Millenicom Sıkıntısı

chainsavv

80+
Reaksiyon skoru
10
9 Kasım 2025 tarihinde Millenicom’a Türknet'ten geçiş yaptım. Fiber dönüşüm kampanyasından yararlanıp 1000 megabitlik taahhütsüz paket satın aldım. Ancak geçiş sırasında bana geçici olarak 16 megabit hızında, taahhütlü VDSL paket tanımlandı. Müşteri hizmetleriyle görüştüğümde, önceki sağlayıcımda 16 megabit kullandığım gerekçesiyle bu paketin verildiği söylendi. Oysa önceki sağlayıcımda 100 megabitlik bir paket kullanıyordum ve geçici de olsa en azından 100 megabitlik bir paket tanımlanmasını talep ettim. Fakat ayda sadece bir kez paket değişikliği yapılabileceği belirtilerek bu talebim reddedildi.

Bu nedenle 16 megabitlik pakette kalıp fiberin aktif edilmesini beklemeyi tercih ettim. Sonrasında fiber aboneliğimin aktif olmadığı söylendi ve tekrar başvuru yapmak zorunda kaldım. 11 Kasım’da tekrar arandığımda ise, paketimin taahhütlü olduğu için taahhütsüze geçemeyeceğim belirtildi. Konuyu tekrar müşteri hizmetleriyle görüştüm, uzman birime aktarıldım. Uzman birimdeki yetkili, fibere geçebilmem için 1 ay beklemem gerektiğini, ayda sadece bir defa paket değişikliği yapılabildiğini söyledi. Oysa bana daha önce böyle bir bilgi verilmemişti ve fiber aboneliğimin hemen aktif edileceği söylenmişti. Ayrıca, kampanya birimi tarafından da bu konuda net bir bilgilendirme yapılmadı.

Şu anda Ankara/Çankaya’da hâlâ istemediğim 16 megabit hızında internet kullanmak zorundayım ve bu durum işimi ciddi şekilde aksatıyor. Defalarca müşteri hizmetleriyle iletişime geçmeme rağmen herhangi bir sonuç alamadım ve süreçle ilgili yazılı veya sözlü bir bilgilendirme de yapılmadı. Böyle bir mağduriyet yaşamış bulundum. İçinizde böyle bir şey yaşayan var mı varsa daha sonrasında ne yaptınız yorumlarda konuşalım.

Millenicom sitesinde Fiber dönüşüm kanpanyasını göremedim.
Siz 1000 fiber paket almak yerine; önce vdsl olarak taahhütsüz geçiş yapsaydınız daha doğru tercih olurdu gibi.
Fiber dönüşüm işi biraz riskli; süreç kısada olabilir uzunda.
Taahhütsüz tarifeyi tercih edip; fiber aktif olmadığı için sizi vdsl taahütsüz pakete geçirebilirlerdi.
Yalnız taahütlü abonelik nasıl oldu; sizin sözlü - yazılı bir talebiniz veya onayınız olmadan?
Btk'ya yazın bence; 200 bin üstü abonesi var galiba.

Millenicom sitesinde Fiber dönüşüm kanpanyasını göremedim.
Siz 1000 fiber paket almak yerine; önce vdsl olarak taahhütsüz geçiş yapsaydınız daha doğru tercih olurdu gibi.
Fiber dönüşüm işi biraz riskli; süreç kısada olabilir uzunda.
Taahhütsüz tarifeyi tercih edip; fiber aktif olmadığı için sizi vdsl taahütsüz pakete geçirebilirlerdi.
Yalnız taahütlü abonelik nasıl oldu; sizin sözlü - yazılı bir talebiniz veya onayınız olmadan?
Btk'ya yazın bence; 200 bin üstü abonesi var galiba.
Türk telekom bizim muhitte fiber dönüşüm yaptı ve gigafiber altyapısına erişimimiz oldu ama türknet 1000 megabit vermediği için de 1000 megabit veren bir sağlayıcıya geçmek istedik altyapı destekliyor diye de direkt fiber olarak geçiş yaptı. VDSL altyapısı aktif olduğu için fibere geçme işlemine fiber dönüşüm deniyor. Bize 1 ay bekleme konusunda bir şey söylenmedi yazdığım üzere. Taahhüt konusunda da herhangi bir bilgim yok ben taahhütsüz fiber kampanyasına katıldığımı ve neden taahhütlü olduğunu sorduğumda geçici olduğunu fibere geçince taahhütsüz olarak devam edeceğini söylediler. Ben böyle bir şey olacağını bilsem ona göre hareket ederdim zaten. Uzman ekibindeki kişinin ekip arkadaşlarım fiberin ne zaman geleceğini bilemezler demesi bana çok tutarsız geldi. Eğer bilmiyorlarsa bana neden böyle bir bilgilendirme yapılmıyor ki? Şikayetvar'a şikayetimi belirttim sizin söylediğiniz gibi btk'ya da yazarım. Bahsettiğim kampanya bu

Ekler

• görsel_2025-11-13_145811161.webp
    görsel_2025-11-13_145811161.webp
    42.8 KB · Hit: 8
Bir kere geçiş işleminde kullanacağınız hat numarası vdsle ait; fiber hat numarası farklı.
Hem yanlış yönlendirme; hem de talep dışı işlem gibi gözüküyor.
Siz bence Btk'ya hemen yazın. Bari 35 veya 100 yapsalarmış; oda ayrı tuhaflık.
Sorununuzun en kısa sürede çözümünü temenni ederim.

