7500F & Thermalright Assassin King 85 Derece

ferais

80+
Reaksiyon skoru
5
7500F ve Thermalright Assassing King ile işlemcim hemen hemen her oyunda ortalama 80, oyuna göre 85 dereceye çıkıyor. Sistemi yeni aldım Abdullah'ın paylaştığı 5070'li Gamegaraj kasa. Termal macun olarak soğutucunun içinden çıkanı sürdüm sanırım Thermalright Tf4. Tam oturtamadım mı acaba diye kontrol ettim ama montajını düzgün yaptığımı düşünüyorum. Sizce sıcaklık değerleri normal mi? Yoksa müdahale etmeli miyim?

Ekler

• New Bitmap image.webp
    New Bitmap image.webp
    310.8 KB · Hit: 77
7500F ve Thermalright Assassing King ile işlemcim hemen hemen her oyunda ortalama 80, oyuna göre 85 dereceye çıkıyor. Sistemi yeni aldım Abdullah'ın paylaştığı 5070'li Gamegaraj kasa. Termal macun olarak soğutucunun içinden çıkanı sürdüm sanırım Thermalright Tf4. Tam oturtamadım mı acaba diye kontrol ettim ama montajını düzgün yaptığımı düşünüyorum. Sizce sıcaklık değerleri normal mi? Yoksa müdahale etmeli miyim?
Jelatini söktün demi hocam? Dereceler hiç normal değil gibi

7500f bende kullanıyorum Panthom sprit ile stres testinde bile oc pbo açık halde max 70 derecede

Bence bir kontrol et tekrar sürüp güzel oturduğundan emin ol

Farklı bir soğutucuyla denedim ryzen 5 5600ü 55 derecede çalıştıran soğutucu yinenn 80 dereceye çıkıyor işlemcide mi problem var acaba
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Güncelleme 85e çıktı yine farklı soğutucuyla :/

Bazı anakartlar yüksek voltaj veriyor olabilir kendin stabil bir voltaj ile ghz değeri bulmaya çalışabilirsin ya da curve optimizer ile negative voltaj vermeyi deneyebilirsin

Çözümü söylüyorum pboyu anakarta göre ayarla yapıyorsun co -30 PBO -125mhz veriyorsun sorun çözülüyor.

Bazı anakartlar yüksek voltaj veriyor olabilir kendin stabil bir voltaj ile ghz değeri bulmaya çalışabilirsin ya da curve optimizer ile negative voltaj vermeyi deneyebilirsin
bkz benim anakart 1.25 verdiği için 105w çekip alev aldırıyordu :D

Bu şekilde 55 60 dereceye sabitlendi ve kullanım biraz yükseldi ama okey gibi performans kaybı yok
teşekkürler

Bende game garaj hazır sistem aldım 5070 ve 7500f li sıvı soğutma ile kullanıyorum bf6 ve pubg de 72 73 derecelerde geziyor mx6 termal macun sürdüm bişey değişmedi montaj da bi sıkıntı yok niye böyle anlamadım

Geri