Puff (Elektronik sigara zararları çok mudur)

Sen neden bir tarafınla okuyorsun evladım? Zararlı işte, anlasana...
Zararlı olduğunu bende biliyorum sorduğum tek şey Kısa vadede zararı varmı Konuyu değiştiriyorsun zararlı içme diyorsun yav diyorum ki zararlı zaten kısa vadede zararları ne olur

Zararlı olduğunu bende biliyorum sorduğum tek şey Kısa vadede zararı varmı Konuyu değiştiriyorsun zararlı içme diyorsun yav diyorum ki zararlı zaten kısa vadede zararları ne olur

VAR.

Etki Alanı6 Ay Sonuçları
AkciğerKronik tahriş, öksürük, kapasite düşüşü
Kalp–DamarÇarpıntı, tansiyon artışı, damar hasarı başlangıcı
BeyinOrta–yüksek nikotin bağımlılığı, odak/sinir sorunları
AğızDiş eti sorunları, ağız kokusu, çürüme
GenelOksidatif stres, toksin birikimi
Etki Alanı1 Yılda Ortaya Çıkabilecek Zararlar
Akciğer & Solunum• Uzun süreli nefes darlığı• Kronik bronşit eğilimi• Akciğer kapasitesinde belirgin düşüş• Eforla hızlı yorulma
Kalp–Damar Sistemi• Yüksek tansiyon ve kalp ritim bozukluklarının kalıcılaşması• Damar sertliği (ateroskleroz) başlangıcı• Kalp krizi ve felç riskinde artış eğilimi
Bağımlılık & Beyin• Yüksek düzey nikotin bağımlılığı• Duygu durum dalgalanmaları, anksiyete• Uyku bozuklukları ve odaklanma sorunlarında artış
Ağız & Diş Sağlığı• Diş eti hastalıklarında belirgin ilerleme• Diş minesinde zayıflama, çürüme hızında artış• Kalıcı ağız kokusu ve ağız içi hassasiyet
Bağışıklık Sistemi• Enfeksiyonlara karşı dirençte düşüş• Akciğer enfeksiyonu riskinde artış
Genel Toksik Etki• Zararlı kimyasalların dokularda birikimi• Yüksek oksidatif stres → hücre hasarı ve erken yaşlanma
Genç Kullanıcılarda Ek Risk• Beyin gelişiminde kalıcı olumsuzluklar (öğrenme, hafıza)• Sigara/diğer maddelere geçiş riskinde belirgin artış
Ekonomik ve Sosyal Etki• Kartuş, coil ve likit maliyetlerinin artması• Sosyal bağımlılık, sürekli taşıma/kullanma ihtiyacı

Etki Alanı6 Ay Sonuçları
AkciğerKronik tahriş, öksürük, kapasite düşüşü
Kalp–DamarÇarpıntı, tansiyon artışı, damar hasarı başlangıcı
BeyinOrta–yüksek nikotin bağımlılığı, odak/sinir sorunları
AğızDiş eti sorunları, ağız kokusu, çürüme
GenelOksidatif stres, toksin birikimi

Etki Alanı1 Yılda Ortaya Çıkabilecek Zararlar
Akciğer & Solunum• Uzun süreli nefes darlığı• Kronik bronşit eğilimi• Akciğer kapasitesinde belirgin düşüş• Eforla hızlı yorulma
Kalp–Damar Sistemi• Yüksek tansiyon ve kalp ritim bozukluklarının kalıcılaşması• Damar sertliği (ateroskleroz) başlangıcı• Kalp krizi ve felç riskinde artış eğilimi
Bağımlılık & Beyin• Yüksek düzey nikotin bağımlılığı• Duygu durum dalgalanmaları, anksiyete• Uyku bozuklukları ve odaklanma sorunlarında artış
Ağız & Diş Sağlığı• Diş eti hastalıklarında belirgin ilerleme• Diş minesinde zayıflama, çürüme hızında artış• Kalıcı ağız kokusu ve ağız içi hassasiyet
Bağışıklık Sistemi• Enfeksiyonlara karşı dirençte düşüş• Akciğer enfeksiyonu riskinde artış
Genel Toksik Etki• Zararlı kimyasalların dokularda birikimi• Yüksek oksidatif stres → hücre hasarı ve erken yaşlanma
Genç Kullanıcılarda Ek Risk• Beyin gelişiminde kalıcı olumsuzluklar (öğrenme, hafıza)• Sigara/diğer maddelere geçiş riskinde belirgin artış
Ekonomik ve Sosyal Etki• Kartuş, coil ve likit maliyetlerinin artması• Sosyal bağımlılık, sürekli taşıma/kullanma ihtiyacı
6 ve 12 ayda olacak şeyler bunlar demekki teşekkür ederim demekki anlıyorum 2 ay kullanımdan Kondisyon kayiblari dışında bir şey olmazmış adamsın cidden adam akıllı bir şey diyen tek kişi sensin

