Bitfenix - PowerBoost - Vento - Corsair Hangi kasa ve psu'yu önerirsiniz?

Rahasam

Cezalı
80+ Bronze
Reaksiyon skoru
143
Merhaba arkadaşlar şuan şu sistemi almayı düşünüyorum. Ama kasa ve psu konusunda kararsız kaldım siz hangi kasayı ve psuyu önerirsiniz bu sisteme. Lütfen bu işten anlayan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

GIGABYTE B850M FORCE 9600MHz(OC) DDR5 Soket AM5 M.2 HDMI DP mATX Anakart
AMD Ryzen 5 7600 3.8 GHz 32MB Önbellek 6 Çekirdek AM5 5nm Tray İşlemci
XFX Swift Radeon RX 9070 XT 16GB GDDR6 256 Bit Ekran Kartı
GSKILL 16GB Ripjaws S5 6000Mhz CL36 DDR5 Siyah Single Kit Ram
WD 1TB GREEN SN3000 NVMe Gen4 M.2 SSD 5000MB Okuma / 4200MB Yazma
NZXT T120 RGB 120mm Siyah Kule Tipi İşlemci Soğutucu

1764420509422.webp

1764420528157.webp

Maksimum bu seçeneklerden birini seçebilirim sizce hangisi?

Aklındaki bütün soruları yanıtlayacağım.
Vento,powerboost,Ucuz FSP/Bronze PSU paketleri bunları eledik.
RX 9070 XT için 750W değil, 850W şart!
Önerim( En mantıklı);
Corsair RM850e / RM850x (80+ Gold)
Bu PSU ile RX 9070 XT hiçbir zaman voltaj düşürmez, coil whine azalır, stabil FPS alırsın.
Aynı güçte alternatif
MSI MAG A850GL
Seasonic Focus GX-850
FSP Hydro Pro G850W
En iyi seçimlerim;
CMTD500(3 fan önde mesh, 1 fan arkada — hava akımı efsane)
Kasa → Cooler Master TD500 Mesh
PSU → Corsair RM850e / RM850x
RGB istiyorsan da;
Bitfenix Mg505
Bitfenix Enso Mesh

Önerim( En mantıklı);
Bu PSU ile RX 9070 XT hiçbir zaman voltaj düşürmez, coil whine azalır, stabil FPS alırsın.
Aynı güçte alternatif
MSI MAG A850GL
Seasonic Focus GX-850
FSP Hydro Pro G850W
En iyi seçimlerim;
RGB istiyorsan da;
Bitfenix Mg505
Bitfenix Enso Mesh
Şimdi şöyle bu attığım sistem oem paket olduğu için seçeneklerim gönderdiğim görseldeki kasa ve psular. Bunun içinde önerebileceğin var mı?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Önerim( En mantıklı);
Aynı güçte alternatif
MSI MAG A850GL
Seasonic Focus GX-850
FSP Hydro Pro G850W
En iyi seçimlerim;
RGB istiyorsan da;
Bitfenix Mg505
Bitfenix Enso Mesh
Mesela şu kasayı önerir misin? Biraz daha bütçeyi arttırıp bunu ekleyebilirim sisteme.

Şimdi şöyle bu attığım sistem oem paket olduğu için seçeneklerim gönderdiğim görseldeki kasa ve psular. Bunun içinde önerebileceğin var mı?

Mesela şu kasayı önerir misin? Biraz daha bütçeyi arttırıp bunu ekleyebilirim sisteme.

Bana bütçeni kuruşuna kadar yazarsan, yada ben bu siteden almak istiyorum dersen yardımcı olurum.

Ben direkt şu sistemi düşünüyorum. https://www.itopya.com/vokfridayamdryzen77800x3dxfxswiftradeonrx9070xt16gb16gbddr51tbm2ssdoem_h31503

Ama işte bütçem kısıtlı bundaki işlemciyi 7600'e düşürüp ram'i ilk etapta 16 bırakıp sonra ilerleyen aylarda yanına aynısından başka bir siteden 16 almayı düşüyorum. Anakart kesinlikle 2 m2 desteği olan bir anakart istiyorum. Kasa ve psu bildiğin gibi zaten.

Bana bütçeni kuruşuna kadar yazarsan, yada ben bu siteden almak istiyorum dersen yardımcı olurum.
1764422083452.webp

Mesela örnek şöyle bir şey özelleştirdim. Bütçem de maks 60k o da 3 taksit seçeneği var itopyadan o şekilde alacağım.

Önerim( En mantıklı);
Aynı güçte alternatif
MSI MAG A850GL
Seasonic Focus GX-850
FSP Hydro Pro G850W
En iyi seçimlerim;
RGB istiyorsan da;
Bitfenix Mg505
Bitfenix Enso Mesh
9070XT için 850W şart değil. Ayrıca coil whine pek de öyle çalışmıyor. İllaki etkisi var ama ana neden ondan dolayı değil.

9070XT için 850W şart değil. Ayrıca coil whine pek de öyle çalışmıyor. İllaki etkisi var ama ana neden ondan dolayı değil.
750W yeterli diye duymuştum. Ne kadar doğru bilmiyorum. Peki senin bu attığım oem paketten önerebileceğin bir şeyler var mı? şunu şöyle yapsan şununla değiştirsen yada şu kasa ve psu gayet iyi ve yeterli olur gibisinden. yardımcı olursan sevinirim.

