Çözüldü✓ Bu kabloyu nereye takacağız

Reaksiyon skoru
4
Hem öğrenmek hem keyif amaçlı sistemi kendim toplamak istedim arka fan ve ön üç fan hepsini toplayıp bu uca vermişler bunu nereye takacağım 4 tırnaklı

Ekler

• IMG_2134.webp
    IMG_2134.webp
    925.8 KB · Hit: 54
  • IMG_2133.webp
    IMG_2133.webp
    1.1 MB · Hit: 51
Buraya uyumlu fan girişi olmalı geri kalanı ona bağlayacak şekilde takmalısın.
1764444594160.webp

anakartta yeri yok yani, anakarta takmaya çalışma.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

oraya o kablo takılırmı hiç :D ikisi de erkek uç nasıl takılsın hacım . o kablonun anakartta takma yeri yok anakarta takılmıyor o uç
Açıklamayı yazmadan cevapladın hızlısın valla :D

Açıklamayı yazmadan cevapladın hızlısın valla :D
hızlı olmasak adam oraya takmayı dener şimdi yanar filan şase yapar, o bahsi geçen uca fan kablosu takılıyor. anakarta takılan dişi uç farklı cpu yad kasa fanlarının uçları 3-4 pin onlar genelde o birinci fotodaki kabloya takılıyor genelde uzatmak için yada çoklayıcı amacıyla.

hızlı olmasak adam oraya takmayı dener şimdi yanar filan şase yapar, o bahsi geçen uca fan kablosu takılıyor. anakarta takılan dişi uç farklı cpu yad kasa fanlarının uçları 3-4 pin onlar genelde o birinci fotodaki kabloya takılıyor genelde uzatmak için yada çoklayıcı amacıyla.
O zaman bu fan kablosu nerde hangisi oluyor hocam:)

Muhtemel bir RGB kontrol yuvası o hocam fanların olduğu yerdeki karttan geliyor olsa gerek. Anakartınız uyumlu değil o yüzden anakarta bağlanamıyor diye biliyorum. O kablonun tam olarak nereden geldiğini söylerseniz daha iyi yardımcı olabilirim.

O zaman bu fan kablosu nerde hangisi oluyor hocam:)
kablonun nerden geldiğini gösterirseniz görsel atıp o zaman ne yapmanız yada ne yapmamanız gerektiğini söyleyebiliriz. rgb fan kablo girişi çoğaltıcı vs olabilir. genelde kasadaki fanları birbirlerine bağlıyorlar ama sizdeki ne için vardır onu önce görsel atarsanız anlarız. (ama kesin olan bir şey var o da anakarta takılan bir kablo değil o. )

Muhtemel bir RGB kontrol yuvası o hocam fanların olduğu yerdeki karttan geliyor olsa gerek. Anakartınız uyumlu değil o yüzden anakarta bağlanamıyor diye biliyorum. O kablonun tam olarak nereden geldiğini söylerseniz daha iyi yardımcı olabilirim.
Sağ üstteki kasanın arkasındaki tek fan sol 3 de birbirine bağlı ön fanlar uçlarındada bu şekilde 2 çıkış var
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

IMG_2137.webp

fanların erkek uçlarını anakarta taktınmı o uç çoğaltıcı ek olarak fan takıp hepsini birlikte anakarta tek yoldan takmak için kullanılan eklerden. fanları sys fan yerine taktıysan başka yapman gereken bir şey yok onu kullanma gereği kalmaz. . (sata kablosunu da sata girişine takıyorsun başka bir şey gerek kalmıyor.)

sys fan kablosu aşşağıdaki gibidir;
61+OnkgPP0L.webp

sata power:
110000856299747.webp

bunları takcaksın sağdaki senin resminde sata girişi var ona sata takacaksın psudan gelen kabloyu ona takcaksın.
ekstra olarak fanların rpmi kontrol için anakarta sys fan kablosunu takman lazım 1. attığım görseldeki kablo.

O zaman bu giriş muhtemelen anakarttan kontrol içindir, PSU'ya takıldıysa problem yok. O muhtemel bir kontrolcü gibi duruyor.

fanların erkek uçlarını anakarta taktınmı o uç çoğaltıcı ek olarak fan takıp hepsini birlikte anakarta tek yoldan takmak için kullanılan eklerden. fanları sys fan yerine taktıysan başka yapman gereken bir şey yok onu kullanma gereği kalmaz. . (sata kablosunu da sata girişine takıyorsun başka bir şey gerek kalmıyor.)

sys fan kablosu aşşağıdaki gibidir;
Alıntıyı görüntüle

sata power:
Alıntıyı görüntüle

bunları takcaksın sağdaki senin resminde sata girişi var ona sata takacaksın psudan gelen kabloyu ona takcaksın.
ekstra olarak fanların rpmi kontrol için anakarta sys fan kablosunu takman lazım 1. attığım görseldeki kablo.
Satayı da taktım. Bu 4 pinli ucu bir türlü bulamadım tüm kablolara bakıyorum bu çıkış yok anakart fotoğrafı atmıştım ilk resimde yanlışlıkla başka yeremi takmışım bakabilirmisiniz

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,173,427
Üyeler
186,334
Son üye
arena96
Geri