Kızgın Timsah
80+ Bronze
- Reaksiyon skoru
- 528
Rockstar kurucularından Dan Houser’ın 2020’deki sürpriz ayrılığı, uzun süredir oyun dünyasında merak konusu olmaya devam ediyor. Yeni paylaşılan bilgilere göre, Houser’ın ayrılığı şirketin yönetim ve stratejik yönü üzerine yaşanan fikir ayrılıklarından kaynaklandı. Kaynaklar, Dan Houser’ın ayrılık kararının tartışmalı çalışma koşulları veya 2018’deki “100 saatlik çalışma haftası” polemiğiyle ilgili olmadığını belirtiyor. RockstarIntel ve GTAForums’a göre, Houser kardeşler arasındaki stratejik vizyon farkı, şirket içi süreçlerden bağımsız olarak ayrılığı şekillendirdi.
Ayrıca, Rockstar’ın çeşitli ülkelerdeki işten çıkarmalar ve sendika karşıtı eleştirilerinin de Dan Houser’ın kararında etkili olmadığı vurgulanıyor. Kaynaklar, ayrılığın kişisel bir husumetten ziyade yönetim ve yaratıcı vizyon farklılıklarına dayandığını aktarıyor. Dan Houser şu sıralar Absurd Ventures ile yeni projelere odaklanırken, Sam Houser Rockstar bünyesinde GTA 6 çalışmalarını sürdürüyor. İki isim arasındaki ayrılık dostane bir çerçevede gerçekleşti ve her iki taraf da üretim odağını koruyor.