Rx 9070 XT Amd Driver Sorunu

Çok bilmiş nvidia tayfası sallamış yine AMD tarafına...Bir kere AMD'nin resmi web sitesinde bile tavsiye edilen güç kaynağı 750W. Sizdeki 650W. 2.5 ay oldu RX 9070 XT kullanıyorum, güç kaynağımda ASUS TUF 750W GOLD. Yüklü olan ekran kartı sürücüsü 25.10.2. Sıfır sıkıntı devam ediyoruz

135 saat oldu Space Marine 2 oynuyorum, 115 saat oldu Battlefield 6 oynuyorum. Hem de 4K çözünürlükte...!

Sizin sorununuz güç kaynağı.

Bilip bilmeden insanları yanlış yönlendiren, AMD'yi öcü gibi gösteren insanlara da diyecek sözüm yok. Bu kafa ile devam edin siz... Halen utanmadan " sorun güç kaynağında değil" diyen tipler var... Gerçekten gidin biraz araştırın, döküman okuyun...

Önemli NOT: AMD'ye cahilce çöp diyen, 21 yıldır AMD kullanıp tavsiye etmeyen kişiyi de engel listesine aldım. 21 yıldır anlayamamış demekki neyin ne olduğunu...Bir de ucuz diye AMD kullanıyormuşuz biz. Vay cahil vay... Sen ve arkadaşların AMD'yi boklamadan önce sisteminizin ne kadar stabil olduğuna bir bakın...

Ayrıca oyunlarımın yarısını Linux'ta oynuyorum ben. Siz şimdi gelir Linux'a da bok atarsınız... Yazık size gerçekten.

Son düzenleme:
Arkadaşlar merhaba,

Sapphire Pulse Rx 9070 XT almıştım ve bugün geldi. Sistem özelliklerim aşağıdaki gibi.

Ryzen 5 7600 İşlemci
2x16 GB 6000 MHz CL32 RAM
ASUS B650M-R Anakart
FSP Hyper 80+ 650W PSU

Geldikten sonra en güncel sürücüleri kurdum ve Battlefield 6 ve Space Marine 2 oynamayı denedim ancak ikisinde de yükleme ekranında takılı kaldı ve oyunu açmadı. Açıkcası canım sıkıldı. Ekran kartı mı bozuk yoksa güç kaynağım mı yetersiz anlayamadım da. Sizce güç kaynağım mı yetersiz geliyor yoksa ekran kartını mı iade edeyim.

Örneğin Space Marine 2 yi açmaya çalıştığımda Amd Sürücüleri Zamanaşımına uğradı hatası alıp otomatik kapanıyor. Yardımlarınızı bekliyorum.
Temiz kurulum ve en son driverin bir önceki olanını minimal kur benim eski rx 9070 normale dönmüştü. Ram tek tak dene öncesi ve o psu sıkıntılı amd kartlar boşta bir kendini kadar power ister en az 850 +80 daha kararlı çalışmasını sağlayacaktır. AMd kartları ram ve psu ile sorunludur hiç çözüm olmazsa onları kurcala yada değiştir.

Arkadaşlar merhaba,

Sapphire Pulse Rx 9070 XT almıştım ve bugün geldi. Sistem özelliklerim aşağıdaki gibi.

Ryzen 5 7600 İşlemci
ASUS B650M-R Anakart
FSP Hyper 80+ 650W PSU

Geldikten sonra en güncel sürücüleri kurdum ve Battlefield 6 ve Space Marine 2 oynamayı denedim ancak ikisinde de yükleme ekranında takılı kaldı ve oyunu açmadı. Açıkcası canım sıkıldı. Ekran kartı mı bozuk yoksa güç kaynağım mı yetersiz anlayamadım da. Sizce güç kaynağım mı yetersiz geliyor yoksa ekran kartını mı iade edeyim.