Macera aramışsınız diye anladım.
Türk Telekom varken niye gidip başka firmadan gigabit almaya çalıştınız ki?
Türk Telekom'un altyapısından diğer servis sağlayıcılar gigabit veremiyor diye biliyorum.
Bu yüzden bende Türk Telekom dayım. En başında Türk Telekom ile devam etseydiniz sorun yaşamazdınız gibi.

Tt altyapıdan 1000 veren firmalar var.
En temizi alternatif firmaya geçmeden önce; Tt iken vdslden fibere dönüşümü yapıp sonra geçmekti.

Macera aramışsınız diye anladım.
Türk Telekom varken niye gidip başka firmadan gigabit almaya çalıştınız ki?
Türk Telekom'un altyapısından diğer servis sağlayıcılar gigabit veremiyor diye biliyorum.
Bu yüzden bende Türk Telekom dayım. En başında Türk Telekom ile devam etseydiniz sorun yaşamazdınız gibi.
Tt altyapısı kullanan bazı firmalar 1000 megabit sağlayabiliyor. Türknet 1000 vermediği için 1000 megabit alabileceğimiz bir sağlayıcıya geçelim dedik ki türk telekomda da 18 ay taahhüt olduğu için tercih etmedik.
Tt altyapıdan 1000 veren firmalar var.
En temizi alternatif firmaya geçmeden önce; Tt iken vdslden fibere dönüşümü yapıp sonra geçmekti.
Ben böyle bir durumun yaşanacağını bilseydim türknetteyken fiber dönüşüm yapardım öyle 1000 megabit alacağım bir sağlayıcıya geçerdim.
Bir kere geçiş işleminde kullanacağınız hat numarası vdsle ait; fiber hat numarası farklı.
Hem yanlış yönlendirme; hem de talep dışı işlem gibi gözüküyor.
Siz bence Btk'ya hemen yazın. Bari 35 veya 100 yapsalarmış; oda ayrı tuhaflık.
Sorununuzun en kısa sürede çözümünü temenni ederim.
Evet dediğiniz gibi vdslde 88 ile fiberde 17 ile başlıyor hizmet numarasıç Umarım çözebilirim teşekkür ederim dilekleriniz için.

Tt altyapısı kullanan bazı firmalar 1000 megabit sağlayabiliyor. Türknet 1000 vermediği için 1000 megabit alabileceğimiz bir sağlayıcıya geçelim dedik ki türk telekomda da 18 ay taahhüt olduğu için tercih etmedik.

Ben böyle bir durumun yaşanacağını bilseydim türknetteyken fiber dönüşüm yapardım öyle 1000 megabit alacağım bir sağlayıcıya geçerdim.

Evet dediğiniz gibi vdslde 88 ile fiberde 17 ile başlıyor hizmet numarasıç Umarım çözebilirim teşekkür ederim dilekleriniz için.
Hocam ben gıbır net kullanıyorum 1000mbps destekliyor Tt altyapım gıbırda alıyorum 1000 bu arada umarım en kısa sürede kurtulursunuz milleniden çok rezalet bir firma. Gıbırda 100lük paket 350yken arkadaşım 600den fazla ödüyordu onu direkt geçirdim.

Hocam ben gıbır net kullanıyorum 1000mbps destekliyor Tt altyapım gıbırda alıyorum 1000 bu arada umarım en kısa sürede kurtulursunuz milleniden çok rezalet bir firma. Gıbırda 100lük paket 350yken arkadaşım 600den fazla ödüyordu onu direkt geçirdim.
öneriniz için sağolun hocam en kısa zamanda kurtulabilmek istiyorum bu beladan.

öneriniz için sağolun hocam en kısa zamanda kurtulabilmek istiyorum bu beladan.
inşallah kurtulursunuz hocam en kısa sürede komşulardan hangi ISSi kullanıyorlar stabilite nasıl öğrenmekte fayda var ona göre geçiş yapmak mantıklı eğer gıbırnete geçmeyi düşünürseniz ref paylaşabilirim 1 yıl boyunca her ay 40 tl karşılıklı düşüyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,162,095
Üyeler
184,570
Son üye
gabcob
Geri