Yeni alacağım hazır sistem

Reaksiyon skoru
5
değiştireceğim parçalar

GIGABYTE B840M-D2H AMD B860M Soket AM5 DDR5 7600MHz(OC) M.2 Anakart

GIGABYTE GeForce RTX 5070 WINDFORCE OC SFF 12G GDDR7 192Bit DLSS 4 Ekran Kartı

GSKILL 16GB (1x16GB) Ripjaws S5 Siyah DDR5 6000MHz CL36 1.35V PC Ram

Crucial 1TB P3 Plus Serisi NVMe M.2 SSD (Okuma 5000MB/ Yazma 3600MB)

FAZEON A2120TRA 90MM RGB KULE TİPİ İŞLEMCİ SOĞUTUCU

FAZEON F15 750W 80PLUS BRONZE 3x120mm LCD Ekranlı ARGB Fanlı ATX Bilgisayar Kasası

yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler

değiştireceğim parçalar

GIGABYTE B840M-D2H AMD B860M Soket AM5 DDR5 7600MHz(OC) M.2 Anakart

GIGABYTE GeForce RTX 5070 WINDFORCE OC SFF 12G GDDR7 192Bit DLSS 4 Ekran Kartı

GSKILL 16GB (1x16GB) Ripjaws S5 Siyah DDR5 6000MHz CL36 1.35V PC Ram

Crucial 1TB P3 Plus Serisi NVMe M.2 SSD (Okuma 5000MB/ Yazma 3600MB)

FAZEON A2120TRA 90MM RGB KULE TİPİ İŞLEMCİ SOĞUTUCU

FAZEON F15 750W 80PLUS BRONZE 3x120mm LCD Ekranlı ARGB Fanlı ATX Bilgisayar Kasası

yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler
kaça geliyo böyle knk

2 bakır borulu soğutucu soğutmuyor maalesef ama kış olduğu için biraz idare edilebilir fakat yazın kesin değişmeli

56k
ama fiyat önemli değil vatandan alıcam
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

peki sence attığım sistem iyi mi? veya ddarboğaz yaparmı
Hocam son zamlardan sonra pc fiyatları ne oldu bilmiyorum bir bakmam lazım ayrıca ekran kartında 2k fazla verip gigabyte olmasına gerek yok. Max bütce 56 olarak bakayım birde illa vatan mı olmak zorunda. Kullanım amacınız video edit vb. mi yoksa sadece oyun mu ?

Hocam son zamlardan sonra pc fiyatları ne oldu bilmiyorum bir bakmam lazım ayrıca ekran kartında 2k fazla verip gigabyte olmasına gerek yok. Max bütce 56 olarak bakayım birde illa vatan mı olmak zorunda. Kullanım amacınız video edit vb. mi yoksa sadece oyun mu ?
sadece oyun oynamak istiyorum marka tercih etme neden ne olur ne olmaz diye marka güven verdi bana inno 3d ne biliyim pek güven vermedi

sadece oyun oynamak istiyorum marka tercih etme neden ne olur ne olmaz diye marka güven verdi bana inno 3d ne biliyim pek güven vermedi
hocam gigabyte Rx 7700xt var bende gigabyte control center yükledim diye kart saçma sapan zamanlarda fan hızını 100 e çekiyordu üstüne gigabyte rx 7700xt lerde termal ped sorunları olduğundan hotspot sıcaklıkları fazla olabiliyor yani marka bile olsa böyle sorunlar çıkıyor bende inno3d gayet güzel bir marka 2k verip gigabyte geçmezdim yerinizde olsam birde illaki vatandan mı yoksa incehesap itopya gibi yerlerde olur mu

hocam gigabyte Rx 7700xt var bende gigabyte control center yükledim diye kart saçma sapan zamanlarda fan hızını 100 e çekiyordu üstüne gigabyte rx 7700xt lerde termal ped sorunları olduğundan hotspot sıcaklıkları fazla olabiliyor yani marka bile olsa böyle sorunlar çıkıyor bende inno3d gayet güzel bir marka 2k verip gigabyte geçmezdim yerinizde olsam birde illaki vatandan mı yoksa incehesap itopya gibi yerlerde olur mu
hocam teşşekür ederim ekran kartı tavsiyen için şöyleki kesinlikle vatan neden diyeceksin ben internetteki sitelerle uğraşmak istemiyorum kargoyla onla bunla uğraşmak istemiyorum vatan tercihim kesinlikle evimin yanında vatan var

