Yardım ASUS ROG B850-A Anakart İnternet Sorunu

Reaksiyon skoru
51
Arkadaşlar sorunum şu, internet hızım 1000 Mbps, Asus ROG B550 ve B850 iki anakartta da indirme hızı testi yaptığımda test önce 1000mbps başlıyor ancak 1-2 saniye sonra 600-700 mbps'ye geriliyor ve bu şekilde sonuçlanıyor. Sorunun modemde veya kabloda olabileceğini düşünürek Apple macbook ve HP laptop ile aynı kablolarlada test yaptım. Bu iki laptopta 1000mpbs sabit değerleri gördüm ancak ROG anakarta sahip 2 sistemde ne yazık ki bahsettiğim sorun yaşanıyor. Çok araştırdım ancak hiç bir sonuç elde edemedim. Bu anakartlarda kullanılan Intel Ethernet kartının sorunu sanırım. İnternet bağlantısına bir trafik yönetimi uyguladığını ve bir şekilde chrome veya steam gibi yerlerde internet hızını kendiliğinden limitlediğini düşünüyorum. Sistemleri bir kaç kez formatladım, herhangi bir yazılım yüklemeden testler yaptım ancak nafile. Sonuç hiç bir şekilde değişmedi.

ROG anakarta sahip arkadaşlar speedtest yaparak sonuçları paylaşabilir mi? Bu sorun bir tek bende mi meydana geliyor, artık çıldırtmak üzere..

Ağ bağdaştırıcısından, ethernet sağ tık, özellikler. Qos işareti kaldırın.
1764103576194.webp

Yapılandır; güç yönetimi, işaret, kaldırın.
Gelişmiş sekmesinden; işaretli olanları disabled veya off
Speed&Duplex; 1.0 Gbps full duplex yapıp yeniden başlatın.
1764103767988.webp
1764103820986.webp

Ağ bağdaştırıcısından, ethernet sağ tık, özellikler. Qos işareti kaldırın.
Alıntıyı görüntüle
Yapılandır; güç yönetimi, işaret, kaldırın.
Gelişmiş sekmesinden; işaretli olanları disabled veya off
Speed&Duplex; 1.0 Gbps full duplex yapıp yeniden başlatın.
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
Bunların hepsini denedim. Ek olarak ASUS ile de görüştüm.. Ne yazık ki kendileri de sorunu kabul ediyor. ROG B550 ve ROG B850 anakartlarda Intel I225 ve I226 Ethernet kartları bulunuyor. Bunların kronik sorunlu olduğunu teyit ettiler.
Ne yaparsanız yapın kart sürekli internet hızını sınırlıyor. Sınırlı kalması bir yana ara sıra bağlantı kopmaları da yaşatıyor. Online oyun, discord gibi platformlarda rastgele anlarda kopuyorsunuz, rekabetçi oyun oynayanlar için hakaret gibi bir durum bu..
Bazı eski sürümlerde 1000mbps veremese de 800-900Mbps mertebelerinde sabit kalabileceğini söyledi ASUS..
Bu sürümler ile de test ettim, kartı 800Mpbs'de sabitledi ama kopma durumunu çözmedi. Ethernet kartı ısındığında internetinizi kesiyor..

Üst segment anakartlar için çok acemice bir hatadır bu.
Ne yazık ki bu sorununda kesin bir çözümü bulunmamakta. Anakartın Wifi ağı aracılığıyla kullandığınızda veya bir adet ethernet to type c kablo kullandığınızda sorun yaşamıyorsunuz. Ben çözümü böyle sağlayabildim ancak.. Bu kartlarda aynı sorunu yaşayacak arkadaşlara da not olsun burada, farklı bir ethernet kartı, ethernet to type c dönüştürücü veya Wifi aracılığıyla kullanmak zorundasınız bu kartları. Aksi halde internette kopmalar, yavaşlamalar her daim olacak..

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,169,756
Üyeler
185,795
Son üye
monesta0000
Geri