Ölçüm cihazı verileri sonuçları paylaşıyorum ben. Üniteden üniteye ufak sapmalar olabilir bu normaldir her monitör aynı şekilde fabrikadan çıkmaz. Ekran kartı ve işlemcideki silikon gibi piyango şansı vardır. Ama bu değer ufak olduğu için önemsizdir. 1500:1 kontrast oranı gören bir monitör diğer incelemede 1000:1 görmez. Sayısını tutmadım ama en az 100 e yakın, yüksek ihtimalle ise yüzlerce incelemeye bakmışımdır. 40 a yakın monitör inceleme konum var.Bu bilgiler yanlış olabilir doğru ama sizin paylaştığınız verilerin de yüzde yüz doğru olduğunu kimse garanti edemez. displayspecifications üretici firmaların fabrika verilerini kullanıyor. Sizin paylaştığınız bilgiler de başka birinin yaptığı teste göre rakamsal olarak farklı çıkabilir. O yüzden ‘bu bilgiler yanlış’ deyip insanları zan altında bırakmak yerine fabrika verileri ile test verilerini analiz ederek karar verme tarafındayım.
Doğal olarak ne kadar fark olacağını tahmin edebilirim. Bunu ego olarak düsünmeyin. Sadece bilgilendirme amaçlı söylüyorum. Olabilecek ayak oyunlarını tahmin edebilirim.
Displayspec üretici verilerini paylaşsa da manasız çünkü bunlar yalan. Markalar çeşitli hile hurdalarla size uyduruktan veriler sunuyor.
Tüketiciyi sadece tüketici düşünür. Ben sizin için söylüyorum benim bundan kârım yok.