750W yeterli diye duymuştum. Ne kadar doğru bilmiyorum. Peki senin bu attığım oem paketten önerebileceğin bir şeyler var mı? şunu şöyle yapsan şununla değiştirsen yada şu kasa ve psu gayet iyi ve yeterli olur gibisinden. yardımcı olursan sevinirim.
Powerboost ve bitfenix'i eleyin direkt. En ucuz upgrade olarak Vento yeterli gelir. Yalnız tek kablo olduğundan dolayı kablonun yük altında ısınma şansı var. Alabilirsen Corsair'i tercih et. Onda çift tek kablo var. Kasasıda gayet güzel görünüşlü.

Powerboost ve bitfenix'i eleyin direkt. En ucuz upgrade olarak Vento yeterli gelir. Yalnız tek kablo olduğundan dolayı kablonun yük altında ısınma şansı var. Alabilirsen Corsair'i tercih et. Onda çift tek kablo var. Kasasıda gayet güzel görünüşlü.
https://www.itopya.com/corsair-3500...empered-glass-siyah-atx-mid-tower-kasa_u30001
Bu 750W versiyonu yeterli gelir mi yoksa 2.5k daha verip şunu almam çok fark yaratır mı değer mi 2.5k farka.

9070 XT’nin gerçek tüketimi (gaming average)
260-310w gpu
100–140W CPU (Ryzen 5/7 serisi)
Geri kalan 50-80W
Bu sistem 750W ile stabil çalışır ama;
Transient spike’lar 600W üstünü görebiliyor
Amd de daha ani güç tüketimi Nvidiaya göre daha fazla
Psu eskidikçe verimlilik düşüyor(sertifika burda önemsiz)
12V rail’in dalgalanması uzun vadede coil whine, VRM noise ve kararsızlık yapabiliyor
O yüzden uzun yıllar için 850w şart. O kadar para veriyorsun bırak uzun yıllar oynayalım, kullanalım.
Ana nedeni ben açıklayayım PSU dan dolayı değil GPU dan dolayı.
Coil whine’ın ana sebebi;
GPU VRM’lerde bobin titreşmesi
PWM switching frekansı
Yüksek FPS ani dalgalanmalar,rezonans
Kısaca;
9070 XT için 850W şart değil ama transient yükler yüzünden uzun vadede daha sağlıklı. Coil whine’ın asıl nedeni PSU değil, GPU VRM bobin rezonansıdır. PSU sadece şiddeti etkiler, sebebi değildir.
Burda en mantıklısı kablo kalitesidir.

260-310w gpu
Geri kalan 50-80W
12V rail’in dalgalanması uzun vadede coil whine, VRM noise ve kararsızlık yapabiliyor
O yüzden uzun yıllar için 850w şart. O kadar para veriyorsun bırak uzun yıllar oynayalım, kullanalım.
PWM switching frekansı
Kısaca;
9070 XT için 850W şart değil ama transient yükler yüzünden uzun vadede daha sağlıklı. Coil whine’ın asıl nedeni PSU değil, GPU VRM bobin rezonansıdır. PSU sadece şiddeti etkiler, sebebi değildir.
9070XT aman aman spike atan bi kart değil zaten. Sistemin güç tüketimi 550W üstünü bulmayacaktır. İşlemcinin PPT değeri 80W zaten. 150W değil. Ki mesajımda da coil whine'ın ana nedeninin bu olmadığını bahettim zaten.

Okuyabilirsin.

Ayrıca ne kadar ekmek o kadar köfte metoforuda burada ortaya çıkıyor. 750TL nerede 2500TL nerede değil mi?

https://www.itopya.com/corsair-3500...empered-glass-siyah-atx-mid-tower-kasa_u30001
Bu 750W versiyonu yeterli gelir mi yoksa 2.5k daha verip şunu almam çok fark yaratır mı değer mi 2.5k farka.
Thermaltake'in içindeki GT850 ise alınmasının pek bir anlamı yok. İç bileşenleri iyi değil.

9070XT aman aman spike atan bi kart değil zaten. Sistemin güç tüketimi 550W üstünü bulmayacaktır. İşlemcinin PPT değeri 80W zaten. 150W değil. Ki mesajımda da coil whine'ın ana nedeninin bu olmadığını bahettim zaten.

Okuyabilirsin.

Ayrıca ne kadar ekmek o kadar köfte metoforuda burada ortaya çıkıyor. 750TL nerede 2500TL nerede değil mi?

Thermaltake'in içindeki GT850 ise alınmasının pek bir anlamı yok. İç bileşenleri iyi değil.
Peki anakart olarak hangisini önerirsiniz?
1764424816282.webp

Şuanda bir anda corsair kasanın fiyatı da düştü şuan son durum bu sistemde sizce alınır mı?
1764425121289.webp

Okuyabilirsin.

260-310w gpu
Geri kalan 50-80W
PWM switching frekansı
Kısaca;

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,169,759
Üyeler
185,796
Son üye
xperia
Geri