Örneğin Space Marine 2 yi açmaya çalıştığımda Amd Sürücüleri Zamanaşımına uğradı hatası alıp otomatik kapanıyor. Yardımlarınızı bekliyorum.
AMD kartın Radeon yazılımından güç arttir. MHz frekans+100 ver
PC güç durumunuda uyku olan tamamen kapat
Rx7600 benzer yaşadım bu şekilde hata almiyordum. Eski driver deneyebilirsiniz

aynen 650w psu ile 5070ti çalışırdı de mi
Çalışıyor bu arada :D kendim kullandım ama 750W Gold geçtim en kısa sürede.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Arkadaşlar merhaba,

Ryzen 5 7600 İşlemci
ASUS B650M-R Anakart
FSP Hyper 80+ 650W PSU

Undervolt yapıp dener misin? PSU dan ise anlarsın direkt.

psu degişicek hocam zaten kaldırmaz 650w eger psu degiştirmemek için 9070xt yi iade edip rtx 5070 alabilrisiniz yeni aldıysanız 9070xt yi eger 9070xt ile devam edicekseniz indirimlerde var iken minimum 850w maksimum 1000w ileri dönük psu alırsanız iyi olur gold sertifika ve üzeri
9070XT iade edip neden 5070 alsın kardeşim

Konudaki AMD kitlesi şaka mı? Senin sorun yaşamaman başkalarının yaşamadığı anlamına gelmiyor. Yıllarca bende AMD ekran kartı kullandım. Yaşım bir çoğunuzun yaşından büyük yıllardır masaüstü pc toplarım hazır sistemde almam. İlk kartım HD6770 sonra R9 390 bu iki karttanda o kadar memnundum ki eskiydiler ama hiçbir sürücü sorunu yaşamadım. İşlerin kopma noktası RX serileri ile geldi binlerce wattman hatası RX 580 ve RX 590 SE nitro modelini kullandım. Bu modeller hatalarla bezdirdi diye bir kaç sene Nvidia geçtim. (1660 Super-Rtx 2060) Sonrasında yine RX6600 karta döndüm. Yine bir kaç sürücü hatası aldım nispeten RX580 ve RX590 modellerine göre düzeltilmişti. RX7600 aldım yine driver sorunları yaşadım. Şuan tekrar nvidia döndüm. Olayın özetine gelecek olursak AMD fiyat performans olarak iyi olsada hiçbir zaman bir Nvidia değil teknoloji olarakta ray tracing, dlss, multi frame gen vs. hiçbirini adam akıllı olarak yakalayabilmiş durumda değil. Yıllarca AMD kullanmış farklı kartlarını denemiş biri olarak şunu söylebilirim. AMD şans işi aldığınız kart bile driver hatası alıp almamanızı etkiliyor. Sisteminizdeki donanım güç kaynağı keza aynı şekilde. Son zamanlarda hata alma olasılığı azaldı mı? Evet gözle görülür bir şekilde azalmış olsada bu kimsenin hata almadığı anlamına gelmiyor arkadaşlar. Ben seneler önce R9 380 kullanıyorken insanlar wattman hatası alıyorken ben hiç almamıştım. Ama kimse alamaz böyle bişey olamaz demedim hiçbir zaman. Şanslıyımdır, sistemim kararlı ve kartım iyi denk gelmiştir, sorun yaşamamışımdır ve fanboyluk derecesinde ben yaşamadım kimse yaşayamaz demedim. Ben biri ekran kartı alacak olsa Nvidia öneririm hem teknoloji hem driver anlamında önde siz hiç nvdianın sürücüleriyle alakalı sorun yaşayan ve yaşadığı sorunu forumlarda konu açan binlerce kişi gördünüz mü? Ben görmedim. Belli bir yaşa geldim bu saatten sonra saçma sapan sürücü hataları driver güncellemesi ile oluşacak sorunlar, wql sürümleri, ddu ile sil tekrar yükle vs. ugraşmamak için artık Nvidia tarafındayım. AMD kullanıcısını düşünüyor olsa bahsettiğim süre 3-5 yıl değil en az 15 yıllık hikaye yazılımını düzeltir gerekirse başka bir sistem geliştirirdi. Evet Nvidia pahalı olabilir ama içerisinde bulundurduğu teknolojiler ve driver/sürücü hataları olmaması aradaki fiyat farkına değer. Ama yinede bütçesi yetmeyen yaşı küçük olan oyun oynamak isteyen öğrenci kardeşlerim alabilir. Dediğim gibi f/p. Ama bütçe sorunu olmayan belli yaşa gelmiş sorun yaşamamak isteyen adam tercih etmez. Gerekirse bir alt modeli alır ama Nvidia alır.

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,166,135
Üyeler
185,224
Son üye
dumbelld0re
Geri