güncellemesi ile Nvidia GSYNC Compatible uyumluluğu da gelecek.
  • Kasım'ın ilk haftası türkiye'de satıcı stoklarına girdi ve ön sipariş veren müşterilere monitörleri gönderildi
  • TR Distribütörü ARENA Bilgisayar
  • TR'de resmi satıcılar (İtopya, Sinerji, Tebilon, İncehesap)
  • Monitör fabrika çıkışlı F02 firmware yüklü halde geliyor.
  • Gigabyte resmi olarak bir driver yayınlamadı bu konuda gigabyte geri bildirim yapıldı.

• Son Güncelleme: 7.11.2025 itibariyle F06 firmware yayımlandı. HDR EOTF ayarı optimize edildi.

• Güncelleme: 20.10.2025 F05 firmware yayında bu güncelleme ile HDR görüntü kalitesi optimize edildi.

Firmware güncellemelerinin yapılması mutlaka tavsiye edilir her güncelleme de kullanıcılardan gelen geri bildirime göre SDR ve HDR görüntü kalitesinde iyileştirmeler yapılıyor.
Yardımcı olmayan mesaj olduğu için sildim.

Son düzenleme:
Arkadaşlar Asus glossy bekliyorum ama hata mı ettim acaba almayarak. Asus piksel temizleme modları sanki daha stabil gibi geldi bir de yakınlık sensörü olayı var, e tabi bir de parlak kaplama. Stokta kalmadı ne zaman tekrar gelir acaba
glossy panel konusunda çoğu kişi söylemiyor ama temizlik konusunda ciddi anlamda hassaslar en ufak bir şeyde ekranda iz çıkma olasılığı çok yüksek bunun bilincinde olun alırsanız çok dikkatli temizleyin, kullanım kılavuzunda ki yönergeleri mutlaka okuyun,
yakınlık sensörü bence de güzel bir özellik, asus iyi bir inovasyon yapmış orada
benzer fiyatta gelirse beklenebilir bence ama benim bildiğim asus üstüne 5-10k fiyat koyarak satar benden demesi.

glossy panel konusunda çoğu kişi söylemiyor ama temizlik konusunda ciddi anlamda hassaslar en ufak bir şeyde ekranda iz çıkma olasılığı çok yüksek bunun bilincinde olun alırsanız çok dikkatli temizleyin, kullanım kılavuzunda ki yönergeleri mutlaka okuyun,
yakınlık sensörü bence de güzel bir özellik, asus iyi bir inovasyon yapmış orada
benzer fiyatta gelirse beklenebilir bence ama benim bildiğim asus üstüne 5-10k fiyat koyarak satar benden demesi.
temizlik konusu glossylere özel mi ben yanlış anladım herhalde o kısmı qd oledler temizlik gerektiriyor woledler o konuda daha rahat çıkarımı yapmıştım ama yanlış çıkarım yaptım sanırım? valla oyun film için herkes glossy önermiş ışık konusunu tölere edebilirim diye glossy kafama yattı ama senin dediğin gibi fiyat farkları olursa mat alır geçerim

Reddit de sıkça belirtilen gri dikey bantlanma sorunu forumdan alanlar da var mıdır?
Almayı düşünüyorum. Detay verebilecek var mıdır.

@Cryptology hocam bende almayı düşünüyorum bir sorun yaşadınız mı deneyimleriniz nelerdir?
Sıfır sorun, ben daha önce monitör kullanmamışım dedirtti. Şanslıyım gray scale - olu pixel - sıkışmış pixel tarzi problemi yok. Şans. Redditte baktığım takip ettiğim hiç bi sorun çıkmadı cok sukur.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

@Cryptology hocam bende almayı düşünüyorum bir sorun yaşadınız mı deneyimleriniz nelerdir?
Bf 6 da önceki monitor de çamur gibi oynarken simdi her düşmanı rahatça seçip görebiliyorum. Skorlarım artti.

Sıfır sorun, ben daha önce monitör kullanmamışım dedirtti. Şanslıyım gray scale - olu pixel - sıkışmış pixel tarzi problemi yok. Şans. Redditte baktığım takip ettiğim hiç bi sorun çıkmadı cok sukur.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bf 6 da önceki monitor de çamur gibi oynarken simdi her düşmanı rahatça seçip görebiliyorum. Skorlarım artti.
Anladım hocam çok sağ olun. Alternatiflere bakıp karar vereceğim.

F06 Güncellemesini yapmaya çalıştığımda bu hatayı alıyorum sebebini anlamadım. Gigabyte uygulumasını da kuramadım. Görmüyor niyeyse. Onun dışında monitör almayı düşünenler için ips monitör sonrası ekran çok parlak geldi. Renkler konusunda 15 yılın sonunda canlı renklere sahip bir monitör sahibi oldum. Kullanıcıların bahsettiği gri çizgi, gölge, ölü pixel gibi şeyler başıma gelmedi. Oled konusunda tecrübeli arkadaşlar kullanım ile ilgili bilgilerini paylaşırsa memnun olurum. Şimdilik 4 saatte bir pixel cleaning ve aynı ekranda afk kalmamaya çalışıyorum.

44.webp

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,162,189
Üyeler
184,595
Son üye
owner99
Geri