QuantumSyndicate
80+
- Reaksiyon skoru
- 51
Arkadaşlar sorunum şu, internet hızım 1000 Mbps, Asus ROG B550 ve B850 iki anakartta da indirme hızı testi yaptığımda test önce 1000mbps başlıyor ancak 1-2 saniye sonra 600-700 mbps'ye geriliyor ve bu şekilde sonuçlanıyor. Sorunun modemde veya kabloda olabileceğini düşünürek Apple macbook ve HP laptop ile aynı kablolarlada test yaptım. Bu iki laptopta 1000mpbs sabit değerleri gördüm ancak ROG anakarta sahip 2 sistemde ne yazık ki bahsettiğim sorun yaşanıyor. Çok araştırdım ancak hiç bir sonuç elde edemedim. Bu anakartlarda kullanılan Intel Ethernet kartının sorunu sanırım. İnternet bağlantısına bir trafik yönetimi uyguladığını ve bir şekilde chrome veya steam gibi yerlerde internet hızını kendiliğinden limitlediğini düşünüyorum. Sistemleri bir kaç kez formatladım, herhangi bir yazılım yüklemeden testler yaptım ancak nafile. Sonuç hiç bir şekilde değişmedi.
ROG anakarta sahip arkadaşlar speedtest yaparak sonuçları paylaşabilir mi? Bu sorun bir tek bende mi meydana geliyor, artık çıldırtmak üzere..
ROG anakarta sahip arkadaşlar speedtest yaparak sonuçları paylaşabilir mi? Bu sorun bir tek bende mi meydana geliyor, artık çıldırtmak üzere..