Bağımlı olman veya olmaman , az ya da çok kullanman vereceği zararı değiştirmez veya azaltmaz nasıl içiyorsunuz şu yaşta anlamıyorum ben sokakta içen insanların dumanını koklarken öksürüyorum

Bağımlı olman veya olmaman , az ya da çok kullanman vereceği zararı değiştirmez veya azaltmaz nasıl içiyorsunuz şu yaşta anlamıyorum ben sokakta içen insanların dumanını koklarken öksürüyorum
Dostum hava olması için içmiyorum zaten veya bağımlı olduğumuz için değil Bağımlı dediğin dışarıda Her yerde elinde içer ben evde Tek tük içiyorum dışarı nerdeyse arkadaşlarım yoksa çıkarmıyorum bile zaten aroması sebebiyle içiyorum Yoksa zararlarını biliyorum 2 ay içip bırakacağım zaten

2-3 yıl düz sigara iç daha az zararlı olur. Akciğerlerde su toplanmasına yol açıyor.

Dostum hava olması için içmiyorum zaten veya bağımlı olduğumuz için değil Bağımlı dediğin dışarıda Her yerde elinde içer ben evde Tek tük içiyorum dışarı nerdeyse arkadaşlarım yoksa çıkarmıyorum bile zaten aroması sebebiyle içiyorum Yoksa zararlarını biliyorum 2 ay içip bırakacağım zaten
Bence direk içme normal sigaradan daha zararlı 2 ay içsen bile arada fark göreceksin ben okulda içen çocukları görüyorum yokuşu çıkarken ciğerleri patinaj çekiyor

Sigarayı falan 10 a katlar bu çok sakat bi şey hergün kaç kişiler hastanelere yoğum bakımlara düşüyor ciğerleri sönüyor bi yandan zaten çok kimyasal bi şeyde olması bu tarz şeylerin içinde ne bk olduğuda gram belli değil

merdivende soluk soluğa kalmak istemiyorsan içme sigaradan daha tehlikeli

6 ve 12 ayda olacak şeyler bunlar demekki teşekkür ederim demekki anlıyorum 2 ay kullanımdan Kondisyon kayiblari dışında bir şey olmazmış adamsın cidden adam akıllı bir şey diyen tek kişi sensin
bu kafayla 2-3 seneye sigaraya başlarsın zaten iç sen

Merhaba arkadaşlar öncelikle Bu konuyu bilgi edinmek ve diğer kişilerde bilgi edinsin diye açtım Eğer konuyu açmak yasak ise Kaldirabilirim Anlattiklarimi lütfen Özenmeyin

Merhaba arkadaşlar ben 18 yaşındayım Yakın zamanda yaklaşık 1 ay oldu puff içmeye başladım Bağımlı değilim yani günde maksimum 50 fırt çekiyorum Oda maksimum haftada 150 fırt belki çekiyorumdur Aklımda olan şey Kışa vadede Çok büyük etkileri olurmu uzun vadede olucani biliyorum fakat Arkadaşlarım 4-5 senedir sigara+ puf kullanıyorlar fakat Kondisyon eksikliği dışında ciddi Sorunlar yasamadilar veya yakında yasicaklardir fakat şuan bir şey yok

Sizden istediğim Şey ise puff cidden 6 ay falan kullanınca Ciddi bir Sorun yaratırmi Kondisyon kayiblari dışında sağlık olarak (Bolca su içiyorum Dövüş sporu yapıyorum Hareketli birisiyim)
akciğerin iflas eder makinesiz nefes alamazsın , en basitinden ölürsün.

Adamın attığından bunu mu anladın gerçekten mal oğlu mal

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,161,474
Üyeler
184,461
Son üye
100guc
Geri