Fan rpmlerini kontrol edebileceğim kasa hakkında yardımcı olur musunuz?

Reaksiyon skoru
1
Arkadaşlar sistem topladım her şey hazır fakat kasa konusunda takıldım bir türlü içinden çıkamadım. Ben kasa rpmlerini kontrol edebilmek istiyorum. İncehesaptan topladım parçaları sepette şu an ve montaj yaptıracağım.
Bana çok karışık geliyor kablolar şu olmalı bu olmalı vs. gibi şeyler. Bir konuda argb olan kasalar kontrol ediliyor deniyordu fakat onda da bazıları kontrol edilemiyormuş. Anakartım ASUS B650M- R olacak, bana rpmlerini kpmtrol edebileceğim kasa konusunda yardımcı olur musunuz? 5 bin civarlarında güç kaynağı ve kasa olanlara bakıyorum fakat dediğim gibi anlamadığımdan çok karışık geliyor bana. Yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler.

Arkadaşlar sistem topladım her şey hazır fakat kasa konusunda takıldım bir türlü içinden çıkamadım. Ben kasa rpmlerini kontrol edebilmek istiyorum. İncehesaptan topladım parçaları sepette şu an ve montaj yaptıracağım.
Bana çok karışık geliyor kablolar şu olmalı bu olmalı vs. gibi şeyler. Bir konuda argb olan kasalar kontrol ediliyor deniyordu fakat onda da bazıları kontrol edilemiyormuş. Anakartım ASUS B650M- R olacak, bana rpmlerini kpmtrol edebileceğim kasa konusunda yardımcı olur musunuz? 5 bin civarlarında güç kaynağı ve kasa olanlara bakıyorum fakat dediğim gibi anlamadığımdan çok karışık geliyor bana. Yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler.
Genelde üstünde hazır gelen fanlar pwm olmuyor, dc oluyor. Yani rpm olarak kontrol edemiyordun. Aslinda bi zorlugu yok.
Fanlarin iki tane kablosu olur. Biri argb kontrolu icin diğeri de fan.
3 pinli ise Dc 4 pinli ise pwm oluyor

Genelde üstünde hazır gelen fanlar pwm olmuyor, dc oluyor. Yani rpm olarak kontrol edemiyordun. Aslinda bi zorlugu yok.
Fanlarin iki tane kablosu olur. Biri argb kontrolu icin diğeri de fan.
3 pinli ise Dc 4 pinli ise pwm oluyor
Peki hocam ben pwm olan bi argb kasa bulsam, anakarta uyar mı? Asus b650m-r anakartta 2 giriş var galiba ama emin de değilim. Yani 2 giriş olması fanların 2 tanesini kontrol edebileceğim anlamına mı geliyor yoksa 1 girişe örneğin 4 fanı da bağlayıp aynı anda kontrol edebiliyor muyum?

Peki hocam ben pwm olan bi argb kasa bulsam, anakarta uyar mı? Asus b650m-r anakartta 2 giriş var galiba ama emin de değilim. Yani 2 giriş olması fanların 2 tanesini kontrol edebileceğim anlamına mı geliyor yoksa 1 girişe örneğin 4 fanı da bağlayıp aynı anda kontrol edebiliyor muyum?
Mesela kasanın önündeki 3 fanın argb sini birleştirip tek bir sokete baglayabilirsin.
Genelde kasalarda mesela 4 fanla gelir. Kasanin arkasinda kontrolcü olur. O kontrolcü ile hem argb hem fan hizi ayarlarsın.
Eger senin kasada kontrolcü ile geliyorsa, kontrolcunun de iki cikisi olur. Birini sys fan a birini de argb Soketine takıp anakarttan kontrol edersin

Teşekkür ederim hocam yorumun için. Mağazaya gidebiliyor olsam mağazası olsa alacağım yerin orada sorarak halledebilirdim fakat anlamayan biri olarak sistemi toparlayıp kasa fan kontrol gibi kısımlarda takıldım. Montajlatıp öyle satın alacağım ve geldiğinde ekstra uğraşmak da istemediğimden sizin bilen kişilerin fikir ve önerilerini almak istedim. Dediğiniz biraz daha aydınlattı yani 2 giriş var anakartımda benim 4 pinli ama 4 fana 4 giriş mi lazım diye düşünüyordum, öndeki 3 fan 1 girişe oluyormuş demek ki. İncehesap üzerinde MSI MAG Forge M120A Airflow B65 diye bir kasa var ama bilginiz var mı bu aradığım kriterleri karşılar mı acaba?

Geri