hocam teşşekür ederim ekran kartı tavsiyen için şöyleki kesinlikle vatan neden diyeceksin ben internetteki sitelerle uğraşmak istemiyorum kargoyla onla bunla uğraşmak istemiyorum vatan tercihim kesinlikle evimin yanında vatan var
hocam bakıyorum fakat vatan toplama yapmayı kaldırmıştı herhalde ama alırken rica ederseniz toplarlar diye düşünüyorum en kötü mahalle bilgisayarcısı gözünüz önünde toplar. hocam eğer fikrinizi değiştirirseniz
https://www.gaming.gen.tr/urun/6860...c-16gb-16gb-ram-1tb-m-2-ssd-sistem-tavsiyesi/ (58.495TL)
İşlemci yükseltirim diyorsaniz anakartı B650M-R yükseltmesini yapın
Ramlerin 2x8 olması kötü 1x16 olsaydı iyi olurdu fakat eğer bütceniz varsa Lexar Ares 2x16 yapabilirsiniz
Birde m2 ssd de okuma yazma oranı düşük onuda Lexar NM790 yaparsanız iyi olur

Vatandaki sistemi atayım (58.146 TL)
Yine işlemci yükseltirim diyorsanız B650M-R yapın
Rami XPG 1x16GB 6000mhz olandan yapın
Sssd KIOXIA G3
Soğutu sakın öyle bırakmayın XIGMATEK AIR yaparsanız daha iyi olur

Ben yerinizde olsam şuanda alıcaksam gaming gen tr yi alırdım. Vatandaki kasa hava sirkülasyonu kötü olabilir tam bilmiyorum vento kasasında fsp güç kaynağı var daha kaliteli.

hocam bakıyorum fakat vatan toplama yapmayı kaldırmıştı herhalde ama alırken rica ederseniz toplarlar diye düşünüyorum en kötü mahalle bilgisayarcısı gözünüz önünde toplar. hocam eğer fikrinizi değiştirirseniz
https://www.gaming.gen.tr/urun/6860...c-16gb-16gb-ram-1tb-m-2-ssd-sistem-tavsiyesi/ (58.495TL)
Ramlerin 2x8 olması kötü 1x16 olsaydı iyi olurdu fakat eğer bütceniz varsa Lexar Ares 2x16 yapabilirsiniz

Sssd KIOXIA G3

Ben yerinizde olsam şuanda alıcaksam gaming gen tr yi alırdım. Vatandaki kasa hava sirkülasyonu kötü olabilir tam bilmiyorum vento kasasında fsp güç kaynağı var daha kaliteli.
Hocam şu kasa hakkında ne düşünüyosun işlemcisi çok güçlü değilmi sence oyun oynamak için kullanıcağım kasayı ama fiyatlar arasında en makulu hep gözüme bu olarak geliyor

Hocam şu kasa hakkında ne düşünüyosun işlemcisi çok güçlü değilmi sence oyun oynamak için kullanıcağım kasayı ama fiyatlar arasında en makulu hep gözüme bu olarak geliyor
hocam yalan yok güzel işlemci ama oyunları 2-4k arasında oynadığında çok fark ettirmez (gpu odaklı oyunlar için) hatta attıklarımda 9070xt olduğundan daha iyi performans alırsın eğer yayıncılık veya render işleriyle uğraşırım diyorsan bunu almalısın ama sadece oyun oynuyorum diyorsan bence 7500f li sistemi alıp anakartı 650M-R yapmak birkaç yıl sonrada 7800x3d yaparsan mükemmel olur birde intelin 14.serisi amd ye yetişmek için yaptıkları saçmalıklarla çok saçma çıkmıştı birde 14700kf gerçekten soğutulması çok zor ayrıca hocam soket garantisi çok yok o yüzden çok emin olamıyorum hala intelden yeni gelecek zen6 amd işlemcileri AM5 uyumlu olacaklar yeni zen6 mimarisinde işlemciler çıktığında alıp kullanabilirsiniz anakart değiştirmenize gerek olmaz

Sssd KIOXIA G3

Gaminggende ki sistemde 9700x yeterli olur mu yoksa yükseltmişken 7800x3d yapmak gerekir mi? Pc tamamen oyun için kullanılacak

Gaminggende ki sistemde 9700x yeterli olur mu yoksa yükseltmişken 7800x3d yapmak gerekir mi? Pc tamamen oyun için kullanılacak
hocam aslında çok gerek yok 9700x gayet yeterli ama bütceniz varsa yapabilirsiniz bence.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,169,353
Üyeler
185,715
Son üye
Fatih_emin
Geri